Home Ontdek Hamburg Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in december

Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in december

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De eerste adventskaars brandt, de Glühwein pruttelt op het vuur, dat betekent dat het hoog tijd is voor een stedentrip Hamburg in december! (En om je crèmekleurige kabeltrui aan te trekken, de mistletoe op te hangen en je daarna wulps voor de open haard te posteren!)

Es weihnachtet namelijk al sehr hier in de regio!

De leukste kerstmarkten

Hamburg + december = gepofte kastanjes, Lebkuchen, lichtjes, warme wijn en ho-ho-ho. Jawoll, om de kerstmarkten komen we niet heen, ook al is in Nederland de Sint nog maar net gearriveerd.

Kerstmarkten in Hamburg
Hier vind je mijn grote kerstmarktenoverzicht met meer dan 25 bekende en minder bekende kerstmarkten. Er zit vast een gezellige kerstmarkt voor je tussen. 🙂

Weer eens wat anders: alternatieve en kleine kerstmarkten
Naast de grote bekenden zijn er heel veel kleine kerstmarkten en pop-up kerstmarkten. Waar het vaak net even minder druk is en waar je apartere hebbedingetjes kunt kopen.

7x kerstsfeer proeven
Ach der Qual der Wahl, met zo veel kerstmarkten ligt keuzestress op de loer. Macht nichts, langs deze route liggen 7 kerstmarkten die allemaal een andere kerstsfeer oproepen!

Kerst in het museum
Verschillende musea hebben trouwens ook een eigen kerstmarkt, en/of een speciaal kerstprogramma met adventsconcerten.

Kerstmarkten in Noord-Duitsland
‘Es weihnachtet sehr’, kent u die uitdrukking, dames en heren? Dat is niet alleen op Hamburg van toepassing, maar op heel Duitsland. Hier vind je de gezelligste kerstmarkten in de omgeving van Hamburg.

Nog vragen over Hamburg en kerst? Check de Kerst-FAQ!

Stedentrip Hamburg in december, dat betekent natuurlijk kerstmarkten bezoeken

Stedentrip Hamburg in december: er is natuurlijk meer dan alleen kerstmarkten

Ab ins Kino
Houd je niet van kerstmarkten (het kan zomaar gebeuren!), duik dan lekker de bioscoop in. Mooie (arthouse) bioscopen zijn de Zeise Kinos in de oude scheepsschroevenfabriek in Ottensen, en Abaton in het Grindelkwartier.

Fundstücke: street art in Teufels Küche (FB)
Lekker eten gaat prima samen met street art kijken. Teufels Küche is weer terug in Ottensen en heeft nog tot 31 december een tentoonstelling van kunstenares Julie m.

Aan de wijn – of Kakao
Een goede wijn op normale temperatuur regelen we bij Vineyard of Wittwenball. Een goed stuk taart gaat er ook altijd wel in.

Schaaten in Planten und Blomen
De Indoo Eisarena is weer geopend! ’s Avonds is het er het mooist. (Lees: het is hier momenteel vanaf 16 u donker.)

Gratis events: Kulturlotse
Tip: op zoek naar leuke gratis Veranstaltungen in Hamburg? Bij de Kulturlotse vind je gratis concerten, tentoonstellingen, lezingen, wandelingen en meer. (En je kunt er handig zoeken op datum zodat je kunt zien wat er gratis te doen is als jij in Hamburg bent.)

Stedentrip Hamburg in december

Waar gaan we eten in december?

Wat eet je als je op een kerstmarkt bent? Brat- of Currywurst is natuurlijk altijd lekker. Maar probeer zeker ook eens gepofte kastanjes en geroosterde amandelen. Ook lekker: gerookte zalm. Voor de liefhebber: Lebkuchen, uiteraard in hartjesvorm (of in fallusvorm, als je in St. Pauli bent.)

Zelf heb ik bij het schrijven van deze blog opeens enorm veel zin om weer eens bij NENI in HafenCity te gaan eten. Of, als het echt koud wordt, stevige Hamburgse kost bij Das Dorf in St. Georg. (Zie ook 9 typisch Hamburgse gerechten.)

Logeren in december

Ik ga er een beetje van uit dat je deze maand toch vooral voor de kerstmarkten komt. Dan is een hotel dat een beetje centraal ligt een uitkomst.  Bijvoorbeeld:

  • Lindner Hotel am Michel – aan de Michaeliskirche, met kerstmarkt voor de deur. Verder op loopafstand van o.a. Santa Pauli, en de Weißer Zauber, en de kerstmarkt aan de Rathausmarkt.  (En met sauna, altijd fijn).
  • ibis Hotel Hamburg St. Pauli Messe – go-to budget-tip voor iedereen die betaalbaar en toch rustig midden in St. Pauli wil logeren.
  • Steigenberger Hotel Hamburg, – aangename luxe pal naast de kerstmarkt op het Fleetinsel.

Wil je juist wat verder weg van al het feestgedruis zitten en toch goed verbonden zijn met het ov? Denk aan het fijne Aspria of het Lindner naast de dierentuin.

Meer tips voor je stedentrip Hamburg in december

Meteen een stedentrip Hamburg in december plannen? Doe maar gewoon. 😉 Heb je bijvoorbeeld zin om het nieuwe jaar in Hamburg te beginnen? Hier zijn mijn tips! Ga je met de trein, dan ben je zo in Hamburg. Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Fijne adventstijd!

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid