Home Ontdek Hamburg De leukste hotels in het Schanzenviertel

De leukste hotels in het Schanzenviertel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Schanze is maar een miniwijkje – eigenlijk telt het maar vier straten. Heel veel hotels vind je hier dus niet, maar direct vanuit je bed de leukste bars en restaurants in deze wijk binnen rollen, dat kan wel degelijk. Dit zijn de leukste hotels in het Schanzenviertel.

Mijn favoriet: Fritz im Pyjama

Tussen Fritz en mij was het liefde op het eerste gezicht – wat mij betreft in elk geval, ik weet niet hoe Fritz erover denkt. Dit is wat mij betreft niet alleen een van de beste hotels in het Schanzenviertel, Fritz in zijn pyjama staat in mijn top-3 van Hamburgse hotels. Als je naar de foto’s kijkt, begrijp je vast wel waarom. Het design vind ik geweldig. Bovendien ligt het midden in de Schanze, aan de drukke Schanzenstraße, en heb je toch geen last van het verkeer. Naar de leukste leukste kroegjes en winkeltjes van de Schanze kun je bij wijze van spreken kruipen.

Fritz im Pyjama, Schanzenstraße 101-103, S/U Sternschanze
Tweepersoonskamer: vanaf € 85 per nacht

De beste hotels in het Schanzenviertel

Logeren in een oude watertoren: Mövenpick Hotel

Ooit was deze toren de grootste watertoren van Europa. Toen hij als watertoren niet meer nodig was, kwam hij leeg te staan en dreigde hij in verval te raken terwijl haast iedereen in Hamburg een mening had over wat ermee gebeuren moest. Uiteindelijk kreeg de watertoren een nieuw leven als de Hamburgse vestiging van Mövenpick. Geen slechte plek!

Het hotel is prima, al is het niet het aller spannendste hotel dat ik ken. Het uitzicht daarentegen… Borrelen doe je in CAVE, de hotelbar in de kelder.

Mövenpick Hotel Hamburg, Sternschanze 6, U/S Sternschanze
Tweepersoonskamer: vanaf € 98 per nacht

De beste hotels in het Schanzenviertel: Mövenpick Hamburg

Mövenpick Hamburg: een hotel met een verhaal

Klein en knus: Hotel My Place

Geen van de 18 kamers van My Place is hetzelfde. Ze zijn vernoemd naar de wijken van Hamburg, en zoals elke wijk in Hamburg een eigen sfeer heeft, geldt dat ook voor elke kamer. Wil je bijvoorbeeld het levendige en moderne Hamburg leren kennen, dan logeer je in de kamer Ottensen of Schanzenviertel – en duik je als je wakker wordt die wijken zelf in. Detail: de eigenaresse is een vroegere buurvrouw van mij. :)

Hotel My Place, Lippmannstraße 5 (ong. 7 minuten lopen vanaf U/S Sternschanze)
Tweepersoonskamer: vanaf € 80 per nacht

De beste boetiekhotels in het Schanzenviertel: MyPlace

Budgetdesign: Superbude St. Pauli

In een comfortabel en hip hotel slapen hoeft helemaal geen enorme bom duiten te kosten. Een tweepersoonskamer bij Superbude heb je al voor ong. € 60 per nacht. Liefhebbers kunnen ook een kamer met meerdere mensen delen, en betalen dan ook minder. Superbude St. Pauli ligt gezellig op de grens tussen het Schanzenviertel en St. Pauli, ideaal om bijvoorbeeld street art in beide wijken te gaan bekijken.

Superbude St. Pauli, Juliusstraße 1-7 (bus 3 en 602 halte Bernstorffstraße, ong. 10 min. lopen van U/S Sternschanze)
Tweepersoonskamer: vanaf € 60 per nacht

De beste hotels in het Schanzenviertel: SUperbude

Leuk om te doen in het Schanzenviertel (en Karolinenviertel er direct naast):

Bekijk hier mijn tips: Schanzenviertel en Karolinenviertel

NB de prijzen zijn gemiddelden, gebaseerd op een tweepersoonskamer, ongeveer 3-4 maanden voor vertrek. Het kan dus dat je duurder uit bent, of dat je juist een goedkopere aanbieding tegenkomt!

Meer hotelinspiratie nodig? Bekijk al mijn hoteltips bij elkaar.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2022 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid