Over Standort Hamburg, en over Fem

Ahoi Matrosen!

Goed dat jullie er zijn, dan gooien we de lijnen los en vertel ik je over Standort Hamburg, jouw reisgids en reddingsboei voor alles wat met Hamburg te maken heeft.

Dat is nogal een mond vol, ik weet het. Maar ik geloof wel dat het klopt, dat van die reddingsboei enzo.

Want wil je weten waar in Hamburg je de beste restaurants vindt, welke wijken je zeker moet komen bekijken en hoe je het makkelijkst van A naar B komt, dan ben je hier aan het goede adres!

Welkom op Standort Hamburg, jouw reisgids voor de perfecte stedentrip Hamburg

Standort Hamburg: mijn persoonlijke Hamburg-blog

Ik woon sinds begin 2013 in Hamburg. Op een gegeven moment heb je dan echt een boel tips verzameld en weet je waar het leuk is. En ook waar het niet leuk is, trouwens.

Op Standort Hamburg verzamel ik al mijn leukste tips voor je trip naar Hamburg. Of je nu een korte stedentrip plant of een verhuizing, hier vind je wat je moet weten.

Ik neem je mee naar mijn favoriete bezienswaardigheden en restaurants, en geef je tips over wat er in Hamburg te doen is. We duiken de interessantste wijken en de geschiedenis in en leren de mooiste Duitse woorden.

Uiteraard vertel ik je ook hoe je in Hamburg komt, waar je kunt logeren, hoe het openbaar vervoer werkt en of Hamburg geschikt is om te fietsen (belangrijk, toch?!) (het antwoord is overigens ‘ja’).

Deze pagina is het beste vertrekpunt voor je stedentrip: Plan je stedentrip naar Hamburg.

Voor iedereen die overweegt voor langere tijd naar Hamburg te komen deel ik mijn persoonlijke tips voor de verhuizing naar Hamburg, incl. mijn belevenissen als Dutchie in Duitsland.

Daarnaast wil ik best toegeven dat er in de rest van Duitsland veel meer steden zijn die je bezoek meer dan waard zijn. De omgeving van Hamburg verdient hier bjvoorbeeld zeker een plekje in de spotlights! Naast Hamburg, versteht sich.

Over mij

Moin! Ich bins, Fem! Ik werk als zelfstandig tekstschrijver & redacteur & vertaler. Dat doe ik dus vanuit Hamburg, waar ik begin 2013 naartoe verhuisde. Ik ontdek nog steeds graag nieuwe dingen in Hamburg. Hier ben ik bijvoorbeeld iets aan het ontdekken waarvan ik nooit gedacht had dat ik er nog eens zou belanden: het HSV-stadion:

Hoe ik naar Hamburg kwam

Ik kwam naar Hamburg met de trein, in de bibberkoude winter van 2013. Dat was voor de liefde, maar dat verhaal wordt na al die tijd echt een beetje oud (gaap) en bovendien hield de liefde voor de meneer in kwestie niet stand, maar bleek er over Hamburg veel te vertellen.

Wat je verder moet weten

Ik zou willen dat er hier een Hema was en eet graag kaas. Mijn Duits klinkt nog niet als dat van een Muttersprachlerin, maar zéker ook niet als dat van Rudi Carrell – ik wil het maar even gezegd hebben.

Ik heb geen ruimte voor een pony, maar laat geen gelegenheid om Hyacinth the citeren aan me voorbij gaan.

Inmiddels ben ik aardig geïntegreerd, al zeg ik het zelf. Ik heb bijvoorbeeld een Steuerberaterin en dan hoor je er toch wel bij, hoor. Mijn integratiegrens trek ik bij nagesynchroniseerde films, want daar kan ik echt niet aan wennen.

Ik lees voor mijn lol de Altonaer Adressbücher uit de vroege 20e eeuw en fotografeer graag Altbau, want iedereen moet een hobby hebben. 😉 Mijn lievelingspark is het Altonaer Volkspark, en ik verslind Duitse Regionalkrimis.

Over mijn werk

Ik ben tekstschrijver en vertaler en ben daardoor dagelijks met teksten over Hamburg bezig. Ik schreef o.a. de teksten voor Time to Momo Hamburg (100% Hamburg) 2016-2017.  Maar er zijn natuurlijk nog meer stokpaardjes en thema’s in mijn werk. Wil je daar meer over weten, en wil je weten wat ik misschien wel voor jou kan doen? Reis dan door naar onderstaande pagina’s:

Ik geef zelf geen rondleidingen door Hamburg, maar kan je deze rondleidingen zeer aanraden.

Wil je meer weten over mijn werk, reis dan door naar feminadocta.nl