Home Duitse steden Naar de HEMA in Oldenburg!

Naar de HEMA in Oldenburg!

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat de aanwezigheid van een HEMA de hoofdreden was om een tripje naar Oldenburg te maken.

In mijn HEMA-loze bestaan is HEMA Oldenburg, op twee uur treinen en tweeënhalf uur bussen van Hamburg, de dichtst bij zijnde HEMA (d.w.z., tot die toko eindelijk eens besluit een filiaal in Hamburg doorgang te laten vinden #hoopjemee), dus ja, dan kijk je ernstig uit naar zo’n bezoek.

Elke Hollander weet hoe belangrijk de aanwezigheid van een HEMA is, oder etwa nicht?!

Domweg gelukkig in HEMA Oldenburg…

Dus. Ik verheugde me eindeloos op dit weerzien met mijn toch wel lievelingswinkel en toog naar Oldenburg. Zelfs de chagrijnige mevrouw aan de kassa kon mijn instant opgeborrelde geluk niet verpesten. Van gekkigheid wist ik ook niet eens wat ik moest kopen en heb ik als de lokale dorpsgek foto’s staan nemen van idiote dingen als handdoeken, pindakaas en blikjes met iets erin. En van pleedoekjes. Waarom ook niet…

Het was dus een succes, dit bezoekje aan de HEMA.

Daarom hierbij een mogelijk enigszins hysterische shoplog. Soort van.

Hema Oldenburg: toilet wipes!

Ik weet niet of je je zorgen moet maken als je de toilet wipes staat te fotograferen in de HEMA. Misschien wel…

De buit

Ik kocht stroopwafels voor het thuisfront en gevulde speculaas voor mij – twee verpakkingen, zodat voornoemd thuisfront ook mag kan proeven. Verder een Takkie-mok en een notitieboekje, omdat ik unbedingt iets van Jip&Janneke wilde meenemen. (En de Takkie-mok riep net iets harder mijn naam dan de toilet wipes…) En, natuurlijk, douchegel, maar die heb ik zelfs in mijn hotelkamer al linea recta naar de badkamer getransporteerd. Oh, en undies, maar die zet ik niet op de foto, want zo’n meisje ben ik natuurlijk niet, wat denk je wel!

Tot slot kocht ik een grote boodschappentas.

Daar zit een filosofie achter.

Ik ben namelijk van plan met deze tas door heel Hamburg te paraderen, zodat iedereen zich afvraagt: ‘HEMA, wat is dat toch, en vooral ook: dat moeten wij ook hebben!’ En dan gaat iedereen brieven sturen naar de HEMA en dan komt er ook een HEMA in Hamburg.

Dat is het plan. Je kunt mij er niet van betichten dat ik geen visie heb.

Update januari 2020: strategie tot nu toe niet succesvol. 🙁

Echt HEMA, maar in Duitsland net een beetje anders

HEMA Oldenburg heeft, net als andere buitenlandse filialen, geen rookworst, geen erwtensoep en geen tompoezen. Dat is jammer (vooral in erwtensoep had ik best trek gehad), maar ook wel weer begrijpelijk: dit zijn zulke typisch Hollandse dingen dat het in het buitenland niet zo zou lopen. En dan blijf je maar zitten met al die rookworsten en tompoezen…

(Hoewel erwtensoep in Duitsland trouwens ook gewoon veel gegeten wordt, op dezelfde manier als in Nederland. Dus kom op, HEMA Duitsland, geef ons verdeuri erwtensoep!) (En een HEMA in Hamburg, had ik dat al genoemd?!)

Verder is het gewoon een HEMA zoals het hoort. Zoals thuis. Ik was ook aangenaam verrast door de omvang van het filiaal in Oldenburg.

Er zijn trouwens wel tompoezen die je op je gezicht kunt smeren:

Voor allen die ook een HEMA-loos bestaan leiden

I feel ya. Het is een hard bestaan zonder HEMA. Super jammer ook dat dat HEMA geen bips lijkt te boeien. Misschien kunnen we een praatgroepje oprichten.

HEMA Oldenburg bevindt zich in elk geval hier:

Haarenstraße 11-15
26122 Oldenburg

Woon je in Duitsland en is Oldenburg te ver weg? (Jij pechvogel!) Dan zijn gelukkig de stroopwafels (en vele andere producten) ook in de online shop te vinden. Verre van ideaal, maar het is iets. Er zijn ook elders in Duitsland HEMA’s, in totaal 12 stuks. Alleen niet in Hamburg, hè… (Ik bedoel, sorry hoor, maar als Hagen een filiaal heeft, waarom is er dan geen HEMA HAMBURG?) (#petpeeve)

HEMA Oldenburg, nostalgie...

Meer Oldenburg

Er is natuurlijk heus meer leuks te zien dan de HEMA, maar ik vond dit even belangrijk om mee te beginnen. Hoe dan ook, wil je een stedentrip Oldenburg maken, bekijk dan hier mijn tips.

  • Oldenburg ligt niet zo ver van de Nederlandse grens. Met de auto ben je er vanuit Utrecht in ongeveer drie uur. Met de Flixbus doe je er vanaf Amsterdam Sloterdijk net iets meer dan vier uur over. De treinverbindingen vanuit Nederland zijn met vijfenhalf uur een beetje ongelukkig, helaas.
  • Vanuit Hamburg trein je dan weer in een kleine twee uur in Oldenburg.
  • Overnachten in Oldenburg? Neem een kijkje bij het hypermoderne designhotel Sprenz, waar elke kamer net even anders is, of bij Hotel Wieting, dat niet alleen netjes is maar ook op een Katzensprung van het centrum ligt.

Hamburg is ook leuk, trouwens…

Ondanks de afwezigheid van een HEMA is Hamburg trouwens een hele toffe stad om te bezoeken. Wist je vast al. Maar check voor de zekerheid nog even deze tips, als je klaar bent met het inpakken van je koffer.

Heb je Oldenburg uit? Wat dacht je dan van een bezoek aan Lüneburg? Of aan Lübeck? Of, doe eens gek, en kom naar Hamburg!

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Anna 27 november 2016 - 16:34

Ach gossie!

Antwoorden
Fem 29 november 2016 - 12:43

Jaja, het valt niet mee zonder Hema!

Antwoorden
Do 22 februari 2020 - 11:11

Ik wil ook een HEMA in Hamburg!!!!!

Antwoorden
Fem 1 maart 2020 - 15:34

Ik bedoel maar! 🙂

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid