Home Ontdek Hamburg Biertje? Hamburg Beer Week 2021

Biertje? Hamburg Beer Week 2021

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zet 25-29 augustus maar vast in je agenda en houd er rekening mee dat je dan in Hamburg bent voor de Hamburg Beer Week.

Ja, Leude, het is haast niet te geloven, maar ik heb weer eens te berichten over een festival. Een echt festival! En wel de Hamburg Beer Week 2021, want als er iets is waar Hamburgers wel raad mee weten, dan is het bier.  In de Middeleeuwen was Hamburg toch wel het ‘Brauhaus des Nordens’, en nog steeds wordt er aan de Elbe enthousiast gebrouwen.

Tijdens de Hamburg Beer Week blazen meer dan 30 brouwerijen, brewpubs en bierbars de biertraditie nieuw leven in met spannende creaties en vrolijke feestjes.

Hamburg Beer Week 2021
Weil wir Hamburg sind

Het zal je niet verbazen dat het afgelopen jaar voor de brouwerijen en restaurants geen makkie waren. Bij de pakken neer zitten hebben ze echter niet gedaan, nay, nay. Horecaondernemers sloegen de handen ineen: “Weil wir Hamburg sind“. Met bezorgdiensten, samenwerkingen, speciale acties, merchandise en meer hield de Hamburgse horeca zo goed en zo kwaad als het ging de moed erin en het hoofd boven water.

In de zomer van 2020 werd er zelfs een mooi corona-proof feestje gegeven om de Hamburgse biertraditie in het zonnetje te zetten, de eerste editie van de Hamburg Beer Week.

Nou, en dát gaan we deze zomer nog een keer doen: van 25 tot en met 29 augustus verandert de Hamburg Beer Week 2021 (#HHBW21) Hamburg in een heus corona-proof bierwalhalla.

Een vloeibare eregast: #HHBW21 Collaboration-Sud

Onder de deelnemende locaties vind je Hamburgs moderne gastroklassiekers, maar ook nieuwkomers, stoere bars, moderne pubs en hippe taproomconcepten. (Ik moest even googlen op dat laatste woord, geef ik toe…) Het feest wordt geopend met een bijzondere boottocht, de Brewers Cruise. Naast bier zijn er natuurlijk ook de nodige hapjes, en vrolijke muziek.

Een nieuw begin, samenkomen, creativiteit en innovatie: dat is wat de Hamburg Beer Week 21 wil uitdragen. Als voorbeeld voor de toekomst, om de rijke biergeschiedenis van de stad te eren en, laten we eerlijk zijn, vooral ook om iedereen een gezellig feest te geven om naar uit te kijken.

De eregast van dit festival is van het vloeibare soort: de #HHBW21 Collaboration-Sud, een uniek speciaalbier dat 17 Hamburgse brouwerijen samen ontworpen hebben. (Ontworpen ja, want een bier maak je niet, dat ontwerp je, heb ik me laten vertellen. ;))

Vanaf begin augustus ligt dit biertje ook in de winkels.

Hamburgs Bierkultur: 1.000 jaar ervaring en creativiteit op zak

In de 16e eeuw was er nogal wat leven in de Hamburgse brouwerij, zullen we maar zeggen. Het water was in die tijd te goor om te drinken, en bier was dus een basisbehoefte. 500 brouwerijen zorgden ervoor dat niemand dorst had.

Tegenwoordig zijn het er iets minder, maar met ruim 30 stuks zitten we toch nog steeds niet slecht in onze brouwerijen, zou ik zeggen. De Hamburgse biercultuur heeft de afgelopen 10 jaar bovendien nogal een bonte boom doorgemaakt. Naast  bekende grote brouwerijen als Astra en Holsten hebben zich in Hamburg allerlei spannende brouwerijtjes, brewpubs, brouwprojecten, biercafés en bierwinkels gevestigd. Duik je het ‘bierige’ leven van Hamburg in, dan kun je daar best even voor uit trekken: er zijn rondleidingen door brouwerijen, brouwcursussen, bierfestivals, een minibiermuseum, bieryoga (echt…) en uiteraard proeverijen met meer dan 300 verschillende bieren.

Hamburg Beer Week 2021: bierfestival van 25-29 augustus

Praktische info voor de Hamburg Beer Week 2021

Wanneer?
Hamburg Beer Week: 25 t/m 29 augustus 2021

Waar? 
100 events op meer dan 30 locaties en brouwerijen in Hamburg

Meer info over het programma vind je (heel binnenkort) op beerweek.hamburg

Wat als je bier goor vindt? Geen nood, andere drankjes zijn er natuurlijk ook, en het muziekprogramma is zonder bier natuurlijk net zo leuk.

Stedentrip naar de bierhoofdstad van het noorden

Op naar Hamburg dus, versteht sich!

** Let op!! **
Nu de vaccinatiecampagne goed op stoom is gaat het gelukkig goed met de coronacijfers in Hamburg! Het ziet er ook naar uit dat toeristen uit het buitenland binnenkort weer welkom zijn. De regels veranderen snel. Bereid je daarom goed voor en check de laatste updates over de coronamaatregelen in Duitsland/Hamburg voor en tijdens je reis. Op mijn coronapagina vind je handige links. Houd je eenmaal in Hamburg (en waar dan ook) altijd aan alle regels.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid