Home Ontdek Hamburg Kennedybrücke: een drukte van belang

Kennedybrücke: een drukte van belang

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Echt heel warme gevoelens heb ik niet voor de Kennedybrücke sinds ik weer autorijd. Het is een van de drukste bruggen en straten van de stad. Toen ik voor het eerst in mijn eentje in Hamburg in een auto zat, slaagde ik er natuurlijk onmiddellijk in om verkeerd te rijden en een half uur in het gebied rond de Kennedybrücke en de Lombardsbrücke te cirkelen… Ach ja.

De Kennedybrücke schiet de Lombardsbrücke te hulp

De Kennedybrücke, werd in 1953 gebouwd als de Neue Lombardsbrücke, naast de Lombardsbrücke, die al het verkeer niet meer aan kon. In 1963 werd de Neue Lombardbrücke omgedoopt tot Kennedybrücke, naar John F. Kennedy. Elke dag tuffen er zo’n 50.000 auto’s overheen. Afgezien van de reling voor de voetgangers en fietsers is het ook geen bijzonder mooie brug. Maar als je door Hamburg rijdt, ga je hem geheid tegenkomen, en als je erop staat, hoef je er niet naar te kijken. In plaats daarvan kun je uitkijken over de Außenalster, of over de Binnenalster en de Lombardsbrücke.

Pre-corona waren de Kennedybrücke en de Lombardsbrücke populaire plekken om met oud en nieuw naar het vuurwerk over de Alster te kijken.

Tussen de Kennedybrücke en de Lombardsbrücke bevindt zich sinds de Koude Oorlog een ondergrondse bunker, de Tiefbunker Kennedybrücke, die gebouwd werd als vervanging van de Vier-Röhren-Schutzraum Ferdinandstor uit de Tweede Wereldoorlog (je krijgt een indruk bij Geschichtsspuren).

Hier vind je de Kennedybrücke

De Kennedybrücke woont de Lombardsbrücke, aan de kant van de Außenalster 😉 (Google Maps)

➤ Doen in de buurt: de Altstadt en Neustadt bekijken, om de Alster heen wandelen, de Hamburger Kunsthalle bezoeken, wandelen in Planten und Blomen.

9 Bruggen in Hamburg, Kennedybrücke, foto door rhapsodienbleu

Over de Hamburger bruggenserie op Standort Hamburg

Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië, naar het schijnt. In elk geval zijn het er zo’n 2.500 en zijn veel bruggen ware kunstwerken. Volg hier de hele serie op Standort Hamburg!
Kun je niet wachten tot mijn serie compleet is, lees dan vast het boek Brücken von Hamburg, van Eigel Wiese.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Uitgelichte foto: Staro1, CC BY-SA 3.0 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid