Home Ontdek Hamburg Hittegolf in Hamburg: zo houd je het hoofd koel

Hittegolf in Hamburg: zo houd je het hoofd koel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Huch, zijn jullie ook zo aan het smelten? De hittegolf in Hamburg waar we nu midden in zitten weet van geen ophouden! Dit is natuurlijk geen weer voor al te veel activiteit, maar ik heb wel een paar tips voor je om het hoofd koel te houden tijdens deze Hamburgse hittegolf.

Doen tijdens een hittegolf in Hamburg: tips

Het hoofd koel houden tijdens een hittegolf in Hamburg: koele tips

Plons! Zwemmen in de buitenlucht

Deze hittegolftip ligt natuur voor de hand: afkoelen doe je het best door gewoon in het water te springen. En met de Elbe en de Alster om de hoek denk je misschien dat het perfecte zwemwater binnen handbereik is. Mis. Nuja, gedeeltelijk mis. Het perfecte zwemwater is binnen handbereik, en zowel aan de Alster als aan de Elbe kun je lekker aan het strand zitten. Maar het bevindt zich noch in de Alster (algen) of de Elbe (stroming en water uit een industriehaven).

Tip: Op deze plekken kun je wel veilig buitenzwemmen: Badenseen en openluchtzwembaden in Hamburg.

Chillebillen in Beachclub en Biergarten

Chillebillen, excuse you? Jawel. Mijn oude buren in Altona hadden een ‘beste vriend’ uit Nederland. En deze beste vriend (ik heb hem nooit ontmoet, maar men zegt dat hij Bart heet) probeerde de dames een paar woorden Nederlands bij te brengen. Een van de zinnen die hij onmisbaar achtte was ‘chillebillen in een bubbelbad’. Dat is in elk geval wat ik ervan verstaan heb toen de buren ermee kwamen.

In elk geval, chillebillen gaan wij wel doen, maar niet in een bubbelbad: Wij gaan naar Hamburgs beste beachclubs en Biergärten!

Iemand nog ruimte voor Spaghetti-Eis?

Vast wel, want voor ijs is altijd nog wel plek, toch?

Wat dacht je van een Spaghetti-Eis? Ja heus, een bord vol ijs dat eruitziet als spaghetti bolognese. Typisch Hamburgs is het niet, wel een belevenis. Eind jaren ’60 werd het Spaghetti-Eis in Duitsland uitgevonden. Door wie, dat weet niemand precies (meer). Je kunt het in elk geval krijgen in de ijstoko’s aan de Große Bergstraße in Altona.

Spreekt spaghetti-ijs je niet zo aan, dan is er hier genoeg lekker en bijzonder ijs te vinden. Dit zijn goede ijssalons in Hamburg:

Een duik in het Eismeer van Hagenbecks Tierpark

De dierentuin is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt om aan de hitte te ontsnappen. Maar een duik in het Eismeer in Hagenbecks Tierpark zorgt wel degelijk voor verkoeling. Oké, jij mag er niet in duiken, maar het is er wel aangenaam koel. Naar pinguins kun je bovendien uren blijven kijken zonder je te vervelen. Helemaal als je je erbij voorstelt dat David Attenborough je uitlegt waar ze mee bezig zijn.

Tropisch zei je? Hier is het pas tropics: Tropen-Aquarium Hagenbeck

Je kunt er natuurlijk ook gewoon een écht tropische vakantie van maken en op expeditie gaan in het Tropen-Aquarium van Hagenbecks Tierpark.

Koel is het er niet echt, maar je maakt wel kennis met 14.300 exotische schepsels uit meer dan 300 landen. Er zijn ook ringstaartmaki’s! <3 Sommige diersoorten zijn met uitsterven bedreigd, sommige zijn best wel gevaarlijk (Achtung! Nijlkrokodillen!) en bonte vogels vliegen gewoon langs je heen, alsof het helemaal niet 100°C is, de mallerds.

Koele en coole musea

Een andere plek waar het tijdens een hittegolf lekker koel is en toch niet te druk: het museum. En laat Hamburg nu net een heleboel bijzondere en boeiende musea hebben!

➤  Ik heb de leukste bij elkaar gezet in mijn grote overzicht van toffe musea in Hamburg.

Tips voor de hittegolf in Hamburg

Waarom ook niet: Alter Elbtunnel

Afkoelen in… een tunnel? Ehm… Ja, ik zei al: waarom niet. De Alter Elbtunnel is toch al een van die bezienswaardigheden die je gezien moet hebben en geloof me, ónder de Elbe is het goed koel! Als je er klaar voor bent om weer naar het aardoppervlak terug te keren beweeg je je gewoon in één rechte lijn naar een van de beachclubs aan de Elbe.

Perspektivwechsel: Hamburg van bovenaf

Van diep onder de grond naar hoog in de lucht: als je Hamburg van bovenaf bekijkt, heb je de meeste kans op een (semi-)verkoelend briesje. De leukste uitkijkpunten in Hamburg heb ik hier voor je verzameld: het beste uitzicht over Hamburg.

De perfecte plek voor zonsondergang: Rooftop bars in Hamburg

Also… je bent erin geslaagd de hittegolf in Hamburg zo goed mogelijk uit de weg te gaan en te temmen. Je hebt desondanks toch nog wat van de stad gezien.

Dan rest nu alleen nog de zonsondergang… En die bewonder je het beste vanaf een van de Hamburgse rooftop bars. Enjoy!

Plan je zomertrip Hamburg

Hittegolf of niet, het lijkt me toch duidelijk dat het tijd is om naar Hamburg te komen. Maar hoe kom je in Hamburg, waar ga je slapen en waar kun je lekker eten? Geen nood! Op deze pagina help ik je op weg met de planning. Vanuit Nederland ben je met de trein bijvoorbeeld al in een paar uur in Hamburg. 

Viel Spaß!

Tips voor de hittegolf in Hamburg: tropenaquarium

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid