Ahoi Matrosen!

Goed dat je er bent, dan gooien we de lijnen los en vertel ik je over Standort Hamburg, je unieke reisgids en reddingsboei voor alles wat met Hamburg te maken heeft.

Want waar in Hamburg eet je het lekkerst, welke wijken moet je zeker komen bekijken en hoe kom je het makkelijkst van A naar B?  Je ontdekt het hier op de blog!Welkom op Standort Hamburg, jouw reisgids voor de perfecte stedentrip Hamburg

 

Over Standort Hamburg

Op Standort Hamburg verzamel ik mijn leukste tips voor je trip naar Hamburg. Alles wat je nodig hebt om deze gave stad te leren kennen vind je hier op de blog, of je nu een korte stedentrip plant of een verhuizing.

Zo neem ik je mee naar mijn favoriete bezienswaardigheden en restaurants, en geef ik je tips over wat je kunt ondernemen in Hamburg. We duiken de interessantste wijken en de geschiedenis in en leren de mooiste Duitse woorden.

Uiteraard vertel ik je ook hoe je in Hamburg komt, waar je kunt logeren, hoe het openbaar vervoer werkt en of Hamburg geschikt is om te fietsen (belangrijk, toch?!) (het antwoord is overigens ‘ja’). Deze pagina is het beste vertrekpunt voor je stedentrip: Plan je stedentrip naar Hamburg.

Voor iedereen die overweegt voor langere tijd naar Hamburg te komen deel ik mijn persoonlijke tips voor de verhuizing, incl. mijn belevenissen als Dutchie in Duitsland.

Daarnaast wil ik best toegeven dat er in de rest van Duitsland veel meer steden zijn die je bezoek meer dan waard zijn, dus krijgen ook andere Duitse steden hier een plekje in de spotlight. Naast Hamburg, na klar.

Over mij

Moin moin! Ich bins, Fem, de auteuse van Standort Hamburg. Ik werk als zelfstandig tekstschrijver & redacteur & vertaler. Begin 2013 geleden verhuisde ik naar Hamburg (zie hier de lustrumblog van 2018: 5 jaar Standort Hamburg). Ik ken de stad dus inmiddels als mijn broekzak, maar ontdek toch nog steeds (bijna) elke dag iets nieuws.

Hoe ik naar Hamburg kwam

Ik kwam naar Hamburg met de trein, in de bibberkoude winter van 2013. Dat was voor de liefde, maar dat verhaal wordt na al die tijd echt een beetje oud (gaap) en bovendien hield de liefde voor de meneer in kwestie niet stand, maar bleek over Hamburg een hoop te vertellen.

Wat je verder moet weten

Ik zou willen dat er hier een Hema was en eet graag kaas. Mijn Duits klinkt niet native, maar zéker ook niet als dat van Rudi Carrell – ik wil het maar even gezegd hebben. Na vijf jaar in Duitsland ben ik aardig geïntegreerd. Ik heb een Steuerberaterin, maar ik trek mijn integratiegrens bij nagesynchroniseerde films…
Ik lees voor mijn lol de Altonaer Adressbücher uit de vroege 20e eeuw en fotografeer graag Altbau, want iedereen moet een hobby hebben.

Ik geef geen rondleidingen door Hamburg, maar kan je deze rondleidingen zeer aanraden.

Wat ik doe

Als tekstschrijver en vertaler ben ik dagelijks met teksten over Hamburg bezig. Ik schreef o.a. de teksten voor Time to Momo Hamburg (100% Hamburg) 2016-2017.  Maar er zijn natuurlijk nog meer stokpaardjes en thema’s in mijn werk. Wil je daar meer over weten, en wil je weten wat ik misschien wel voor jou kan doen? Reis dan door naar onderstaande pagina’s: