Home Ontdek Hamburg We hebben een kattencafé: Katers Köök Hamburg!

We hebben een kattencafé: Katers Köök Hamburg!

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het heeft even geduurd, jongens, maar het is zover: Hamburg heeft eindelijk een eigen kattencafé! Het opende in 2017 als Katzentempel en is inmiddels getransformeerd tot het stoere Katers Köök.

Een plek waar je én taart kunt eten én een kat kunt aaien. Hoej!
Ik ging er ontbijten: Get your paws up voor Katers Köök, prrrr!

Het eerste kattencafé van Duitsland: Katzentempel München

Het concept is simpel: een café waar je in het gezelschap van 5-7 asielkatten taart eet. De katten wonen in het café, kunnen overal rondlopen en op klauteren en hebben een eigen kamer om zich terug te trekken als het bezoek ze teveel wordt. Het taart etende bezoek mag de katten aaien, op schoot nemen en met ze spelen, maar alleen als de katten daar zelf zin in hebben. (Zo werkt het leven met een kat eigenlijk sowieso…)

Duitslands eerste kattencafé werd in 2013 in München geopend, Katzentempel München.

En nu dus ook: Katers Köök

En nu, eindelijk, is er aan de rand van het Schanzenviertel ook een Katzencafé in Hamburg.

In de rij om te ontbijten met de poezebeesten

Ik bezocht het café voor het eerst toen het nog Katzentempel heette, toen het net een paar weken open was. Heel naïef dacht ik ‘o, ik ga binnenkort gewoon wel even langs voor een stuk taart en een knorrende poes op schoot’. Leuk bedacht, natuurlijk, maar ik vergat even dat ik niet de enige in Hamburg ben die lang heeft gewacht tot iemand hier een kattencafé zou openen.

Het liep zelfs zo storm bij het vers geopende café dat je alleen bij het ontbijt nog kans had om zonder reservering een plekje te bemachtigen! En zelfs voor het ontbijt heb ik mensen (kort) in de rij zien staan.

Ook nu de toko Katers Köök geworden is, is reserveren een must.

kattencafé in Hamburg

Katzentempel Hamburg | Standort Hamburg

Ontbijten bij Hamburgs eerste kattencafé

Maar goed, als je dus even reserveert, kun je gegarandeerd ontbijten met een poes op schoot. Of in elk geval met katten die om je heen trippelen.

In het begin is iedereen nog een beetje onwennig (“O, kijk een kat, hihihi!”) en kijken de katten, uhm, vooral elkaar… nog even uit de boom. Even later komen de poezebeesten vanzelf even kijken wie er op bezoek is en zijn ze best bereid zich te laten aaien of gezellig bij je te komen zitten.

Alles op de kaart van de Katers Köök is veganistisch. Ik vind dat niet echt een plus (ik houd van gemengde kaarten) en eerlijk gezegd was ik ook niet verschrikkelijk stuk van mijn Katerfrühstück, maar ik heb er best iets voor over om een kat te aaien. De taart was bovendien prima (en vrij machtig, trouwens, dus je kunt goed volstaan met een stuk taart).

➤  Meer leuke ontbijttips vind je overigens hier: ontbijten in Hamburg – insider tips

Katzentempel Hamburg: vegan ontbijten

Hier stellen de katten zich aan je voor:

Katzentempel Hamburg

Katers Köök: praktisch

Zoals gezegd: je doet er verstandig aan om even te reserveren. Katers Köök zelf raadt aan dat minimaal 48 van te voren te doen. Je kunt reserveren via de website.

Katers Köök, Kleiner Schäferkamp 24 I, U Schlump
Prijzen: €€

Een hoekje van het café is ingericht als winkeltje waar je shirts, buttons, mokken en andere kleine souvenirs kunt kopen. Alles met katten erop, uiteraard.

Let op: per april 2024 moet je minimaal 10 jaar zijn om bij Katers Köök te komen.

Op naar Hamburg!

Heb je zin gekregen om te ontbijten met een poezebeest op schoot, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er in een paar uur. Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Masja 27 augustus 2017 - 07:10

oooh! Leuk!! Ben heel erg benieuwd naar het kattencafé, ik zet het op mijn lijstje!

Antwoorden
Fem 27 augustus 2017 - 07:16

Leuk! De katten zijn heel niedlich 🙂

Antwoorden
Rein 28 augustus 2017 - 16:45

HAAAARRRRRTJEEEEESSSSS

Antwoorden
Fem 28 augustus 2017 - 16:59

🙂 Kattenbeesten waren ook heel kindvriendelijk… (hint…)

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid