Home Ontdek Hamburg Biertje? Hamburg Beer Week 2023

Biertje? Hamburg Beer Week 2023

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zet 13-18 september maar vast in je agenda en houd er rekening mee dat je dan in Hamburg bent voor de Hamburg Beer Week 2023.

Ja, Leude, het is namelijk weer zo ver: een bierfestival in Hamburg, want als er iets is waar Hamburgers wel raad mee weten, dan is het bier.  In de Middeleeuwen was Hamburg toch wel het ‘Brauhaus des Nordens’, en nog steeds wordt er aan de Elbe enthousiast gebrouwen.

Tijdens de Hamburg Beer Week blazen meer dan 30 brouwerijen, brewpubs en bierbars de biertraditie nieuw leven in met spannende creaties en vrolijke feestjes.

Hamburg Beer Week 2023

Hamburg Beer Week 2023: waar de eregast vloeibaar is

Onder de deelnemende locaties vind je Hamburgs moderne gastroklassiekers, maar ook nieuwkomers, stoere bars, moderne pubs en hippe taproomconcepten. (Ik moest even googlen op dat laatste woord, geef ik toe…) Het feest wordt geopend met een bijzondere boottocht, de Brewers Cruise. Naast bier zijn er natuurlijk ook de nodige hapjes, en vrolijke muziek.

Een nieuw begin, samenkomen, creativiteit en innovatie: dat is wat de Hamburg Beer Week 23 wil uitdragen. Als voorbeeld voor de toekomst, om de rijke biergeschiedenis van de stad te eren en, laten we eerlijk zijn, vooral ook om iedereen een gezellig feest te geven om naar uit te kijken aan het einde van de zomer. 

Ook dit jaar is de eregast van het bierfeest van het vloeibare soort: de #HHBW23 Collaboration een uniek speciaalbier dat 17 Hamburgse brouwerijen samen ontworpen hebben deze zomer. (Ontworpen ja, want een bier maak je niet, dat ontwerp je, heb ik me laten vertellen. ;))

Vanaf begin augustus ligt dit biertje ook in de winkels.

 

Hamburgs Bierkultur: 1.000 jaar ervaring en creativiteit op zak

In de 16e eeuw was er nogal wat leven in de Hamburgse brouwerij, zullen we maar zeggen. Het water was in die tijd te goor om te drinken, en bier was dus een basisbehoefte. 500 brouwerijen zorgden ervoor dat niemand dorst had.

Tegenwoordig zijn het er iets minder, maar met ruim 30 stuks zitten we toch nog steeds niet slecht in onze brouwerijen, zou ik zeggen. De Hamburgse biercultuur heeft de afgelopen 10 jaar bovendien nogal een bonte boom doorgemaakt. Naast  bekende grote brouwerijen als Astra en Holsten hebben zich in Hamburg allerlei spannende brouwerijtjes, brewpubs, brouwprojecten, biercafés en bierwinkels gevestigd. Duik je het ‘bierige’ leven van Hamburg in, dan kun je daar best even voor uit trekken: er zijn rondleidingen door brouwerijen, brouwcursussen, bierfestivals, een minibiermuseum, bieryoga (echt…) en uiteraard proeverijen met meer dan 300 verschillende bieren.

Praktische info voor de Hamburg Beer Week 2023

Wanneer?
Hamburg Beer Week: 13-18 september 2023

Waar? 
100 events op meer dan 30 locaties en brouwerijen in Hamburg

Meer info over het programma vind je op beerweek.hamburg

Wat als je bier goor vindt? Geen nood, andere drankjes zijn er natuurlijk ook, en het muziekprogramma is zonder bier natuurlijk net zo leuk.

Stedentrip naar de bierhoofdstad van het noorden

Op naar Hamburg dus, versteht sich!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid