Home Emigratie Een feestelijk intermezzo: Ehe für alle, eindelijk ook in Duitsland

Een feestelijk intermezzo: Ehe für alle, eindelijk ook in Duitsland

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In 2015 had ik goede hoop dat Duitsland eindelijk het huwelijk zou openstellen voor iedereen: “Gaat Duitsland eindelijk de middeleeuwen achter zich laten?” noteerde ik hoopvol. Tenslotte hadden zelfs de VS de stap al gezet, en dáár wil je toch echt niet achteraan hobbelen…

Toch duurde het nog twee jaar.

Aber jetzt… sind wir dann so weit!

Ommzewaai

Deze week kondigde bondskanselier Angela Merkel opeens aan dat haar partijgenoten vrij waren om zelf, op basis van hun eigen geweten (geweten ook, alsof we het over iets ergs hebben, maar goed, vandaag niet kniesoren), voor of tegen het ‘homohuwelijk’ mochten stemmen. Eerder was het CDU-partijstandpunt simpelweg ‘nein’. Go, dr. Merkel, Go!

Verkiezingen

Ik hoor Merkel in 2015 nog zeggen dat ze zich ‘recht schwertut’ met volledige gelijkstelling, dus vandaar deze ommezwaai? Er circuleren prachtige artikelen waarin “Mutti” meldt dat ze bij een lesbisch stel met acht kinders uitgenodigd was en toen het licht gezien heeft: Angela Merkel says one lesbian couple changed her mind on same-sex marriage.

Het feit dat de SPD, de Grünen en de FDP hebben aangekondigd niet aan een nieuw kabinet deel te willen nemen als het huwelijk niet ook voor LGBT koppels opengesteld wordt had er vast niks mee te maken… 😉

Hoe het ook zij, het is zover! Eindelijk Ehe für alle

Maar egal! Ik persoonlijk heb ook geen ambitie om met Merkel zelf in een huwelijksbootje te stappen (zij stemde namelijk zelf tegen), dus ik ga niet wakker liggen van haar politieke of persoonlijke motivaties.

Feit is dat de meerderheid van de Bundestag vandaag, op 30 juni 2017, VOOR gestemd heeft (393 voor, 226 tegen en 4 hebben niet meegestemd) en dat Duitsland eindelijk de 21e eeuw binnenstapt.

❤ Eindelijk kun je straks ook in Duitsland gewoon trouwen met degene die je lief is. Dat is een mooie fles champoepel waard, mensen, plop! ❤

Heb je deze artikelen al gelezen?

3 reacties

Esther 30 juni 2017 - 09:38

Hoera! Dat werd eens tijd. Zelfs in Portugal, waar iedereen en zijn moeder nog katholiek is, mag al sinds 2010 met iedereen getrouwd worden. Dus yeah Duitsland is in de 21ste eeuw geraakt, het werd tijd!

Antwoorden
Fem 30 juni 2017 - 10:50

Ja, inderdaad. Las net ergens op een Duitse FB-pagina dat de Ehe für alle eindelijk naar Duitsland komt, met daarbij de vraag: “Was meint ihr, richtig oder falsch?” Uhhhh. DE steekt toch nog vrij diep in de klei van de middeleeuwen, dus dit is een mega ontwikkeling. 🙂

Antwoorden
Fem 30 juni 2017 - 10:52

O, dat moet ik toch een beetje bijstellen, want ik zie nu dat op mijn WTF-reactie op die FB-pagina alleen maar mensen komen roepen “Genau! ENDLICH! Liebe ist Liebe” enzo, gelukkig!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid