Home Ontdek Hamburg Ho-ho-ho: rondleidingen Hamburg in de kerstvakantie

Ho-ho-ho: rondleidingen Hamburg in de kerstvakantie

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is het seizoen om stevig van klingklokjeklingelingeling te gaan, en daarvoor zit je in Hamburg goed! Hamburg is in december eigenlijk één grote kerstmarkt. (Maar echt, geen ontkomen aan! Zelfs ík heb inmiddels een kerstboom gekocht!!)*

Heb je geen zin om uit te zoeken waar het het gezelligst is, dan heb hier een aantal mooie rondleidingen in Hamburg voor je kerstvakantie. Je gids laat je de leukste plekken zien, en zorgt ondertussen voor koek en zopie (waarbij de zopie bestaat uit Glühwein).

Rondleidingen in Hamburg in de kerstvakantie

Mijn doe-het-zelf kersttour door Hamburg

Hamburg telt elk jaar meer dan 50 kerstmarkten (!). Volop keuze dus – alleen in het centrum vind je er al 15! Maar zijn alle kerstmarkten hetzelfde, vraag je je misschien af? Ja, nee, hm… Om die vraag te beantwoorden heb ik deze doe-het-zelf route voor je geschreven die je langs 7 verschillende kerstmarkten in de binnenstad voert. Je kunt hem makkelijk lopen, maar je kunt ook stukjes met de U-Bahn afleggen.

7x kerstsfeer proeven in Hamburg
Prijs: gratis 🙂
Duur: deze route is ongeveer 7 km lang. Hoelang je erover doet hangt er waarschijnlijk van af welke kerstmarkt je het gezelligst vindt!

Weihnachts-tour met Bulli-bar, door het zuiden van Hamburg

Waterkant Wintertour
Een van de nadelen van kerstmarkten is dat ze altijd buiten zijn en dat het ondanks de Glühwein gemeen koud kan worden. Brr. De Weihnachtstour van Waterkant-Touren heeft een oplossing: een kersttour door het zuidelijke deel van Hamburg (met HafenCity, Wilhelmsburg en Steinwerder) in een VW-Bulli, incl. Bulli-Bar met Glühwein aan boord. Een warme jas is ondanks de Bulli aan te raden, want tijdens de tour stap je ook regelmatig uit.

Prijs: € 44 pp.
Duur van de tour: 2 uur
Taal: Duits
Data: zie website

Rondleidingen in Hamburg met kerst: Waterkant-tour

Kersttour Hamburg: Speicherstadt tijdens Glühweinfahrt

Winterse rondvaart over de Alster

De zwanen zitten inmiddels weer warmpjes in hun winterverblijf, maar aan de Alster is ook in de winter genoeg te zien. Met een Glühwein in je hand vaar je heel gemütlich vanaf de Weißer Zauber aan de Jungfernstieg over de Außenalster.

Winterliche Alsterrundfahrt / Alstertouristik
Prijs: € 18, gezinskaart (2 volwassenen, max. 4 kinders) € 45
Duur van de rondleiding: 1 uur
Taal: Duits en Engels (audioguide)
Data: dagelijks tussen 1 en 31 december, vertrek om 11.00, 12.30, 15.00, 16.00 en 16.30

Glühweinfahrt over de Elbe

Aan een Glühwein nippen kan ook heel goed terwijl je langs de pakhuizen aan de Elbe dobbert. Tijdens een Barkassenglühweinfahrt vaar je langs de Speicherstadt, de scheepswerf en de containerhaven en natuurlijk HafenCity. De Barkasse “Traute Abicht” zet je na  anderhalf uur af bij de grote historische kerstmarkt aan het Rathaus.

Adventsfahrt / Rederij Rainer Abicht
Prijs: vanaf € 40
Duur van de tour: 3 uur

Weihnachtsmarkt-Tour in een VW-Bulli

Advent! Advent! Der Bulli brennt!

Ik maak er geen geheim van dat ik niet zo’n groot kerstmarktenfan ben. Of specifieker, ik vind warme wijn vies, en ben niet zo heiß auf lang in de kou staan. Daarom vind ik alternatieve kerstrondleidingen een erg leuke oplossing. Je weet wel, tours waarbij je warm kunt blijven zitten. Net als Waterkant tourt Oldie Tours met een aantal VW-Bulli’s door de stad. De route doet het echter heel anders: je begint bij Bahnhof Altona, en via HafenCity, Speicherstadt en St. Pauli stap je daar ook weer uit, pal voor de kerstmarkt van Ottensen. Aan boord is het knus en warm met koekjes en Glühwein.

Weihnachtsmarkttour met Oldie Tours
Prijs: € 65
Duur rondleiding: 2,5 uur
Data: dinsdag t/m zondag, tussen 17 en 21 u vertrek

Rondleidingen Hamburg kerstvakantie

Kerstrondleidingen in Hamburg: aan de Alster

Meer rondleidingen door Hamburg

Tip: bekijk ook het winterprogramma van Stattreisen Hamburg. Stattreisen heeft een aantal rondleidingen speciaal aangepast voor het winterseizoen.

Ben je juist op zoek naar een niet-kerstige rondleiding? Dan zijn dit 11 rondleidingen door Hamburg die je de stad zeker van een andere kant laten zien. Liever een rondleiding op het water? Geen probleem: alle tips voor je havenrondvaart in Hamburg.

Meer tips voor je kerstvakantie in Hamburg

Helemaal in de kerststemming geraakt? Hier klingelen de klokjes verder!

Frohes Fest allemaal, en viel Spaß!

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

*(Jaja, ik weet dat het nog geen 5 december is. Maar joe, het is hier om 16.15 donker, dikke doej, tijd voor een kerstboom met lichtjes!)

Rondleidingen in Hamburg in de kerstvakantie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid