Home Ontdek Hamburg Kaffee & Kuchen in Ottensen

Kaffee & Kuchen in Ottensen

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Onze strooptocht naar de beste Kaffee & Kuchen brengt ons vandaag in het schöne Ottensen.

LilliSu

Het concept ‘café + winkeltje’ is erg geliefd in Hamburg – en zeg nou zelf, het ís ook leuk om ‘ein Stück der Stimmung aus dem Café LilliSu mit nach Hause zu nehmen‘. Dat kan ook bij LilliSu. Maar je begint natuurlijk met het opsnuiven van die sfeer in de winkel zelf. Met een klein Franzbrötchen of een stuk Käsekuchen. Alles wat je hier eet wordt uitsluitend met bio-ingrediënten gemaakt.

LilliSu, Große Rainstraße 18

Café Von der Motte

‘Fast slow food’ is het motto van Von der Motte en dat past precies. Het café ligt aan een rustig pleintje midden in Ottensen, waar je even kunt uitrusten tijdens het shoppen (Ottensen puilt uit van de leuke kleine winkels). Grote bonus: in het café vind je een bescheiden boekenplank. Boeken in een café geven je toch altijd een beetje het gevoel dat je thuis bent.

Café Von der Motte, Mottenburger Twiete 14

Das Knuth

Een klassieker in Ottensen onder het motto ‘Knuth und gut’. Lekker eten in een relaxte sfeer – fijn met vrienden, maar ook met een boek. Rond het lunchuur bomvol, maar desondanks ook om die tijd aan te raden vanwege de altijd lekkere dagkaart.

Das Knuth, Kleine Rainstraße 46

Eaton Place

Een überbrits juweel midden in Ottensen! Ik was op slag verliefd. Want: high tea met live muziek, whisky tastings, high tea met Dickens-lezingen en een heerlijk Engelse inrichting, incl. portret van Prince Charles (en andere royals) aan de muur.

Eaton Place Tearoom & Café, Bahrenfelder Straße 80-82

Meer Kaffee und Kuchen in Ottensen

  • Café Mikkels, Kleine Rainstraße 10
  • Liebes Bisschen, Spritzenplatz 5
  • Café Olé, Kepler Straße 2
  • Jo Makrönchen, Friedensallee 6, voor de echte macaronfanaat!
  • Bonscheladen, Friedensallee 12 – strikt genomen geen café, maar wel een plek waar je de heerlijkste chocola koopt, én waar je ook kunt zien hoe de chocolade gemaakt wordt.

Wil je meer in Ottensen doen dan taart eten, check dan hier mijn tips voor deze gezellige wijk.

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

➤ Ga je liever in een andere wijk taart eten? Bekijk dan het grote Kaffee & Kuchen overzicht met mijn favoriete adressen in mijn favoriete adressen. (Advies: vooraf ff wat balansdagen inplannen, want er zijn meer dan 40 adressen waar je naartoe moet.)

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid