Home Emigratie Ik zong het Wilhelmus op de Leidse Vismarkt…

Ik zong het Wilhelmus op de Leidse Vismarkt…

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

…. en daarna zong ik koralen in het Van der Werffpark.

Dat moet ik misschien even uitleggen…

Het is vandaag 3 Oktober, en ik ben (weliswaar import, maar toch) Leienaar. En omdat ik Leiden ga verlaten, vind ik dat ik even heel sentimenteel mag doen over deze dag.

Ik ben geen kermisliefhebber, mijn maag draait zich om bij de gedachte aan haring&wittebrood op de vroege morgen (of überhaupt), maar ik ga op wereldreis, en ik vind dat ik best een beetje sentimenteel mag zijn over het verlaten van mijn stad.

Dus ben ik vanmorgen voor dag en dauw opgestaan en heb ik me om 07.00 voor het eerst sinds ik hier woon bij de Reveille op het Stadhuisplein/Vismarkt gevoegd om het Wilhelmus, het Leidse volkslied en het 3 Oktoberlied te zingen (toegegeven, de teksten van de laatste twee waren mij niet echt bekend, maar daar moet je op zo’n moment nooit moeilijk over doen, vind ik).

ik-zong-het-wilhelmus-op-de-leidse-vismarkt

Daarna in één moeite door naar het Van der Werffpark voor het Koraal, de toespraken van de burgemeester en Joost Bleijie, en de kranslegging bij het beeld van Van der Werff.

Het zonnetje scheen, het was gezellig druk, en ook mijn gebrekkige tekstvastheid weerhield mij er niet van uit volle borst mee te kwelen. Het was een beetje schokkend om mijn huisarts tegen te komen, gekleed in uitbundig rood-wit tenue, hossend en héél luid zingend, maar buiten dat moet ik bekennen dat ik het geheel eigenlijk erg leuk vond…

(Overigens moet me nog wel even van het hart dat de Victorie niet in 1574 in Leiden begon, maar in mijn geboortestad Alkmaar, een jaar eerder, op 8 oktober.)

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

3 reacties

Bjorn & Ingrid 3 oktober 2011 - 09:54

Als je dan toch over eten begint 🙂
Ik zoek me momenteel suf naar een goed recept voor Ouma Beskuit. Echter! Wanneer deze gevonden is en wij niet op het eindresultaat onze tanden breken – zal ik je laten proeven. Ik mag dan een rasechte Leienaar zijn, maar o wat mis ik sommig eten uit ZA. We verwachten dus mooie posts over eten als je eenmaal in ZA bent 🙂 (zul je zien dat jij het dan misschien helemaal niet zo lekker vind. Enfin, de wijn is iig altijd goed :-))

Antwoorden
Fem 3 oktober 2011 - 09:58

Ik houd me heel warm aanbevolen! – wat eten betreft ben ik een waardeloze Leienaar, hutspot vind ik ook al vies (de traditionele versie dan. Mijn pastinaakhutspot is heel smakelijk). Kommaardoor met de Z-A gerechten!!

Antwoorden
Fem 1 oktober 2012 - 15:14

Zeg, Ing en Bjorn, hoe zit dat eigenlijk met dat Ouma Beskuit??

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid