Home Ontdek Hamburg Kaffee und Kuchen in Hamburg: een toch wel ultiem overzicht

Kaffee und Kuchen in Hamburg: een toch wel ultiem overzicht

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Aan gezellige cafés in Hamburg geen gebrek. Wat heet, de stad puilt uit van de koffietentjes waar je je te buiten kunt gaan aan Kaffee und Kuchen. Ook in wijken waar je misschien niet meteen aan denkt als je een paar dagen op bezoek bent. Bonus daarbij is dat je bij de meeste van deze tentjes ook lekker kan ontbijten. Kaffee gaat immers ook goed samen met wafels, pannenkoekjes, cupcakes….

En omdat het alweer een tijdje geleden was dat ik mijn tamelijk ultieme overzicht had opgefrist heb ik vandaag een compleet nieuw artikel met al mijn favoriete plekken voor Kaffee und Kuchen in Hamburg voor je. Guten Apetit!

De gezelligste cafés in Hamburg: een overzicht

Gezellige cafés in Hamburg – Het ultieme overzicht voor Kaffee und Kuchen

Lang verwacht een geheel bijgewerkt overzicht voor de beste Kaffee und Kuchen in Hamburg, gesorteerd per wijk. Woop, woop! In sommige wijken heb ik zo veel adressen verzameld dat ik ze in een apart artikel gezet heb.

Altstadt & Neustadt

De Altstadt en Neustadt zijn een goed vertrekpunt als je begint aan je stedentrip Hamburg. En dat geldt ook voor het eten van Kaffee & Kuchen in Hamburg. Een artikel met de beste adresjes om taart te eten in de Altstadt en de Neustadt is dan ook wel op zijn plaats!

Altona

Tellen pannenkoeken en wafels ook mee? Ik vind van wel. Hoe meer keus, hoe beter. Dit zijn de beste plekken voor allerlei lekkers in Altona.

Bahrenfeld

 • Café June, relatief nieuw in Bahrenfeld, wat mij betreft een blijver!
 • [Why Not], een community-café waar iedereen welkom is en waar regelmatig van alles georganiseerd wordt voor en door de buurt.

Blankenese

Lühmanns Teestube
Bij Lühmanns Teestube smaken de scones zoals scones horen te smaken. Punt. Heel veel meer hoef je eigenlijk niet te weten. Het enorme brunchbuffet op zondagmorgen is ook zeker een aanrader, maar ik zou je toch vooral met klem willen adviseren scones te eten. Daarna kun je lekker door het Treppenviertel stiefelen.

Eimsbüttel

Eimsbüttel is een wijk vol interessante winkeltjes, heeft een paar mooie bars, en uiteraard een stevig Kaffee & Kuchen aanbod. Dit zijn de leukste cafés in Eimsbüttel.

Karoviertel

Het Karolinenviertel telt ongeveer anderhalve straat, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen goede koffie te krijgen is. Sterker nog, dat kan heel prima op deze plekken. Voor een echt huiskamergevoel ga je naar Kaffee Klatsch.

Niendorf

Ottensen

Naar gezellige cafés hoef je in Ottensen bepaald niet lang te zoeken. Het is een gezellige uitgaanswijk waar je bij wijze van spreken over de fijne tentjes struikelt. Dit zijn mijn favorieten in Ottensen als het om een goed bakkie pleur en een stuk taart gaat. Ga zeker naar Eaton Place en eet taart met Prince Charles aan de muur.

Kaffee und Kuchen in Ottensen

Othmarschen

Othmarschen is een wijk die je bij je eerste bezoek misschien niet opvalt. Maar houd hem toch in gedachten, want het is een mooie wijk en je kunt er ook uitstekend taartjes eten:

St. Georg

Kuchen, koffie en meer in St. Georg, ben je al onderweg? Café Gnosa is een van de cafés in St. Georg die je zeker op je programma moet zetten.

St. Pauli

Ook in St. Pauli heb ik een aantal favoriete Kuchen-adresjes: Kaffee und Kuchen eten in St. Pauli. Tip: combineer de koffie en taart met street art!

Schanzenviertel

De Schanze bewijst net als het Karoviertel dat een wijkje ter grootte van een postzegel goed in z’n koffietentjes kan zitten. Je vindt deze koffietentjes hier.

Kaffee und Kuchen in St. Pauli

Café Johanna in St. Pauli, via Café Johanna op IG

Speicherstadt & Hafencity

Rothenbaum

Salon Wechsel Dich
Wafels! Moet ik meer zeggen? In alle soorten en maten. Daarvoor, en om te shoppen, ga je naar Salon Wechsel Dich. De kleine salon, in een souterrain in Rothenbaum, is namelijk niet alleen café, maar ook een klein winkeltje waar je kleding en dingetjes voor in huis koopt.

 • Tip: Ook Wechsel Dich is erg klein en met name in het weekend heel snel propvol. Vroeg gaan loont. Is het echt vol, dan kun je uitwijken naar Café Leonar (zie hieronder in deze lijst) een paar meter verderop.
 • Tip: Wechsel Dich heeft tegenwoordig een tweede filiaal in het Karoviertel: Marktstraße 142, naast Gretchen’s Villa.

Café Leonar
Alweer een aantal jaar blaast Café Leonar, bij de uni om de hoek, de oude joodse Grindel-wijk weer wat leven in. Er zijn grote boekenkasten en naast het café is de Jüdischer Salon am Grindel, het joods cultuurcentrum waar je terecht kunt voor muziek, workshops en lezingen over joodse cultuur in heel brede zin (net geweest is bijvoorbeeld een tentoonstellingsgesprek over graffiti en street art in Tel Aviv).

 • Salon am Grindel ligt direct naast het café;
 • De keuken van Café Leonar is ondanks joodse wortels uit praktische overwegingen niet koosjer;
 • De desondanks ‘jüdischer Apfelkuchen’ geheten smaakt prima, is echter wel een soort maaltijd-Kuchen 😉
 • Check de tegels van de bar!
 • Niet ver van het Museum für Völkerkunde (dat tegenwoordig MARKK heet) en het Kammerspiele theater.

Kaffee und Kuchen in Winterhude

Winterhude

Kafayas Cafe & Specialités
Een vrij klein, maar wel heel gezellig tentje vlak bij het Goldbekkanal. Tip: cheesecake!! Kan op zaterdag erg druk worden en zit dus snel vol. In de buurt vind je het Stadtpark, en I.T.E.M.S. Africa, een winkel met bijzondere Afrikaanse producten voor in huis en om te eten. (Een beetje prijzig wel, maar de moeite om te bekijken.)

Frau Larsson
Een klein stukje Zweden in Hamburg, zomaar in Winterhude. De kaart staat hier vol mooie Zweedse woorden en trakteert je bovendien op fijne Zweedse zoetigheid. Tip: pannenkoeken bij het ontbijt. Geht bei mir immer…

Café Leinpfad
Kaffee, Kuchen en een heerlijk terras aan de Alster!

Hüftgold
Alleen al vanwege de naam moet je hiernaartoe… 😉 Maar pas op, want de Kuchen alhier kan wel eens heel serieus voor extra Hüftgold zorgen…

TLDR; didn’t read versie: mijn favorieten onder de favorieten

TLDR; Ga hier Kaffee und Kuchen in Hamburg eten, en vraag of ik mee ga, want dit zijn mijn favoriete koffietentjes in Hamburg:

 1. Lühmanns Teestube (scones, scones, scones), Blankenese
 2. Klein & Kaiserlich, HafenCity
 3. Eaton Place, Ottensen
 4. Kraweel, St. Pauli
 5. Kafaya’s, Winterhude

Dit is duidelijk een lijst uit de categorie Work in Progress. 🙂 En het is een heel persoonlijke lijst. Dus als je nog steeds trek hebt, kom dan vooral binnenkort weer eens terug naar mijn Kaffee & Kuchen-overzicht, want voor je het weet is het weer uitgebreid!

Kaffee & Kuchen: de leukste koffietentjes in Hamburg | Standort Hamburg

Kaffee & Kuchen: de leukste koffietentjes in Hamburg | Standort Hamburg

Guten Appetit! Kom je binnenkort taart eten?

Heb je trek gekregen en kun je niet wachten om een van deze koffietentjes in Hamburg onveilig te komen maken, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

cafés in Hamburg voor de beste Kaffee und Kuchen

De beste koffietentjes in Hamburg

Heb je deze artikelen al gelezen?

13 reacties

Ester 19 maart 2016 - 23:08

Dat is nog eens een volledig overzicht 🙂 Kaffee en kuchen klinkt al zo gezellig. Ik ben tegenwoordig meer van de gezellige cafeetjes met goede koffie en taart dan een restaurant. Misschien omdat ik het koken de laatste tijd zo gemist heb, en wij thuis geen goede koffie hebben 😉

Antwoorden
Fem 22 maart 2016 - 11:14

Een gebrek aan echt goede koffie jaagt mij ook mijn huis uit… Vind het vaak ook net wat laagdrempeliger en relaxter om ’s morgens of ’s middags ergens naartoe te gaan en wat te eten (vooral ook omdat ik vanuit huis werk). Maarre, kom eens langs om taart te snoepen!

Antwoorden
Esther 20 maart 2016 - 10:57

Oh my, zit je dan op zondag… aan de yoghurt, nu wil ik taart en pannenkoeken, in een leuk café. En bedankt hè!

Antwoorden
Fem 22 maart 2016 - 11:13

Haha, als het je troost, ik ben nog aan het afkicken van het idee elke dag ergens heen te gaan voor de lunch of ontbijt… Maar ik heb Schoko-Tee, dat scheelt wel!

Antwoorden
Ximaar 22 maart 2016 - 00:36

Heeft nmm niets met koffie en koek te maken. Hier schiet die meuk ook uit de grond. Komt omdat er gratis wifi is. Boven in de bieb zit het hier om die reden tegenwoordig ook vol.

Antwoorden
Fem 22 maart 2016 - 11:18

Ik vind het altijd een beetje irritant, ja. Ik zit wel regelmatig ergens met een boek, maar ik bestel ook altijd voldoende. Vind het behoorlijk narig als mensen met laptop vier uur lang op één koffietje teren…

Antwoorden
Lisa 3 april 2016 - 10:39

Heel gaaf, wat een overzicht! Ik moet maar snel weer eens een reisje naar Hamburg inplannen!! Ik ben bij dat Kraweel volgens mij wel eens voorbij gelopen, maar ben er nog nooit binnen geweest. Die zet ik als eerste op mijn lijstje voor als ik weer in Hamburg ben!

Antwoorden
Fem 3 april 2016 - 12:01

Leuk, Lisa, doen! Kraweel is een van de leukste vind ik zelf 🙂

Antwoorden
marianne 25 april 2016 - 10:05

Hi Fem, ik moet echt snel naar Hamburg als ik dit zie! Wat een lijst joh! ha ha ha! – super leuk! thx!

Antwoorden
Fem 26 april 2016 - 09:32

Absoluut een keer doen, Hamburg is gaaf! (En er is echt nog heel veel meer… :))

Antwoorden
Judith 29 november 2017 - 07:51

Nu denk ik dat ik er één heb gevonden die niet in dit ultieme overzicht staat, maar die wel heel leuk en de moeite van het bezoeken waard is! Heb er vorige maand heerlijke kaffee & kuchen (mit Sahne!) gegeten. Regelrechter aan de Elbe kun je bijna niet zitten:

https://www.facebook.com/entenwerder1/

Maar misschien ben ik mosterd, ken je deze allang maar heb je hem gewoon niet in dit overzicht opgenomen. Dat kan natuurlijk ook.

Antwoorden
Fem 29 november 2017 - 07:53

Hehe, yup, ken ik, staat in mijn insidertipartikel 😉 Vind het namelijk meer een plek om met een wijntje voor je uit te mijmeren dan een koffieplek 😉 https://www.standorthamburg.eu/insider-tips-hamburg/

Antwoorden
sjardin. 9 april 2022 - 20:47

Heerlijk al die adresjes om lekkere taart te eten en om mooi te lunchen. Fijn om zo goed voorbereid naar Hamburg te gaan. TOP. Als ik iets nieuws ontdek ga ik het melden.

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid