Ahoi Matrosen!

Goed dat je er bent, dan gooien we de lijnen los en vertel ik je over Standort Hamburg, je unieke reisgids en reddingsboei voor alles wat met Hamburg te maken heeft.

Want waar in Hamburg eet je het lekkerst, welke wijken moet je zeker komen bekijken en hoe kom je het makkelijkst van A naar B?

 

Over Standort Hamburg

Op Standort Hamburg verzamel ik mijn leukste tips voor je trip naar Hamburg. Alles wat je nodig hebt om deze gave stad te leren kennen vind je hier op de blog, of je nu een korte stedentrip plant of een verhuizing. Zo neem ik je mee naar mijn favoriete bezienswaardigheden en restaurants, en geef ik je tips over wat je kunt ondernemen in Hamburg. We duiken de interessantste wijken en de geschiedenis in en leren de mooiste Duitse woorden.

Uiteraard vertel ik je ook hoe je in Hamburg komt, waar je kunt logeren, hoe het openbaar vervoer werkt en of Hamburg geschikt is om te fietsen (belangrijk, toch?!) (het antwoord is overigens ‘ja’). Deze pagina is het beste vertrekpunt voor je stedentrip: Plan je stedentrip naar Hamburg.

Voor iedereen die overweegt voor langere tijd naar Hamburg te komen deel ik mijn persoonlijke tips voor de verhuizing, incl. mijn belevenissen als Dutchie in Duitsland.

Daarnaast wil ik best toegeven dat er in de rest van Duitsland veel meer steden zijn die je bezoek meer dan waard zijn, dus krijgen ook andere Duitse steden hier een plekje in de spotlight. Naast Hamburg, na klar.

Over mij

Moin moin! Ich bins, Fem Eggers, de auteuse van Standort Hamburg. Ik ben zelfstandig tekstschrijver & redacteur & vertaler. Ik ken Hamburg inmiddels als mijn broekzak, maar ontdek ook na vijf jaar nog steeds nieuwe dingen.

Hoe ik naar Hamburg kwam

Ik kwam naar Hamburg met de trein, in de bibberkoude winter van 2013. Dat was voor de liefde, maar dat verhaal wordt na al die tijd echt een beetje oud en bovendien hield de liefde voor de meneer in kwestie niet stand, maar die voor Hamburg wel.

Wat je verder moet weten

Ik zou willen dat er hier een Hema was en eet graag kaas. Mijn Duits klinkt niet native, maar ook niet als dat van Rudi Carrell – ik wil het maar even gezegd hebben. Na vijf jaar in Duitsland ben ik aardig geïntegreerd. Ik heb een Steuerberaterin, maar ik trek mijn integratiegrens bij nagesynchroniseerde films… Ik lees voor mijn lol de Altonaer Adressbücher uit de vroege 20e eeuw en fotografeer graag Altbau, want iedereen moet een hobby hebben.

Wat ik doe

Ik schreef hier over mijn werk: Zeg, wat doe jij eigenlijk? Ik schreef o.a. de teksten voor Time to Momo Hamburg (100% Hamburg) 2016-2017. Wil je meer weten over mijn werk en wat ik misschien wel voor jou kan doen? Reis dan door naar femina docta.