Ahoi Matrosen!

Goed dat jullie er zijn, dan gooien we de lijnen los en vertel ik je over Standort Hamburg, je unieke reisgids en reddingsboei voor alles wat met Hamburg te maken heeft.

Op Standort Hamburg verzamel ik mijn leukste tips voor je trip naar Hamburg. Alles wat je nodig hebt om de mooiste stad van de wereld te leren kennen, vind je hier op de blog, of je nu een korte stedentrip plant of een verhuizing.

Daarnaast wil ik best toegeven dat er in de rest van Duitsland veel meer steden zijn die jouw bezoek meer dan waard zijn, dus krijgen ook andere Duitse steden hier een plekje in de spotlight. Naast Hamburg, na klar. 😉

Over mij

Wie?
Moin moin! Ich bins, Fem Eggers, de auteuse van Standort Hamburg. Ik ben zelfstandig tekstschrijver & redacteur & vertaler en ken Hamburg inmiddels als mijn broekzak. Er zijn dus nog meer dan genoeg tips voorradig om met je te delen!

Hoe ik naar Hamburg kwam
Ik kwam naar Hamburg met de trein, in de bibberkoude winter van 2013. Dat was voor de liefde, maar dat verhaal wordt na al die tijd echt een beetje oud en bovendien hield de liefde voor de meneer in kwestie niet stand, maar die voor Hamburg wel.

Wat je verder moet weten
Ik zou willen dat er hier een Hema was en eet graag kaas. Mijn Duits klinkt niet native, maar ook niet als dat van Rudi Carrell – ik wil het maar even gezegd hebben. Na bijna ruim jaar in Duitsland ben ik aardig geïntegreerd. Ik heb een Steuerberaterin, maar ik trek mijn integratiegrens bij nagesynchroniseerde films…
Ik lees voor mijn lol de Altonaer Adressbücher uit de vroege 20e eeuw en fotografeer graag Altbau, want iedereen moet een hobby hebben.

Wat ik doe
Ik schreef hier over mijn werk: Zeg, wat doe jij eigenlijk? Ik schreef o.a. de teksten voor Time to Momo Hamburg (100% Hamburg) 2016-2017. Wil je meer weten over mijn werk en wat ik misschien wel voor jou kan doen? Reis dan door naar femina docta.

Wat kun je lezen op Standort Hamburg?

Het mooiste van Hamburg
Hamburg is prachtig, zelfs als het regent. Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis. Bijvoorbeeld langs barretjes, musea, parken, restaurants, historische feitjes, oude gebouwen, en de beste sauna’s.

Handige tips voor je stedentrip naar Hamburg
Het vertrekpunt voor een geslaagde stedentrip: Plan een stedentrip naar Hamburg, met daarin uiteraard de basics als ‘hoe kom je in Hamburg’, ‘waar ga je slapen’ en vooral ook ‘wat mag je niet missen’.

Wondere wereld van het Duits
Op school liet ik Duits snel vallen wegens een engbek van een leraar, maar na vier jaar Hamburg blijkt dat er veel leuks over de Duitse taal te ontdekken en te vertellen valt.

Duitse stedentrips
Voor Hamburgers is alles wat ten zuiden van de Elbe ligt ‘Bayern’ en alles oostelijk van het stadsdeel Wandsbek ‘Polen’. Toch verander ik regelmatig van Standort om de rest van Duitsland te ontdekken.

Handige tips voor wie naar Hamburg/Duitsland verhuist
Ik vertel je alles wat je moet weten over bankzaken, verhuizen, verzekeren en werken in Duitsland.