Home Ontdek Hamburg Kaffee & Kuchen in het Karoviertel

Kaffee & Kuchen in het Karoviertel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is weer tijd voor een rondje Kaffee & Kuchen, dit keer in het Karolinenviertel! Dat belooft wat!

HappenPappen

HappenPappen tovert allerlei bijzondere veganistische taartcreaties uit de keuken. Liever glutenvrij? Kan hier ook. Grote ramen en lekker veel planten zorgen ervoor dat je je al snel thuisvoelt. Nog geen ontbijt gehad? In het weekend kun je bij HP de hele dag ontbijten.

➤ HappenPappen, Feldstraße 36

TEIKEI Café

TEIKEI Café staat voor een stevige koffie, huisgemaakt gebak en een sterk concept. Deze prachtige toko in de Marktstraße maakt ook deel uit van het TEIKEI Coffee project, dat de solidaire koffieteelt in Mexico bevordert, zorgt voor eerlijke lonen voor de boeren en de bonen op een klimaatvriendelijke manier per zeilschip vervoert.

➤ TEIKEI Café, Marktstraße 25

Café Klatsch

Een beetje verstopt in een souterrain aan de Glashüttenstraße, maar al sinds 1990 een begrip in het Karoviertel. Je ontbijt mag je hier zelf samenstellen. Kom je speciaal voor de Kuchen, ga dan na drieën, want dan komt de verse taart uit de oven.

De Donauwelle is ganz beliebt, maar mijn favoriet is de Rhabarberkuchen. (Ligt het aan mij of is rabarber in Nederland nog steeds niet zo populair? Hier vind je het – tot mijn vreugd, want ik ben een rabarberfan – overal, niet in de laatste plaats in Kuchen…)

➤ Kaffee Klatsch, Glashüttenstraße 17

Kaffee & Kuchen in het Karolinenviertel

Gretchen’s Villa

Een van de K&K hotspots die je in elke gids en elke blog tegenkomt. Gretchen’s mierzoete Villa is dan ook iedere dag vol.

➤ Gretchen’s Villa, Marktstraße 142

Café Panter

Tegenover Gretchen, bij Café Panter, zijn de meeste ingrediënten biologisch geteeld. Er zijn zelfgebakken panini’s, pesto’s, en, en daar komen we natuurlijk voor vandaag: zelfgebakken taarten en brownies. Het café is gezellig ingericht met houten en leren meubels. Bestellingen worden aan de balie opgenomen.

➤ Café Panter, Marktstraße 3

Verzadigd en verkwikt, en aanzienlijk aangedikt ben je nu klaar om het Karolinenviertel te gaan verkennen. 🙂

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Ga je liever in een andere wijk taart eten? Bekijk dan het grote Kaffee & Kuchen overzicht met mijn favoriete adressen in mijn favoriete adressen. (Advies: vooraf ff wat balansdagen inplannen, want er zijn meer dan 40 adressen waar je naartoe moet.)

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid