Home Ontdek Hamburg Hamburg in de hoofdrol: 6 video’s

Hamburg in de hoofdrol: 6 video’s

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het weekend staat voor de deur, het is koud en het regent ook veel: wat kun je dan beter doen dan lekker op de bank kruipen met video’s waarin Hamburg een (grote) rol speelt, ter inspiratie van je op handen zijnde stedentrip deze kant op? (Hoezo, je hebt nog steeds niet geboekt??)

Het antwoord daarop is natuurlijk: niets. Of ja, dat op de bank kruipen doen met een wijntje erbij.

Ik ben er wel aan toe, kan ik je zeggen. Weet je nog hoe blij ik was met het intergratiehoogtepunt van vorig jaar, het vinden van een Steuerberater? Inmiddels ben ik niet meer zo blij. Het Finanzamt begint om gegevens te zeuren en de Steuerdude doet alsof hij niet meer onder ons is. Ik houd daar niet van.

Als ik Waiting for Godot wil re-enacten, dan bel ik verdorie mijn huisbaas wel (met haar kan ik tenminste, als ik haar te pakken krijg, wijntjes lurken). Voor volgende week staat dus op het programma: nieuwe Steuerdude vinden en uitstel verkrijgen bij het Finanzamt.

Maar goed, dit weekend dus. Hier zijn vast zes mooie video’s over Hamburg, enjoy!

Hamburg Nighttimes

Een timelapse van Anek Artwork die precies laat zien waarom Hamburg de mooiste stad van de wereld is:

50 People, 1 Question Hamburg Altona

Christian Striboll vroeg 50 mensen in Altona “Waar zou jij morgen wakker willen worden?” Er worden mooie antwoorden gegeven. Leuk detail voor de historisch geïnteresseerden (also, moi): deze video is 5 jaar oud en werd gefilmd aan de Bergspitze, bij de Große Bergstraße. De Bergspitze is de laatste jaren behoorlijk veranderd, en verandert nog steeds (er wordt op dit moment een Vapiano gebouwd, hoihoi!). Zoals het er in de video uitziet, heb ik het dus nooit live gezien.

Waar ík morgen wakker wil worden? Gewoon, thuis, in Altona, na, klar!

Modern Architecture – Hafen City Hamburg

Uwe Lansing schoot deze video vooral om zijn camera te testen, maar dat is niet belangrijk: het leverde mooi beeld op van Hamburgs jongste Stadtteil, Hafencity. Op veel plaatsen zijn moderne architectonische projecten regelrechte monstruositeiten, maar in Hafencity is veel modern moois te zien:

The Paint Job

Street Art spotten is een beetje een nieuwe hobby van me aan het worden. Je loopt er overal in Hamburg tegenaan, en omdat er door de stad zelf ook veel weer wordt verwijderd en door street artists toch weer opnieuw geschilderd wordt, vind je steeds nieuwe murals. The Paint Job van Kai Branns was oorspronkelijk een commercial voor een alcoholisch drankje voor ‘intern gebruik’. Kai Branns vond het echter zonde van het materiaal en maakte een director’s cut. Het resultaat: fraaie beelden van Hamburg (zelfs wat Altbau!), street art, en meneren met baarden en kleren uit begin vorige eeuw.

Fischersnetz

Nog een video van Kai Branns. In Fischersnetz schilderen de mannen van Innerfields (street artists uit Berlijn) een mural in de Lippmannstraße (Schanzeviertel) en zie je waarom Hamburg een inspiratiebron voor Innerfield is. Ik kan het niet met ze oneens zijn! Veel beelden uit St. Pauli en de Schanze, leuk, leuk!

St. Pauli by Cargo Bike

De laatste video vandaag is van Casper Borg, die een camera op de fiets van een fietskoerier zette en zo St. Pauli filmde. Het Franse muziekje dat hij eronder gezet heeft is een beetje irritant, maar St. Pauli blijft gaaf om te zien, vooral omdat je ook de mooiere stukken ziet (hoorde ik iemand vragen om Altbau? Oh wacht, dat was ik zelf). Vind je er helemaal niks aan, dan kun je naar de meneer in wielrennerspakje die voor je rijdt kijken…

Speelfilms die zich in Hamburg afspelen zijn er trouwens ook, die bekijken we het volgende druilerige weekend! Ik kan je al vertellen dat ik de nieuwe film van Anton Corbijn, A Most Wanted Man, een rukfilm vond. Zo, dat is er vast uit.

Maar goed. Ben je op zoek naar goede Duitse films en series, dan vind je die uiteraard ook hier: 7x Duitse films voor je watch list en deze series moet je ook een keer gezien hebben.

Op naar Hamburg!

Heb je ook zin in een stedentrip Hamburg, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Blewbird 29 januari 2015 - 19:12

Ken je Grossstadtrevier?

Antwoorden
Fem 29 januari 2015 - 19:20

Dat moest ik googlen (dus nee, kende ik nog niet), maar nu zie ik mijn druilerige weekend wel goedkomen 🙂 (het oogt al beter dan Tatort!)

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid