Home Ontdek Hamburg Kaffee & Kuchen in Altstadt en Neustadt

Kaffee & Kuchen in Altstadt en Neustadt

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Is het weer zover? Jazeker, hoog tijd voor Kaffee & Kuchen! Dit keer in maar liefst twee wijken: Altstadt en Neustadt.

High Tea in het Vier Jahreszeiten Hotel

Om meteen flink uit te pakken beginnen we met ‘Tee und Kuchen in Hamburg’ en gaan we high teaen met uitzicht op de Binnenalster. Voor een overnachting is dit hotel aan de prijzige kant, maar gelukkig hoef je niet te blijven logeren om scones te smikkelen. 🙂

➤ Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, Neuer Jungfernstieg 9-14

Erste Liebe Bar

Er zijn Frischverliebten die het plaatsen van een slotje aan een brug het ultieme liefdessymbool vinden. Ik zit liever in een gezellig cafeetje aan een taartje te peuzelen (al dan niet gezamenlijk) met uitzicht op die brug. Dat kan bij de Erste Liebe Bar.

➤ Erste Liebe Bar, Michaelisbrücke 3, zie ook de FB-pagina

Mit freundlichen Grüßen

Mit freundlichen Grüßen zit een beetje verstopt, namelijk boven de Vodafone-winkel aan de Jungfernstieg. Maar als je ‘m eenmaal gevonden hebt, dan kun je je verheugen op verrukkelijke taartjes, fluffy pannenkoekjes en als bonus uitzicht op de Binnenalster.

➤ Mit freundlichen Grüßen, Jüngfernstieg 14

Café Hej Papa

De klassieker van de Neustadt, niet zonder reden te vinden in elke gids die je openslaat. Naast de taart zou ik als ik jou was ook de quiche eens proberen.

➤ Hej Papa, Poolstraße 32

Waar je in de Altstadt van Hamburg de beste Kaffee & Kuchen kunt vinden

Café Mococo

Mococo is een wat onopvallend, en ik zou zelfs zeggen onooglijk, tentje, maar laat je daardoor niet misleiden. Dit Portugese tentje weet je smaakpapillen absoluut van de leg te brengen.

➤ Café Mococo, Kohlhöfen 16

Meer Kaffee & Kuchen in Altstadt en Neustadt

Schön, dan ben je nu voldoende aangesterkt voor de bezienswaardigheden van de wijken Altstadt en Neustadt!

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Kun je niet wachten om taart te gaan eten in Hamburg, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Ga je liever in een andere wijk taart eten? Bekijk dan het grote Kaffee & Kuchen overzicht met mijn favoriete adressen in mijn favoriete adressen. (Advies: vooraf ff wat balansdagen inplannen, want er zijn meer dan 40 adressen waar je naartoe moet.)

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid