Home Ontdek Hamburg Kaffee und Kuchen in Hamburg: een toch wel ultiem overzicht

Kaffee und Kuchen in Hamburg: een toch wel ultiem overzicht

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Aan gezellige cafés in Hamburg geen gebrek. Wat heet, de stad puilt uit van de koffietentjes waar je je te buiten kunt gaan aan Kaffee und Kuchen. Ook in wijken waar je misschien niet meteen aan denkt als je een paar dagen op bezoek bent. Bonus daarbij is dat je bij de meeste van deze tentjes ook lekker kan ontbijten. Kaffee gaat immers ook goed samen met wafels, pannenkoekjes, cupcakes….

Daarom vandaag een toch tamelijk ultiem overzicht met mijn favoriete plekken voor Kaffee und Kuchen in Hamburg, opgesomd per wijk. Guten Apetit!

Gezellige cafés in Hamburg: in deze wijken moet je zijn voor Kaffee und Kuchen

Altstadt
Altona
Blankenese
Eimsbüttel
Karoviertel
Ottensen
St. Pauli
Schanzenviertel
St. Georg
Rothenbaum
Winterhude
Too long, didn’t read versie: mijn absolute favorieten

Gezellige cafés in Hamburg - Het ultieme overzicht voor Kaffee und Kuchen- Standort Hamburg

Kaffee und Kuchen in de Altstadt

High Tea in het Vier Jahreszeiten Hotel

Om meteen flink uit te pakken beginnen we met ‘Tee und Kuchen in Hamburg’ en gaan we high teaen met uitzicht op de Binnenalster. Voor een overnachting is dit hotel aan de prijzige kant, maar gelukkig hoef je niet te blijven logeren om scones te smikkelen. :)

Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, Neuer Jungfernstieg 9-14

Erste Liebe Bar

Er zijn Frischverliebten die het plaatsen van een slotje aan een brug het ultieme liefdessymbool vinden. Ik zit liever in een gezellig cafeetje aan een taartje te peuzelen (al dan niet gezamenlijk) met uitzicht op die brug. Dat kan bij de Erste Liebe Bar.

Erste Liebe Bar, Michaelisbrücke 3

Tip: Ben je in een romantische bui en is het december? Wandel dan na je portie Kaffee & Kuchen naar de romantische kerstmarkt op het Fleetinsel.

Waar je in de Altstadt van Hamburg de beste cafés voor Kaffee & Kuchen kunt vinden

Kaffee und Kuchen in Altona

Klippkroog

Vooral in de weekenden is het hier erg druk, maar op een door-de-weekse-dag kun je bij Klippkroog op je dooie gemakje een stuk taart eten. Is het wat voller, dan maak je aan de grote houten tafel achterin de zaak gewoon nieuwe vrienden. Ik zit hier graag voor het ontbijt, met een boek – zoals je ziet ben ik momenteel bezig in The Circle, van Dave Eggers (voor zover ik weet geen familie, nee). Ik weet nog niet wat ik ervan vind, maar tot die tijd gaat het boek gezellig mee naar elk café dat ik bezoek ;)

Klippkroog, Große Bergstraße 255

Tip: ’s Avonds eten bij Klippkroog is niet super goedkoop (vooral de wijn is prijzig), maar voor Kaffee und Kuchen of een goed ontbijt hoef je niet heel diep in de buidel te tasten.

Zeker zijn van een plekje in het weekend? Gewoon even reserveren.

Mamalicious

Op de kruising tussen Altona, de Schanze en Eimsbüttel mag ‘Kaffee und Kuchen’ ook best wel ‘Kaffee und Pancakes’ zijn. En wát voor pancakes! Leukste plek om te zitten: aan de bar bij het raam, met je voeten op de verwarming, uitkijkend op wat er buiten gebeurt.

Mamalicious, Max-Brauer-Allee 277

Tip: Mamalicious is de ideale plek voor veggies en vegans. Val je daar niet onder, dan ben je nog steeds op de goede plek, maar blijf je gewoon uit de buurt van de pseudo-bacon… (Dat doe ik ook, want ik geloof niet in Ersatzbacon. Ook niet in Ersatzkäse, trouwens. Maar de pancakes, die mogen er zijn!)

De stapel pancakes is geniaal, maar wel een maaltijdstapel pancakes. Vooraf drie dagen vasten dus ;)

Meer Kaffee und Kuchen in Altona

 • Café Sein in het voormalige Altonaer ziekenhuis

Kaffee und Kuchen in Blankenese

Lühmanns Teestube

Bij Lühmanns Teestube smaken de scones zoals scones horen te smaken. Punt. Heel veel meer hoef je eigenlijk niet te weten. Het enorme brunchbuffet op zondagmorgen is ook zeker een aanrader, maar ik zou je toch vooral met klem willen adviseren scones te eten. Daarna kun je lekker door het Treppenviertel stiefelen.

Lühmanns Teestube, Blankeneser Landstraße 29B
Voor de brunch op zondag is het handig om even te reserveren.

Kaffee und Kuchen in Eimsbüttel

Café Delice

Een klein stukje Frankrijk in Hamburg, gewoon aan de Osterstraße. Ik ben fan van de briochettes. En de steeds wisselende Kuchen-kaart. :)

Delice is trouwens ook een leuke plek om te ontbijten.

Er is een klein terras (wel aan de straat – maar dat is in de Osterstraße best vermakelijk, eigenlijk).

Café Delice, Osterstraße 168

Osterdeich

Osterdeich is (heel) klein, maar fijn, want: cupcakes. Hele snoezige :) Omdat de toko zo klein is, en de cupcakes zo geliefd, kun je het beste even reserveren.

Osterdeich, Müggenkampstraße 34

Café Zeitraum

Vegans opgelet: in een gemütliche huiskamersfeer kun je bij Café Zeitraum alles krijgen dat je wilt. De kaart is all-vegan. (Ik ben persoonlijk voorstander van plekken waar je en-en kunt krijgen, maar dit café is zo gezellig dat ik het wel wilde noemen.)

Café Zeitraum, Müggenkampstraße 45

Glück & Selig

Een zoet cafeetje in een (mij iets te) zoete inrichting, waar het ontbijt een aanrader is, maar vooral ook de warme vruchten-crumble. Ook Glück & Selig is klein van stuk en in het weekend een van de populairste plekken van Eimsbüttel om taart te eten, dus ook hier doe je er goed aan te reserveren. (Aan de andere kant: mocht dat niet lukken, dan zitten er goede alternatieven in de buurt, zoals Delice en Osterdeich.)

Glück & Selig, Heußweg 97

de leukste Cafés in Hamburg: taart eten in Eimsbüttel
koffietentjes in Hamburg - Zei iemand cupcakes - Standort Hamburg

Kaffee und Kuchen in het Karoviertel

Harbor Cake

Van alle cafés in deze lijst is Harbor Cake eigenlijk mijn favoriete plek voor Kaffee&Kuchen: de inrichting is gezellig rommelig, je merkt goed dat je in een havenstad bent (reddingsboei en scheepskaarten aan de muur) en er zijn heel veel verschillende soorten taart, waarvan je, als je eenmaal een keuze gemaakt hebt, een enorm stuk op je bord krijgt.

Harbor Cake, Marktstraße 36

Tip: Zoals zo veel cafés in deze lijst is ook Harbor Cake vrij klein, dus kan wat druk zijn, maar als je even moet wachten: doen, want zeer de moeite waard.

Geen trek in zoete Kuchen? Geen nood, de Flammkuchen is ook erg lekker!

Gretchen’s Villa

Een van de K&K hotspots die je in elke gids en elke blog tegenkomt. Gretchen’s mierzoete Villa is dan ook iedere dag vol.

Gretchen’s Villa, Marktstraße 142

Café Klatsch

Een beetje verstopt in een souterrain aan de Glashüttenstraße, maar al sinds 1990 een begrip in het Karoviertel. Je ontbijt mag je hier zelf samenstellen. Kom je speciaal voor de Kuchen, ga dan na drieën, want dan komt de verse taart uit de oven.

De Donauwelle is ganz beliebt, maar mijn favoriet is de Rhabarberkuchen. (Ligt het aan mij of is rabarber in Nederland nog steeds niet zo populair? Hier vind je het – tot mijn vreugd, want ik ben een rabarberfan – overal, niet in de laatste plaats in Kuchen…)

Kaffee Klatsch, Glashüttenstraße 17

Kaffee und Kuchen in Ottensen

LilliSu

Het concept ‘café + winkeltje’ is erg geliefd in Hamburg – en zeg nou zelf, het ís ook leuk om ‘ein Stück der Stimmung aus dem Café LilliSu mit nach Hause zu nehmen‘. Dat kan ook bij LilliSu. Maar je begint natuurlijk met het opsnuiven van die sfeer in de winkel zelf. Met een klein Franzbrötchen of een stuk Käsekuchen. Alles wat je hier eet wordt uitsluitend met bio-ingrediënten gemaakt.

LilliSu, Große Rainstraße 18

Café Von der Motte

‘Fast slow food’ is het motto van Von der Motte en dat past precies. Het café ligt aan een rustig pleintje midden in Ottensen, waar je even kunt uitrusten tijdens het shoppen (Ottensen puilt uit van de leuke kleine winkels). Grote bonus: in het café vind je een bescheiden boekenplank. Boeken in een café geven je toch altijd een beetje het gevoel dat je thuis bent.

Café Von der Motte, Mottenburger Twiete 14

Das Knuth

Een klassieker in Ottensen onder het motto ‘Knuth und gut’. Lekker eten in een relaxte sfeer – fijn met vrienden, maar ook met een boek. Rond het lunchuur bomvol, maar desondanks ook om die tijd aan te raden vanwege de altijd lekkere dagkaart.

Das Knuth, Kleine Rainstraße 46

Eaton Place

Een überbrits juweel midden in Ottensen! Ik was op slag verliefd. Want: high tea met live muziek, whisky tastings, high tea met Dickens-lezingen en een heerlijk Engelse inrichting, incl. portret van Prince Charles (en andere royals) aan de muur.

Eaton Place Tearoom & Café, Bahrenfelder Straße 80-82

Meer Kaffee und Kuchen in Ottensen

Kaffee und Kuchen in St. Pauli

Café Winklers Platz

Even bijkomen van alle indrukken in St. Pauli? Duik dan de Brigittenstraße/Gilbertstraße in om uiteindelijk op de hoek van de Winklers Platz op de bank te ploffen bij Café Winklers Platz. Hier zijn alle ingrediënten om op adem te komen, namelijk goede koffie, dito wijn, een boekenplank en (o.a.) amandeltaart.

Café Winklers Platz, Winklers Platz 2

Ken je dat, van die cafés waarvan de inrichting lukraak bij elkaar gezet lijkt en op de een of andere manier toch bij elkaar past? Zo is de inrichting van Kraweel ook een beetje, en zo is ook het publiek. Locals, toeristen en hipsters met laptop, iedereen voelt zich er thuis.

Kraweel, Paul-Rosen-Straße 6

Tip: Kraweel ligt op de hoek van de Paul-Rosen-Straße / Talstraße, waar wat street art betreft altijd iets nieuws te zien is.

Café Mimosa

Mimosa is een kleine, maar een erg fijne plek voor een taartje. Elke dag zijn er zelfgebakken taarten, maar wil je echt weten waarom iedereen graag naar Mimosa gaat, dan bestel je de beroemde brioche. Veel mensen die in de buurt werken gaan hier ’s middags lunchen. Er is een piepklein terras, direct aan de straat.

Café Mimosa, Clemens-Schulz-Straße 87

Café Geyer

Bij Café Geyer eet je je taart met uitzicht op de Hein-Köllisch-Platz, een fijn pleintje met Altbau. Verzadigd en verkwikt en aanzienlijk aangedikt steek je vervolgens de Antoni-Straße in voor een mooi zicht op de Elbe vanaf Park Fiction. Daarna loop je of via de St. Pauli-Hafen-Straße (street art én Altbau) of direct langs het water in de richting van de Landungsbrücken.

Café Geyer, Hein-Köllisch-Platz 1

El Bocho in Hamburg | I am still falling

Bij Café Geyer hangt trouwens een El Bocho op de gevel…

Café Rolo

OK, Rolo is niet per se een typische plek voor Kaffee und Kuchen in Hamburg: dit inieminitentje bezoek je vooral voor de goede koffie en een ontbijtje (ik zeg: avocadotosti!). Maar er zijn ook pasteis de nata, en die zijn super lekker, en tellen toch ook een beetje als Kuchen.

Café Rolo, Thadenstraße 4

Kaffeerösterei Brügmann

Een perfecte plek om je plan te trekken voor je verkenningstocht van St. Pauli, de Schanze en het Karoviertel. En omdat je veel te doen hebt, heb je een stevige koffie nodig. Daarvan zijn er vele in de Rindermarkthalle, ook van Hamburgse bodem, met mooie motto’s als ‘Hafenlotse: Schwarz und wach. Damit Sie immer auf Kurs bleiben’. Ik maakte hier kennis met de Windbeutel, een soort reuzensoesje. Soes, dus.

Kaffeerösterei Brügmann, Rindermarkthalle St. Pauli, naast U Feldstraße

Tip: Ga boven zitten. Rustiger, en beter uitzicht. :)

Kandie Shop

Zoet, gemütlich en heel bont: dat is Kandie Shop in de Wohlwilstraße. (Niet te missen, zoals je aan de gevel kunt zien…) Je kunt er al vanaf 8 u ’s morgens terecht voor goede New Yorkse koffie en lekkere bagels en taarten.

Kandie Shop, Wohlwillstraße 16

Kaffee und Kuchen bij Kandie Shop in St. Pauli

kaffee und kuchen in Hamburg | foto door Eloisa Ozonas

Kaffee Stark

Kaffee Stark is een Katzensprung verwijderd van het hotel waar ik mijn eerste nachten in Hamburg doorbracht is dit een van de eerste cafés dat ik in St. Pauli leerde kennen. Toen ik vervolgens naar Altona verhuisde, nog geen internet had en Altona nog niet zo goed kende, checkte ik hier mijn mail (gratis wifi) en at ik taart.

’s Morgens kun je hier heel relaxed zitten, Feierabends wordt het voller en vervang je de koffie door een Astra (of, als je dat, net als ik, niet te hachelen vindt, door een Aperol Sprizze).
Het allerleukst aan Kaffee Stark is natuurlijk, en dat lees je nooit ergens, dat je op de menukaart mag tekenen. ;)

Kaffee Stark, Wohlwillstraße 18

Café Johanna

Café Johanna is bepaald geen Geheimtipp meer. Maar het is een cafeetje in een voormalige krantenkiosk, en ik houd van cafés, winkels, wat dan ook in gebouwen met een verhaal! En van taart. :)

Café Johanna, Venusberg 26

Tip: De Venusberg heet zo omdat het een berg is. In wielertermen komt ‘vals plat’ misschien in aanmerking, maar mijn fiets en ik vinden het een berg. Then again, dat is misschien maar goed ook, na het eten van Kuchen, een beetje klauteren?

Café Pauline

Pauline is een niet heel opvallend tentje in St. Pauli. Als je er langs loopt, zou je waarschijnlijk niet onmiddellijk denken dat je bij Pauline boven lekker kunt wegzakken in omafauteuils – met een mooi stuk taart op schoot.

Pauline, Neuer Pferdemarkt 3
Tip: een deel van de kaart is vegan, en er is elke dag andere taart, hoej!

Je kunt elke dag al vanaf ’s morgens vroeg terecht voor het ontbijt, op vrijdag en zaterdag ook ’s avonds open met de ‘Küchenparty’, met een mediterraan buffet.

Soms organiseert Pauline kleine concerten, check de website voor de agenda.

Kan in het weekend behoorlijk druk worden, dat wel.

Kaffee und Kuchen in het Schanzenviertel

Elbgold

Het koffiewalhalla op het voormalig Schlachthofterrein in de Schanze is dé plek om bijzondere koffies van over de hele wereld te proberen. Elbgold is steeds opnieuw op zoek naar samenwerkingen met duurzame koffieboeren om de beste bonen te vinden. Naast koffie is er natuurlijk taart, en thee, en ‘und vieles mehr, was glücklich macht’.

Dat weten (helaas?) ook heel veel mensen, dus met name in het weekend is het bijna onmogelijk om nog een plekje te vinden in dit café. Even wachten is echter de moeite waard!

Elbgold, Lagerstraße 34c
Elbgold heeft een tweede filiaal in Winterhude: Mühlenkamp 6a

Katzentempel Hamburg

Jawel, Hamburg heeft inmiddels een eigen kattencafé! Taart eten en katten aaien, dat willen we toch allemaal wel! In Hamburg zeker: Katzentempel loopt zo goed, dat het aan te raden is om even te reserveren. Ik deed hier verslag van mijn bezoek aan de kattentempel: Hamburg heeft eindelijk een Katzencafé

Café Katzentempel Hamburg, Kleiner Schäferkamp 24 I,

Katzentempel Hamburg | Standort Hamburg

Kaffee und Kuchen in St. Georg

Café Gnosa

In een van Hamburgs bekendste en oudste gay cafés, midden in St. Georg, is het de hele dag door gezellig. Het gebak uit de eigen Konditorei van Gnosa is net zo bekend als het café zelf en kun je ook voor thuis bestellen. Er is een klein terras aan de Lange Reihe, dat snel volloopt als de zon zich laat zien.

Café Gnosa, Lange Reihe 93

Café Koppel

Café Koppel zit in een oud pand met mooie hoge ramen, aan een binnenhof aan de Lange Reihe. Het is onderdeel van het kunstcentrum Koppel66, waar kleine galeries zitten en concertjes worden georganiseerd. Er hangt kunst aan de muur, het is gezellig, er is wijn, en bijzondere taarten, zoals Rotweinkuchen en Schoko-Rum-Kuchen.

Café Koppel, Koppel 66 (hofje aan de Lange Reihe)

Tip: de keuken bij Café Koppel is volledig vegetarisch. En verder: Rotweinkuchen klinkt misschien niet onmiddellijk heel appetijtelijk, maar is dat wel.

Literaturhaus-Café

Voordat je in het Literaturhaus-Café taart bestelt vergaap je je even aan het jugendstilplafond…  Hier nip je in stijl van je koffie, bijvoorbeeld als je een rondje om de Alster wandelt, of een lezing in het Literaturhaus bijwoont.

Literaturhaus-Café, Schwanenwik 38

Tips:

 • Het Literaturhaus-Café is aan de prijzige kant: voor een snelle koffie niet zo geschikt, maar wel om uitgebreid op sjiek te ontbijten of high-teaen.
 • Persoonlijk vind ik dit café net iets minder geschikt/gezellig om alleen heen te gaan – en ik heb daar verder echt nooit moeite mee. (Moeite is hier ook een groot woord, maar toch, leuker met anderen samen.)
 • Het café zit in het Literaturhaus (check voor events hier) en heeft ook een goed gesorteerde boekhandel.
 • Wil je in literaire sferen én aan de Alster blijven, overweeg dan te logeren in literatuurhotel Wedina, zo’n 10 minuten verderop aan de Alster. Vele auteurs gingen je voor en deden er inspiratie op.
 • En als je toch bezig bent: de mooiste bezienswaardigheden aan de Alster.

Kaffee und Kuchen in Rothenbaum

Salon Wechsel Dich

Wafels! Moet ik meer zeggen? In alle soorten en maten. Daarvoor, en om te shoppen, ga je naar Salon Wechsel Dich. De kleine salon, in een souterrain in Rothenbaum, is namelijk niet alleen café, maar ook een klein winkeltje waar je kleding en dingetjes voor in huis koopt.

Salon Wechsel Dich, Grindelhof 62
Tip: Ook Wechsel Dich is erg klein en met name in het weekend heel snel propvol. Vroeg gaan loont. Is het echt vol, dan kun je uitwijken naar Café Leonar (zie hieronder in deze lijst) een paar meter verderop.

Tip: Wechsel Dich heeft tegenwoordig een tweede filiaal in het Karoviertel: Marktstraße 142, naast Gretchen’s Villa.

Café Leonar

Alweer een aantal jaar blaast Café Leonar, bij de uni om de hoek, de oude joodse Grindel-wijk weer wat leven in. Er zijn grote boekenkasten en naast het café is de Jüdischer Salon am Grindel, het joods cultuurcentrum waar je terecht kunt voor muziek, workshops en lezingen over joodse cultuur in heel brede zin (net geweest is bijvoorbeeld een tentoonstellingsgesprek over graffiti en street art in Tel Aviv).

Café Leonar, Grindelhof 59

Tips:

 • Salon am Grindel ligt direct naast het café;
 • de keuken van Café Leonar is ondanks joodse wortels uit praktische overwegingen niet koosjer;
 • de desondanks ‘jüdischer Apfelkuchen’ geheten smaakt prima, is echter wel een soort maaltijd-Kuchen ;)
 • check de tegels van de bar!
 • niet ver van het Museum für Völkerkunde (dat tegenwoordig MARKK heet) en het Kammerspiele theater.
Gezellige cafeetjes in Hamburg - Salon Wechsel Dich - Standort Hamburg

Kaffee und Kuchen in Winterhude

Kafayas Café & Specialités

Een vrij klein, maar wel heel gezellig tentje vlak bij het Goldbekkanal. Tip: cheesecake!!

Kan op zaterdag erg druk worden en zit dus snel vol.

In de buurt vind je het Stadtpark, en I.T.E.M.S. Africa, een winkel met bijzondere Afrikaanse producten voor in huis en om te eten. (Een beetje prijzig wel, maar de moeite om te bekijken.)

Kafayas Cafe & Specialités, Semperstraße 64

Café FrohleiN

Tanja Niewollik, de frohliche Fräulein van Café FrohleiN wil graag dat haar gasten zich thuisvoelen. FrohleiN is daarom een ganz gemütlich en heel persoonlijk cafeetje. Een keer per maand trakteren Hamburger kunstenaars de gasten op een klein concert (FrohleiN After Work).

Café FrohleiN, Mühlenkamp 48

Tip: de Hauskuchen van FrohleiN is de Brownie-Cheesecake, ook wel de ‘Frohlein Kuchen’ genoemd, en is niet voor niets een bestseller!!

Frau Larsson

Nog een klein stukje Zweden in Hamburg, ditmaal in Winterhude en met een heel andere sfeer dan bij Saltkråkan. Ook hier staat de kaart echter vol mooie Zweedse woorden en word je getrakteerd op Zweedse zoetigheid.

Frau Larsson, Peter-Marquardt-Straße 13

Tip: pannenkoeken bij het ontbijt. Geht bei mir immer…

Meer Kaffee und Kuchen in Winterhude

TLDR; mijn absolute favorieten

Verhaal te lang? Ga hier Kaffee und Kuchen in Hamburg eten, en vraag of ik mee ga, want dit zijn mijn favorieten:

 1. Harbor Cake, Karoviertel
 2. Lühmanns Teestube (scones, scones, scones), Blankenese
 3. Kraweel, St. Pauli
 4. Kafaya’s in Winterhude

Nog veel meer plekken om Kaffee & Kuchen te eten in Hamburg:

Dit is duidelijk een lijst uit de categorie Work in Progress. :) En het is een heel persoonlijke lijst. Maar heb je nog steeds trek in taart, dan zijn er natuurlijk nog veel meer leuke cafés in Hamburg, bijvoorbeeld:

 • Café ARTig en Eat&Sweet in Niendorf;
 • de nieuwe tentoonstelling in Nissis Kunstkantine in HafenCity;
 • Hüftgold in Winterhude (alleen al vanwege de naam moet je hiernaartoe…);
 • Herr Max, in de Schanze – Kaffee und Kuchen in een voormalige slagerij! ;
 • Moki’s Goodies in Eppendorf – ook goed voor het ontbijt!

Heb je nou helemaal geen zin in koffie en taart, maar heb je wel honger? Bekijk dan hier alles over lekker eten in Hamburg.

Guten Apetit! Kom je binnenkort taart eten?

Heb je deze artikelen al gelezen?

15 reacties

Ester 19 maart 2016 - 23:08

Ik had de nieuwe lay-out nog niet gezien, wat mooi en fris!

En dat is nog eens een volledig overzicht :-) Kaffee en kuchen klinkt al zo gezellig. Ik ben tegenwoordig meer van de gezellige cafeetjes met goede koffie en taart dan een restaurant. Misschien omdat ik het koken de laatste tijd zo gemist heb, en wij thuis geen goede koffie hebben ;-)

Antwoorden
Fem 22 maart 2016 - 11:14

Een gebrek aan echt goede koffie jaagt mij ook mijn huis uit… Vind het vaak ook net wat laagdrempeliger en relaxter om ’s morgens of ’s middags ergens naartoe te gaan en wat te eten (vooral ook omdat ik vanuit huis werk). Maarre, kom eens langs om taart te snoepen!

Antwoorden
Esther 20 maart 2016 - 10:57

Oh my, zit je dan op zondag… aan de yoghurt, nu wil ik taart en pannenkoeken, in een leuk café. En bedankt hè!

Antwoorden
Fem 22 maart 2016 - 11:13

Haha, als het je troost, ik ben nog aan het afkicken van het idee elke dag ergens heen te gaan voor de lunch of ontbijt… Maar ik heb Schoko-Tee, dat scheelt wel!

Antwoorden
Ximaar 22 maart 2016 - 00:36

Heeft nmm niets met koffie en koek te maken. Hier schiet die meuk ook uit de grond. Komt omdat er gratis wifi is. Boven in de bieb zit het hier om die reden tegenwoordig ook vol.

Antwoorden
Fem 22 maart 2016 - 11:18

Ik vind het altijd een beetje irritant, ja. Ik zit wel regelmatig ergens met een boek, maar ik bestel ook altijd voldoende. Vind het behoorlijk narig als mensen met laptop vier uur lang op één koffietje teren…

Antwoorden
Judith 22 maart 2016 - 14:28

Ultiem? En dat leuke hippe koffie/taarttentje in een voormalige slagerij in St. Pauli dan?

Antwoorden
Fem 22 maart 2016 - 14:39

Ik noem Herr Max toch in mijn ‘nog op het lijstje’ lijstje? Je hebt nú nog de kans om erheen te gaan en foto’s te nemen vóór mij, hoe mooi is dat! :)

Antwoorden
Lisa 3 april 2016 - 10:39

Heel gaaf, wat een overzicht! Ik moet maar snel weer eens een reisje naar Hamburg inplannen!! Ik ben bij dat Kraweel volgens mij wel eens voorbij gelopen, maar ben er nog nooit binnen geweest. Die zet ik als eerste op mijn lijstje voor als ik weer in Hamburg ben!

Antwoorden
Fem 3 april 2016 - 12:01

Leuk, Lisa, doen! Kraweel is een van de leukste vind ik zelf :)

Antwoorden
marianne 25 april 2016 - 10:05

Hi Fem, ik moet echt snel naar Hamburg als ik dit zie! Wat een lijst joh! ha ha ha! – super leuk! thx!

Antwoorden
Fem 26 april 2016 - 09:32

Absoluut een keer doen, Hamburg is gaaf! (En er is echt nog heel veel meer… :))

Antwoorden
Judith 29 november 2017 - 07:51

Nu denk ik dat ik er één heb gevonden die niet in dit ultieme overzicht staat, maar die wel heel leuk en de moeite van het bezoeken waard is! Heb er vorige maand heerlijke kaffee & kuchen (mit Sahne!) gegeten. Regelrechter aan de Elbe kun je bijna niet zitten:

https://www.facebook.com/entenwerder1/

Maar misschien ben ik mosterd, ken je deze allang maar heb je hem gewoon niet in dit overzicht opgenomen. Dat kan natuurlijk ook.

Antwoorden
Fem 29 november 2017 - 07:53

Hehe, yup, ken ik, staat in mijn insidertipartikel ;) Vind het namelijk meer een plek om met een wijntje voor je uit te mijmeren dan een koffieplek ;) https://www.standorthamburg.eu/2019/insider-tips-hamburg/

Antwoorden
sjardin. 9 april 2022 - 20:47

Heerlijk al die adresjes om lekkere taart te eten en om mooi te lunchen. Fijn om zo goed voorbereid naar Hamburg te gaan. TOP. Als ik iets nieuws ontdek ga ik het melden.

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2022 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid