Home Ontdek Hamburg Kaffee & Kuchen in de Schanze

Kaffee & Kuchen in de Schanze

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een nieuwe maand, een nieuwe reden om taartjes te eten. Je raadt ‘m al, we gaan weer aan de Kaffee und Kuchen, en wel in het Schanzenviertel. Los geht’s!

Elbgold

Het koffiewalhalla op het voormalig Schlachthofterrein in de Schanze is dé plek om bijzondere koffies van over de hele wereld te proberen. Elbgold is steeds opnieuw op zoek naar samenwerkingen met duurzame koffieboeren om de beste bonen te vinden. Naast koffie is er natuurlijk taart, en thee, en ‘und vieles mehr, was glücklich macht’.

Dat weten (helaas?) ook heel veel mensen, dus met name in het weekend is het bijna onmogelijk om nog een plekje te vinden in dit café. Even wachten is echter de moeite waard!

Elbgold, Lagerstraße 34c
Elbgold heeft een tweede filiaal in Winterhude: Mühlenkamp 6a

Herr Max

Kaffee und Kuchen in een voormalige slagerij! (Incl. originele tegeltjes! Ja, de architectuurfanaat in mij krijgt het daar warm van. Plus taart, altijd taart.)

Herr Max, Schulterblatt 12

Schmidtchen

In Haus 70&III, naast de Rote Flora, hebben we keuze uit Chief Brody, Galopper des Jahres (voor de liefhebbers van aparte biertjes), Jolly Jumper (een kroeg waar regelmatig dj’s komen, maar niet als er voetbal uitgezonden wordt en ook niet op zondagavond, want dan kijk je hier Tatort) en de reden dat we er vandaag zijn: het Schmidtchen voor Kaffee en Kuchen.
Houd het Veranstaltungsprogramm in de gaten, want dat is net zo bont als het publiek dat in Haus 70&III komt.

Schmidtchen, Schulterblatt 73

Portugees eten bij de Pastelaria Transmontana

Midden in de Schanze, met uitzicht op de Rote Flora, vind je het Portugese café Transmontana. Wat dacht je van een goede koffie + pasteis de nata + mensen kijken aan het Schulterblatt? Dit cafeetje houdt het simpel, maar goed.

Pastelaria Transmontana, Schulterblatt 86

Codos

Een piepklein zaakje, waar je zomaar aan voorbij zou lopen. Zonde, want de luitjes van Codos zien koffie als een kunstvorm. (Hun eigen woorden!) Gezellig, klein, informeel en probeer eens een cold brew!

Codos, Bartelsstraße 26

Katers Köök

Jawel, Hamburg heeft inmiddels een eigen kattencafé! Taart eten en katten aaien, dat willen we toch allemaal wel! In Hamburg zeker: Katzentempel loopt zo goed, dat het aan te raden is om even te reserveren. Ik deed hier verslag van mijn bezoek aan de kattentempel: Hamburg heeft eindelijk een Katzencafé

Katers Köök, Kleiner Schäferkamp 24 I

Meer Kaffee & Kuchen in de Schanze

Ontdek hier de rest van het Schanzenviertel.

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

➤ Ga je liever in een andere wijk taart eten? Bekijk dan het grote Kaffee & Kuchen overzicht met mijn favoriete adressen in mijn favoriete adressen. (Advies: vooraf ff wat balansdagen inplannen, want er zijn meer dan 40 adressen waar je naartoe moet.)

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid