Home Duitse steden Prrrrr: de gezelligste kattencafés in Duitsland

Prrrrr: de gezelligste kattencafés in Duitsland

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hamburg heeft álles. Behalve katten op straat.

De enige kat die ik in ruim twee jaar Hamburg op straat heb gezien is de kat die door zijn baasje wordt uitgelaten in het Wohlerspark. Aan een lijn.

Ik zie dus veel te weinig katten en heb daardoor ernstig Katzenentzug.

Gelukkig hebben we inmiddels wel een heus kattencafé in Hamburg, én zijn er ook op andere plekken in Duitsland cafés waar je kunt ontbijten, lunchen en borrelen en katten kunt aaien omdat die daar gewoon wonen. Bekijk hier de gezelligste kattencafés in Duitsland.

Katzencafés in Duitsland

Katzentempel, München

Vergeet het Oktoberfest, de belangrijkste reden om naar München af te reizen is Café Katzentempel. Hier eet je een stuk taart en lees je een krantje terwijl de op het moment 6 katten om je heen klauteren. (Hebben ze daar een keer geen zin in, dan trekken ze zich terug in hun eigen Katzenzimmer, no-humans-allowed!)

Katzentempel verkoopt ook Katzengoodies (mokken e.d.) en organiseert ook events, van workshops ehbo voor dierenvrienden tot speeddatingsessies voor kattenliefhebbers (!).

Café Katzentempel: kattencafés in Duitsland, Türkenstr. 29, 80799 München

Katzentempel Hamburg

Jawel, hoej! Sinds een tijdje hebben we ook een kattencafé in Hamburg! Ik ging er natuurlijk meteen heen om kennis te maken met de poezebeesten. Het is er gezellig druk, reserveren is dus zeker aan te raden als je niet in de rij (!) wilt staan.

Katzentempel Hamburg, Kleiner Schäferkamp 24, 20357 Hamburg

Pee Pees, Berlijn

Pee Pees heeft een wat curieuze naam, maar dat mag de pret niet drukken. In het café van Andrea Kollmorgen banjeren twee katten rond en kun je terecht voor zelfgebakken Kuchen, een ‘Kat in de zak’, of een Katerfrühstück (bonuspunten voor gerechten met originele namen, oder?!). Veel gerechten zijn ook in vegan variant te krijgen.

Andrea verkoopt bij Pee Pees (echt, aan de naam kan ik nog niet helemaal wennen, daar moet een verhaal achter zitten) ook zelfgemaakte sjaals (voor katten én mensen), telefoonhoesjes, kattenmandjes en dekentjes – het meeste met niedliche kattenmotieven natuurlijk. (Al heb ik ook sjaals gezien met ankjertjes erop, wat me een teken lijkt voor een kattencafé in Hamburg.)

Pee Pees, Thomasstraße 53, 12053 Berlijn

Catz Café, Düsseldorf

Ook in Düsseldorf staan 5 katten klaar om je in hun huis te begroeten, en wel een hip Scandinavisch aandoend huis. Bonus: naast katten zijn er ook wafels! (En ook andere dingen om te eten, maar ik herhaal: wafels!)

Catz Café, Münsterstraße 30, 40477 Düsseldorf

Café Schnurrke, Keulen

Tot slot heeft ook Keulen een café waar je niet alleen met een knorrende kat op schoot kunt zitten, maar waar je ook huisgemaakte Kuchen en allerhande vegetarische gerechten kunt eten. Ook bij Schnurrke kun je Katzengoodies kopen voor thuis – het lijkt voorwaar een Ding in de Duitse Katzencafés!

Café Schnurrke, Ritterstraße 27, 50668 Keulen

Miezhaus, Bielefeld

In het Miezhaus kun je helaas zelf niet wonen, maar een gemütliche middag kun je hier prima doorbrengen. Kattenkunst aan de muur, en spinnend poezenvolk (5 stuks) op schoot, daarmee begint het al goed. Bonuspunten voor de woordgrap in de naam, natuurlijk (‘Mietshaus’ is een huis dat verhuurd wordt, en ‘Mieze’ is een woord voor kat).

Miezhaus, Oberntorwall 10, 33602 Bielefeld

Een kattencafé dat helemaal geen kattencafé is…

Dat is Katzencafé in Bremen… “Unser Name ist, zugegeben, ein wenig irreführend. Denn Katzen kommen uns eher selten besuchen, und ein Café sind wir auch nicht – zumindest nicht nur. Das Katzencafé ist ein Restaurant. Ein gutes Restaurant.”

Dat kan best zijn, maar als je geen café bent en ook geen katten hebt moet je je toko niet Katzencafé noemen. Dat is gemeen.

Nog meer kattencafés in Duitsland

Gelukkig zijn er nog veel meer steden waar ze wél begrepen hebben wat een kattencafé is. ;) Dit waren ze namelijk nog lang niet allemaal! Ook in Leipzig, Regensburg, Rosenheim en Neurenberg zit een Katzentempel. (Check het Instagram-account van Katzentempel voor de laatste updates.)

Aken heeft ook een eigen kattencafé, Milou, en in Berlijn heb je nog BaristaCats (FB-pagina).

Heb je nog steeds niet genoeg katten gezien, kijk dan eens bij Traveling Cats, een reisblog van katten. (Van katten inderdaad, kijk zelf maar!)

En nog een bonustip: Lübeck. Lübeck heeft weliswaar geen kattencafé, maar ik heb er wél meerdere katten in het wild op straat zien lopen. Het is bovendien ook gewoon een heel leuke stad om een keer te bezoeken. ;)

Kattencafés Duitsland

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Esther 31 mei 2015 - 19:19

FEM!!! Ik voel me zelden ZO slecht over een post van jou. In de laatste zes maanden ZOWEL het kattencafe in Berlijn als in Keulen gemist. Extremely MOPPER!! Overigens… bij VVV is een route The Cats of Utrecht beschikbaar, kun je allerlei cafés langs met feline company. Kom je?

Antwoorden
Fem 31 mei 2015 - 19:45

Dat betekent alleen maar dat je moet terugkomen! :D Ondertussen moeten we een kattentour in Uut plannen! Geniaal idee, zo’n boekje! Als het Hamburger kattencafé er eenmaal is (ik denk in mogelijkheden), dan volgt een boekje in no time!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2022 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid