Home Ontdek Hamburg Kaffee & Kuchen in St. Georg

Kaffee & Kuchen in St. Georg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er is altijd ruimte voor een stukkie taart, nietwaar? Ga vandaag dus lekker mee naar de gezelligste koffietentjes in St. Georg en ga je te buiten aan Kaffee & Kuchen. Let’s go!

Café Gnosa

In een van Hamburgs bekendste en oudste gay cafés, midden in St. Georg, is het de hele dag door gezellig. Het gebak uit de eigen Konditorei van Gnosa is net zo bekend als het café zelf en kun je ook voor thuis bestellen. Er is een klein terras aan de Lange Reihe, dat snel volloopt als de zon zich laat zien.

Café Gnosa, Lange Reihe 93

Café Koppel

Café Koppel zit in een oud pand met mooie hoge ramen, aan een binnenhof aan de Lange Reihe. Het is onderdeel van het kunstcentrum Koppel66, waar kleine galeries zitten en concertjes worden georganiseerd. Er hangt kunst aan de muur, het is gezellig, er is wijn, en bijzondere taarten, zoals Rotweinkuchen en Schoko-Rum-Kuchen.

Café Koppel, Koppel 66 (hofje aan de Lange Reihe)

  • Tip: de keuken bij Café Koppel is volledig vegetarisch. En verder: Rotweinkuchen klinkt misschien niet onmiddellijk heel appetijtelijk, maar is dat wel.

Kaffee & Kuchen in St. Georg

Literaturhaus-Café

Voordat je in het Literaturhaus-Café taart bestelt vergaap je je even aan het jugendstilplafond… Hier nip je in stijl van je koffie, bijvoorbeeld als je een rondje om de Alster wandelt, of een lezing in het Literaturhaus bijwoont.

Literaturhaus-Café, Schwanenwik 38

  • Het Literaturhaus-Café is aan de prijzige kant: voor een snelle koffie niet zo geschikt, maar wel om uitgebreid op sjiek te ontbijten of high-teaen.
  • Persoonlijk vind ik dit café net iets minder geschikt/gezellig om alleen heen te gaan – en ik heb daar verder echt nooit moeite mee. (Moeite is hier ook een groot woord, maar toch, leuker met anderen samen.)
  • Het café zit in het Literaturhaus en heeft ook een goed gesorteerde boekhandel.
  • Wil je in literaire sferen én aan de Alster blijven, overweeg dan te logeren in literatuurhotel Wedina, zo’n 10 minuten verderop aan de Alster. Vele auteurs gingen je voor en deden er inspiratie op.
  • En als je toch bezig bent: de mooiste bezienswaardigheden aan de Alster.

Meer Kaffee & Kuchen in St. Georg

Uiteraard heeft St. Georg nog veel meer te bieden dan taart. Ontdek St. Georg hier.

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

➤ Ga je liever in een andere wijk taart eten? Bekijk dan het grote Kaffee & Kuchen overzicht met mijn favoriete adressen in mijn favoriete adressen. (Advies: vooraf ff wat balansdagen inplannen, want er zijn meer dan 40 adressen waar je naartoe moet.)

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid