Home Ontdek Hamburg Kaffee & Kuchen in Altona

Kaffee & Kuchen in Altona

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

“I feel we are prompted to go in search of cake!”

Ik kan het alleen maar met Sister Monica Joan eens zijn. Weiter geht’s met onze zoektocht naar taart, en wel in Altona!

Klippkroog

Vooral in de weekenden is het hier erg druk, maar op een door-de-weekse-dag kun je bij Klippkroog op je dooie gemakje een stuk taart eten. Is het wat voller, dan maak je aan de grote houten tafel achterin de zaak gewoon nieuwe vrienden. Ik zit hier graag voor het ontbijt, met een boek – zoals je ziet ben ik momenteel bezig in The Circle, van Dave Eggers (voor zover ik weet geen familie, nee). Ik weet nog niet wat ik ervan vind, maar tot die tijd gaat het boek gezellig mee naar elk café dat ik bezoek 😉

Klippkroog, Große Bergstraße 255

  • Tip: ’s Avonds eten bij Klippkroog is niet super goedkoop (vooral de wijn is prijzig), maar voor Kaffee und Kuchen of een goed ontbijt hoef je niet heel diep in de buidel te tasten.
  • Zeker zijn van een plekje in het weekend? Gewoon even reserveren.

Mamalicious

Op de kruising tussen Altona, de Schanze en Eimsbüttel mag ‘Kaffee und Kuchen’ ook best wel ‘Kaffee und Pancakes’ zijn. En wát voor pancakes! Leukste plek om te zitten: aan de bar bij het raam, met je voeten op de verwarming, uitkijkend op wat er buiten gebeurt.

Mamalicious, Max-Brauer-Allee 277

  • Tip: Mamalicious is de ideale plek voor veggies en vegans. Val je daar niet onder, dan ben je nog steeds op de goede plek, maar blijf je gewoon uit de buurt van de pseudo-bacon… (Dat doe ik ook, want ik geloof niet in Ersatzbacon. Ook niet in Ersatzkäse, trouwens. Maar de pancakes, die mogen er zijn!)
  • De stapel pancakes is geniaal, maar wel een maaltijdstapel pancakes. Vooraf drie dagen vasten dus 😉

Café Sein

Ruim vijf jaar heb ik min of meer naast dit café gewoond. Ik had bovendien in die tijd tuin noch balkon, dus ik zag de tuin van Café Sein een beetje als mijn tuin. 🙂 Bij Sein kun je de hele dag lekker in de tuin zitten. Regent het, dan is het op de veranda of binnen ook gezellig. Sein bevindt zich bovendien in cultuurcentrum HausDrei, waar regelmatig vlooienmarkten en feestjes worden georganiseerd.

Café Sein, Hospitalstraße 107

Meer Kaffee und Kuchen in Altona

  • Café Lagos, Louise-Schroeder-Straße 24
  • Park Café, Unzerstraße 18A

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Ga je liever in een andere wijk taart eten? Bekijk dan het grote Kaffee & Kuchen overzicht met mijn favoriete adressen in mijn favoriete adressen. (Advies: vooraf ff wat balansdagen inplannen, want er zijn meer dan 40 adressen waar je naartoe moet.)

Heb je deze artikelen al gelezen?

1 reactie

Giovanna Grauls 6 september 2022 - 13:35

Akvast super bedankt voor je eerste tip i Altona, Klippkrooog! Op dinsdag was het idd rustig, toch gezellig voor een heerlijk lekker slaatje met idem dito smaakvolle verse gemberthee! Hop naar je volgende tip…

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid