Home Ontdek Hamburg Logeren op de Kiez: Ibis Budget Hotel

Logeren op de Kiez: Ibis Budget Hotel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Noem mij een pietlut, maar ik vind een goede nachtrust belangrijk. Zeker als ik tijdens een stedentrip de hele dag in touw ben. Hoog tijd dus om voor mijn hotelserie weer eens een hotel te testen, en wel het Ibis Budget Hotel St. Pauli Messe.

Een hele mond vol, zeker. En als je op de kaart kijkt, denk je waarschijnlijk ‘uh, hoe kom je erbij dat je hier rustig kunt slapen, het ligt direct aan de Reeperbahn!’

Ik geef toe dat ik ook sceptisch was, maar het blijkt te kunnen, rustig durchratzen, ook al is de Reeperbahn om de hoek.

Ibis Budget

De kamers in het Ibis Budget zijn relatief klein en basic, maar ze zijn rustig en schoon, en de locatie is natuurlijk perfect als je St. Pauli wilt verkennen. Van feestgedruis van de Reeperbahn heb ik niets meegekregen. Ook fijn: ik vond het personeel buitengewoon vriendelijk en behulpzaam.

(Op aanvraag mijn foto’s van mijn kamer, waar ik het bed natuurlijk nooit zo mooi glad kreeg, omdat ik nu eenmaal een kluns ben ;))

In het budget hotel heb je vanaf € 70 per nacht een kamer. Voor € 7,50 heb je daar een ontbijt bij. Ook het ontbijt is vrij basic, maar je kunt er een prima start van de dag maken. Om te zorgen dat het niet saai wordt, maakt het ontbijtpersoneel elke woensdag iets extra’s, als verrassing.

Standort Hamburg Ibis Budget

Standort Hamburg Ibis Budget Hotel

Het hotel heeft geen eigen bar of restaurant, maar daarvoor kun je naar de buren gaan (grote broer Ibis), nog beter ga je natuurlijk gewoon St. Pauli in, want daarvoor ben je tenslotte hier.

Tips voor St. Pauli

Gesproken over St. Pauli, wat moet je hier absoluut doen en bekijken?

Wil je eens echt de bloemetjes buitenzetten, dan ga je bijvoorbeeld naar een al dan niet foute club op de Reeperbahn, je bent er nu toch. Of je duikt het Schmidt Tivoli theater in.

Voor wat Hamburger folklore, of liever, cult, duik je het museum van Udo Lindenberg in, Panik City. Houd je meer van Poetry Slam, houd dan het programma van club Molotow in de gaten.

St. Pauli bestaat natuurlijk uit nog veel meer dan de Reeperbahn: er loopt bijvoorbeeld een route langs Stolpertonsteine door St. Pauli, en de wijk puilt uit van de gave street art.  O, en er was ook nog iets met The Beatles ;)

Meer tips voor de wijk vind je hier: St. Pauli

Praktisch

Ibis Budget St. Pauli Messe
Simon-von-Utrecht-Straße 64
U St. Pauli

Heb je een iets groter budget en wil je een wat comfortabeler kamer, dan kun je je intrek nemen in het andere Ibis hotel, direct naast het budgethotel. Bonus: in het Ibis hotel staat een wafelijzer in de ontbijtzaal, waarmee je zelf wafels kunt maken (!).

Meer hotelinspiratie in Hamburg nodig? Lees ook:

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Ximaar 4 juni 2017 - 08:13

In de afgelopen jaren ben ik 2x (Honfleur en Saint-Quetin) in een Franse Ibis-budget geweest een die vielen me meer dan mee. Gewone Ibis hotels zijn 2 tot 3x zo duur. In tegenstelling tot de F1-keten stonden deze gewoon in een binnenstad en waren ze schoon en goed ge:isoleerd. Ontbijt was ook prima, terwijl ik da in Frankrijk vaak een behoorlijk minpunt vind. Punt is wel dat je het beste met 3 mensen zo’n kamer kan gebruiken, dat is per persoon nog stukken goedkoper dan voor alleengaanden zoals ik.

Antwoorden
Fem 6 juni 2017 - 17:27

Dat is waar, maar ik zou in een dusdanig kleine kamer echt niet met z’n drieen willen verblijven. Dan is er echt geen ruimte meer over. Nu zijn het ook kamers waar je echt alleen maar komt om te slapen, maar toch, mij wordt het dan veel te krap. Maar schoon en geluiddicht, absoluut!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid