Home Duitse steden Ik sliep boven de lokale Gay Kino en dronk Glühwein

Ik sliep boven de lokale Gay Kino en dronk Glühwein

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nee, echt. Mijn hostel in Münster bevond zich in een kantoorpand, waarvan de onderste verdieping werd ingenomen door een 18+ bioscoop en de eerste door een (inmiddels gesloten) nachtclub met de naam “Gogo” .

Ik was dus in Münster. Drie dagen lang stortte ik mij in de wereld van de kerstmarkten en sliep ik voor het eerst in heel lange tijd in een dorm. Je begrijpt dat ik daar even van moet bijkomen, dus voor nu kort overzichtje van onze belevenissen in Münster.

Kerstmarkten

Je komt er niet onderuit in Münster, maar dan ook echt helemaal niet. Op iedere straathoek is een kerstmarkt.

Münster

Glühwein en Bratwurst

Het was tamelijk overweldigend, al dat kerstgeweld. Münster werd ook overspoeld door een tsunami van Nederlandse schoolklassen. Om dus zo local mogelijk over te komen, hebben wij ons vol in het feestgedruis gestort en ons tegoed gedaan aan Bratwurst, Currywurst en Glühwein.

Aan-de-Gl#U00fcwein

Om tot een goed oordeel over de kwaliteit van de lokale Glühweinen te komen, moet je er natuurlijk verschillende proeven. Deze, in koddige bekers, smaakte best aardig. Was ook verkrijgbaar met Schuss, dwz, een scheut likeur, maar hij was al alcoholisch genoeg, dus dat hebben we achterwege gelaten.

Münster

Dorm

Dat viel dus reuze mee, daar boven de seksbioscoop.  Op onze 5-bed damesdorm was ik niet de enige bejaarde en niemand snurkte. Heel prima dus, maar volgende keer wel gewoon weer een privékamer met eigen badkamer. Dat gedoe met in je pyjamabroek de gang op naar de wc… dat is toch mijn ding niet.

Hoe het verder ging

Ik herinner me vooral veel muffins enzo. Echt heel cultureel hebben we niet gedaan. Maar, ik ben jaren later natuurlijk gewoon nog een keer teruggegaan naar Münster en schreef daar een alleraardigst, al zeg ik het zelf, artikel over: De beste tips voor een weekendje Münster.

Heb je deze artikelen al gelezen?

6 reacties

Margot 12 december 2013 - 15:49

Hmm, bijzondere hostellocatie inderdaad… En die kerstmanmokken zijn echt cool! Zulke leuke Glühweinmokken heb ik nog nergens gezien!

Antwoorden
Fem 12 december 2013 - 19:01

Je kunt ze meenemen! Je betaalt € 2 statiegeld, dus als je niet erg gehecht bent aan die € 2, kun je ze ook gewoon meenemen. :) Heb dat met een Straßenfest wel gedaan.

Antwoorden
AB 15 december 2013 - 17:41

Haha ben benieuwd naar t gevolg.

Antwoorden
Fem 15 december 2013 - 18:55

:D

Antwoorden
Karina 15 december 2013 - 17:42

@Feminadocta volgend jaar ook Munster voor mij. Dit jaar Dortmund, was toch best wel leuk, de sfeer is gewoon beter als in Nederland— karina (@KariKh63) 14 december 2013

Antwoorden
Fem 15 december 2013 - 18:55

De Glühwein heeft zeker geholpen in Münster ;)

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid