Home Emigratie Ganz wichtige Sachen…

Ganz wichtige Sachen…

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Op een gegeven moment ga ik heus wel weer bloggen over wat ik werkelijk allemaal doe… maar nu moet me toch even iets anders van het hart.

Ik woon nu sinds een paar dagen in een ultramodern studentenappartementencomplex – “smartments”, noemt men het, ganz neue studio-appartementjes, praktisch, maar saai als hotelkamers. Het is hier erg netjes, dwz, buiten mijn studiootje, want ik heb er alweer een beetje een bende van gemaakt en moet bovendien de vloer schoonvegen met een stoffer en blik (!!) omdat ik geen stofzuiger of bezem heb – ter verdediging, zo heel veel ben ik hier niet…

Het is hier ook modern, dus al het afval moet gescheiden worden.  Dat betekent dat je voor alle Sachen die je weg wilt gooien een aparte prullenbak nodig hebt. De informatiemap over het huis  bevatte uitgebreide instructies over het scheiden van afval:

Er staan zelfs dieetadviezen voor de prullenbak in:

Allemaal heel leuk en aardig dus. Ik vind dit helemaal prima. Maarrrr….

Leider…. ontbreekt er ook één en ander in de informatiemap, en in/om dit gebouw. Er zijn namelijk nul komma nul niks aan Hinweisen over de locatie waar het legen van je 14 prullenbakken moet plaatsvinden. Er zijn hier nergens grote containers waar je al je keurig getrennte afval in kunt doen. Niet in het gebouw, niet eromheen.

Na enig onderzoek vond ik aan het eind van de straat prullenbakken die vermoedelijk bij de bibliotheek horen. Dus ik leeg nu  semi-illegaal mijn afval te dumpen in andermans containers…

Dit was ook meteen het opwindendste dat er te melden valt over deze buurt. De ligging is op zich best praktisch, op nog geen 200 meter van het Hauptbahnhof en daarmee op nog geen 200 meter van alle U-, S- en wat al dies meer zij -Bahn, en een supermarkt die elke dag van 7-23 open is. Dat is handig (zij het dat deze supermarkt een soort AH-togo is en dus fucking duur, maar goed). Maar verder is het niet erg charmant allemaal, dus ik overweeg om weer terug te verhuizen naar St. Pauli of Altona. Daarover nog wel meer. Tot die tijd houd ik hier de vorderingen van de lente nauwlettend in de gaten… 

Nieuwsgierig naar Hamburg?

Moin, Fem-2022 hier! Zoals de naam van deze webzijde verraadt, ben ik in Hamburg gebleven. En daar heb ik inmiddels ook best wat over te vertellen, al zeg ik het zelf. Afijn, ben je nieuwsgierig naar Hamburg, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er al in een paar uur! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Overweeg je ook te verhuizen naar Hamburg? Bekijk dan hier alles wat je moet weten voor je verhuizing naar Hamburg.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid