Home Ontdek Hamburg Hafengeburtstag 2021 digitaal: Hafengeburtstag@home

Hafengeburtstag 2021 digitaal: Hafengeburtstag@home

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het zal je niet verbazen dat door toedoen van corona (voel je vrij om oerwoudgeluiden te laten horen, ik doe het ook) de Hamburger Hafengeburtstag ook dit jaar is afgezegd.

Maar betekent dat dat we er geen feest van kunnen maken? Bestimmt nicht! Ben je mal. We vieren de Hafengeburtstag 2021 namelijk komend weekend gewoon online. Voor het tweede jaar op rij.

Tenslotte wordt de haven maar één keer 832.

Bekijk hier het digitale programma voor de Hafengeburtstag 2021: Hafengeburtstag@home

Hafengeburtstag 2021: digitaal!

Hamburg viert zijn 832e Hafengeburtstag digitaal

Moeten we het nu echt zonder de traditionele Ein- en Auslaufparade doen dit jaar? Neup, gelukkig niet. Ook dat kan digitaal. Net als het Schlepperballett én het vuurwerk én de muziek.

De lineup is er gewoon, maar dan online.

Dat met die lineup kun je trouwens vrij letterlijk nemen, want het Schlepperballet is elk jaar een van de hoogtepunten van onze havenverjarie. Er is natuurlijk ook altijd muziek, of we nu digitaal gaan of niet.

Hafengeburtstag@home: we vieren Hafengeburtstag 2021 gewoon weer thuis

De haven van Hamburg is jarig en dat vieren we thuis

Eh, hoezo vieren we eigenlijk de verjaardag van de haven in Hamburg?

Op zich een goede vraag, natuurlijk. Aan de andere kant kun je je afvragen waarom Nederland de verjaardag van de haven van Rotterdam (om een dwarsstraat te noemen) niet viert. Ja toch, niet dan?!

Hamburg zoals we de stad kennen zou er niet geweest zijn zonder de haven. Denk aan de werkgelegenheid (zeker ook voor vrouwen!!), culturele uitwisseling, spannende producten (ik denk hierbij vooral aan kruiden enzo, niet per se aan de cokehandel, 🙂 ), spannende architectuur en natuurlijk ook de cruise reizen die in Hamburg beginnen.

Over de geschiedenis van de haven van Hamburg lees je meer in het artikel Hiep Hiep Hafengeburtstag!

Programma Hafengeburtstag 2021: gewoon vanaf de bank

Dus, digitaal of niet, we maken er gewoon een feestje van, desnoods gewoon met opblaasbadje op het balkon of in de tuin! (Een goed glas wijn reken ik ook goed. Proost!)

Naast de openings- en slotparade, het Schlepperballett en het vuurwerk kunnen we het hele weekend genieten van een bijzonder muzikaal programma (met exclusieve concerten!).

De digitale Hafengeburtstag 2021 vindt plaats van 7-9 mei:

Je kunt het Fahrplan voor de digitale Hafengeburtstag volgen via www.hamburg.de/hafengeburtstag en

Hafengeburtstag 2021: wat wordt er georganiseerd?

Hafengeburtstag 2021: @home met een online programma

Benieuwd hoe de Hafengeburtstag er normaal gesproken uitziet?

Dat we de Hafengeburtstag digitaal kunnen vieren is natuurlijk fijn. Nog fijner is het om de verjarie ‘gewoon’ te vieren. Normaal gesproken doen we dat zo:

Ben je net als ik wel een havenmeisje (m/v/d), bekijk dan ook de highlights van de haven van Hamburg!

Vast meer inspiratie opdoen voor je stedentrip Hamburg later dit jaar?

Ja, geht doch! Op dit moment is een echte reis naar Hamburg nog geen optie. Maar virtueel naar Hamburg reizen, dat kan altijd!

Check vooral ook wat er allemaal te doen is in Hamburg, zodat je (hopelijk) binnenkort  weet waar in Hamburg je moet zijn. Deze pagina helpt je vervolgens op weg om je reis te plannen.

En nu je toch bezig bent, deze bezienswaardigheden mag je ook zeker niet overslaan. De fijnste tips voor hotels heb ik hier voor je verzameld: de leukste hotels in Hamburg.

Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Wil je weten wat er op het moment wel en niet mogelijk is in Hamburg? Houd dan mijn coronapagina in de gaten. Daar houd ik de laatste ontwikkelingen rondom de lockdownmaatergelen voor je bij!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid