Home Ontdek Hamburg Kaffee & Kuchen in St. Pauli

Kaffee & Kuchen in St. Pauli

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Onze taartmissie gaat verder! Vandaag doen we Kaffee & Kuchen in St. Pauli

Café Winklers Platz

Even bijkomen van alle indrukken in St. Pauli? Duik dan de Brigittenstraße/Gilbertstraße in om uiteindelijk op de hoek van de Winklers Platz op de bank te ploffen bij Café Winklers Platz. Hier zijn alle ingrediënten om op adem te komen, namelijk goede koffie, dito wijn, een boekenplank en (o.a.) amandeltaart.

Café Winklers Platz, Winklers Platz 2

Kraweel

Ken je dat, van die cafés waarvan de inrichting lukraak bij elkaar gezet lijkt en op de een of andere manier toch bij elkaar past? Zo is de inrichting van Kraweel ook een beetje, en zo is ook het publiek. Locals, toeristen en hipsters met laptop, iedereen voelt zich er thuis.

Kraweel, Paul-Rosen-Straße 6

Tip: Kraweel ligt op de hoek van de Paul-Rosen-Straße / Talstraße, waar wat street art betreft altijd iets nieuws te zien is.

Café Mimosa

Mimosa is een kleine, maar een erg fijne plek voor een taartje. Elke dag zijn er zelfgebakken taarten, maar wil je echt weten waarom iedereen graag naar Mimosa gaat, dan bestel je de beroemde brioche. Veel mensen die in de buurt werken gaan hier ’s middags lunchen. Er is een piepklein terras, direct aan de straat.

Café Mimosa, Clemens-Schulz-Straße 87

Café Geyer

Bij Café Geyer eet je je taart met uitzicht op de Hein-Köllisch-Platz, een fijn pleintje met Altbau. Verzadigd en verkwikt en aanzienlijk aangedikt steek je vervolgens de Antoni-Straße in voor een mooi zicht op de Elbe vanaf Park Fiction. Daarna loop je of via de St. Pauli-Hafen-Straße (street art én Altbau) of direct langs het water in de richting van de Landungsbrücken.

Café Geyer, Hein-Köllisch-Platz 1

El Bocho paste ups in Hamburg

Bij Café Geyer hangt trouwens een El Bocho op de gevel…

Café Rolo

OK, Rolo is niet per se een typische plek voor Kaffee und Kuchen in Hamburg: dit inieminitentje bezoek je vooral voor de goede koffie en een ontbijtje (ik zeg: avocadotosti!). Maar er zijn ook pasteis de nata, en die zijn super lekker, en tellen toch ook een beetje als Kuchen.

Café Rolo, Thadenstraße 4

Copenhagen Coffee Lab

Half bakkerij, half Kaffeerösterei, en een perfecte plek om je plan te trekken voor je verkenningstocht van St. Pauli, de Schanze en het Karoviertel. En omdat je veel te doen hebt, heb je een stevige koffie nodig. Daarvan zijn er vele in de Rindermarkthalle, ook van Hamburgse bodem, met mooie motto’s als ‘Hafenlotse: Schwarz und wach. Damit Sie immer auf Kurs bleiben’. Ik maakte hier kennis met de Windbeutel, een soort reuzensoesje. Soes, dus.

Copenhagen Coffee Lab, Rindermarkthalle St. Pauli, naast U Feldstraße

Tip: Ga boven zitten. Rustiger, en beter uitzicht. 🙂

Kandie Shop

Zoet, gemütlich en heel bont: dat is Kandie Shop in de Wohlwilstraße. (Niet te missen, zoals je aan de gevel kunt zien…) Je kunt er al vanaf 8 u ’s morgens terecht voor goede New Yorkse koffie en lekkere bagels en taarten.

Kandie Shop, Wohlwillstraße 16

Kaffee Stark

Kaffee Stark is een Katzensprung verwijderd van het hotel waar ik mijn eerste nachten in Hamburg doorbracht is dit een van de eerste cafés dat ik in St. Pauli leerde kennen. Toen ik vervolgens naar Altona verhuisde, nog geen internet had en Altona nog niet zo goed kende, checkte ik hier mijn mail (gratis wifi) en at ik taart.

’s Morgens kun je hier heel relaxed zitten, Feierabends wordt het voller en vervang je de koffie door een Astra (of, als je dat, net als ik, niet te hachelen vindt, door een Aperol Sprizze). Maar het allerleukst aan Kaffee Stark is natuurlijk, en dat lees je nooit ergens, dat je op de menukaart mag tekenen. 😉

Kaffee Stark, Wohlwillstraße 18

Kaffee und Kuchen in St. Pauli bij Kaffee Stark

Café Johanna

Café Johanna is bepaald geen Geheimtipp meer. Maar het is een cafeetje in een voormalige krantenkiosk, en ik houd van cafés, winkels, wat dan ook in gebouwen met een verhaal! En van taart. 🙂

Café Johanna, Venusberg 26

Tip: De Venusberg heet zo omdat het een berg is. In wielertermen komt ‘vals plat’ misschien in aanmerking, maar mijn fiets en ik vinden het een berg. Then again, dat is misschien maar goed ook, na het eten van Kuchen, een beetje klauteren?

Genoeg aangesterkt door alle taart? Dan is het natuurlijk tijd om de rest van St. Pauli te ontdekken!

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Ga je liever in een andere wijk taart eten? Bekijk dan het grote Kaffee & Kuchen overzicht met mijn favoriete adressen in mijn favoriete adressen. (Advies: vooraf ff wat balansdagen inplannen, want er zijn meer dan 40 adressen waar je naartoe moet.)

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid