Home Ontdek Hamburg Kersten-Miles-Brücke

Kersten-Miles-Brücke

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De bruggen in Hamburg overbruggen niet altijd water. Vrij vaak niet, zelfs. De Kersten-Miles-Brücke, gebouwd tussen 1895-1897, overbrugt bijvoorbeeld de Helgoländer Allee. Hij is vernoemd naar Kersten Miles, hoofdburgemeester van Hamburg tussen 1378 en 1320.

De burgemeestersbrug

De bouw van de Kersten Miles-brug begon in 1895 en werd voltooid in 1897. Het heeft geresulteerd in een brug met een lengte van ongeveer 90 meter en een breedte van ongeveer 20 meter en zoals gezegd hangt hij boven de Helgoländer Allee. Het is een van de erkende cultuurmonumenten van Hamburg.

P1060978_Standort Hamburg_Kersten Miles Bruecke

Op de hoeken van de brug zijn beelden neergezet van drie Hamburger burgemeesters (Kersten Miles, Simon von Utrecht, Ditmar Koel) en één admiraal (Berend Jacob Karpfanger). Als ik me niet vergis, is Kersten Miles te zien op de op één na onderste foto (maar pin me er niet op vast, want ik navigeerde tussen hollende mensen, Harleys en mensen die maniakaal water naar de renners gooiden – dan wil ik nog wel eens wat minder oplettend zijn…). Op de leuningen bij de vier sokkels vind je de wapenschilden van 32 Hanzesteden.

In 2011 kwam deze brug in het nieuws omdat de toenmalige Bezirksamtschef, Markus Schreiber, de daklozen die onder de brug woonden wilde verjagen met een metalen hek. Dit onzalige plan leidde, niet verrassend, tot massale protesten in Hamburg.

Hier vind je de Kersten-Miles-Brücke

Over de Helgoländer Allee, naast het park met het beeld van Von Bismarck (Google Maps).
De Helgoländer Allee loopt van de kop van de Reeperbahn (U-Bahn St. Pauli) langs het Alte Elbpark (met daarin een reusachtig, maar spuuglelijk en tegenwoordig ook wat controversieel, standbeeld van Von Bismarck) naar de Landungsbrücken.

Doen in de buurt

➤  St. Pauli ontdekken en lekker gaan eten in het Portugiesenviertel. Je kunt ook doorlopen naar de Landungsbrücken en een kijkje nemen in de haven.

P1060980_Standort Hamburg_hamburger bruggen_Kerstin Miles Bruecke

P1060992_Standort Hamburg_Hamburger bruggen_Kerstin Miles Bruecke

P1060979_Standort Hamburg_Hamburger bruggen_Kerstin Miles Bruecke

Waar de laatste dag van de Harley Days en de halve marathon elkaar treffen… 🙂

Over de Hamburger bruggenserie op Standort Hamburg

Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië, naar het schijnt. In elk geval zijn het er zo’n 2.500 en zijn veel bruggen ware kunstwerken. Volg hier de hele serie op Standort Hamburg!
Kun je niet wachten tot mijn serie compleet is, lees dan vast het boek Brücken von Hamburg, van Eigel Wiese.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Uitgelichte afbeelding: Zo zag de brug er rond 1900 nog uit. Op de achtergrond het toenmalige gebouw van de Deutsche Seewarte.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid