Home Ontdek Hamburg Koffie bij de Kandie Shop in St. Pauli

Koffie bij de Kandie Shop in St. Pauli

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een heleboel kloddertje roze hier, een kloddertje roze daar… Eigenlijk zou het me niets verbazen als Kandie Shop in St. Pauli eigenlijk ontworpen is door Tante Til.

Haar heb ik in het kunterbunte zaakje in de Wohlwillstraße tot nu toe niet aangetroffen. Maar wel goede koffie, lekkere bagels en een gezellige, typische St. Pauliaanse sfeer.

Kaffee und Kuchen bij Kandie Shop in St. Pauli

It’s like candy: zoet, gemütlich en bont

De mierzoete gevel zorgt er in elk geval voor dat je Kandie Shop onmogelijk kunt missen als je door de Wohlwillstraße loopt. Het café is piepklein en staat vol met allerlei lukraak bij elkaar gezochte meubels. Het thema van Kandie Shop is dan ook: zoet en gemütlich. En bont, met een vleugje retro 🙂 

Voor de winkel staan bankjes – in de zomer is het hier op de stoep altijd druk. Er is altijd wel iemand om een praatje mee te maken. Gelukkig kun je ook al vanaf 8 u ’s morgens terecht voor een goede kop koffie – uit New York, want koffie uit New York is de beste, aldus eigenaresse Kerstin. Ook voor de rest van de kaart laat Kerstin zich inspireren door New York. Zo zijn de bagels een aanrader voor het ontbijt, en ook de zelfgebakken taarten en quiches. (Want wie zegt dat taart geen ontbijt is, mij zul je dat niet horen zeggen, hoor!)

Alles bij Kandie Shop is overigens vegan, maar daar proef je niks van. (De woorden van de eigenaresse, niet van mij – het is voor haar belangrijk dat iedereen in haar toko kan genieten van het eten.)

Doen in de buurt van de Kandie Shop

St. Pauli is bont, en dat zie je in de Wohlwillstraße heel goed. (Ook al valt de knalroze gevel van Kandie Shop zelfs in St. Pauli behoorlijk op.) Overal vind je street art, maar je kunt er ook de leukste winkels ontdekken. Zo zijn daar:

Suicycle
De fietsenwinkel met de, ehm, ietwat bijzondere naam, een stukje verderop, is de zaak van Kerstins vriend.

Strips & Stories
Stripboekenwinkel is een beetje kort door de bocht, maar comics en graphic novels vormen de hoofdmoot van het aanbod van Strips & Stories.

Back Records
Muziekliefhebbers spoeden zich naar Back Records, een second hand platenzaak waar je bijzondere LP’s op de kop kunt tikken.

Fritzen
Kunstige schilderijtjes, ontbijtbordjes, kaarten en meer, kortom, kunst om mee naar huis te nemen als aandenken.

Fux Vintage
De plek als je wilt stöbern naar second hand kinderkleding.

Ook de Affenfaust Galerie is om de hoek, en het St. Pauli Tourist Office (ja, dat is een bezienswaardigheid, geloof me). Bekijk voor meer street art en andere leuke adressen de post street art, koffie en wijn in St. Pauli.

Lees meer over de wijk St. Pauli

Kandie Shop St. Pauli | Standort Hamburg

Waar in St. Pauli vind je Kandie Shop?

Kandie Shop (FB-pagina), Wohlwillstraße 16
In de zomer is er ook een mobiele Kandie Shop, die je o.a. regelmatig bij de Rindermarkthalle kunt vinden. 

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Over #kortenkrachtig: omdat je vast niet altijd tijd hebt om lange artikelen te lezen, deel ik elke week een tip van het type kort maar krachtig. Geen lang verhaal, wel erg de moeite waard om te ontdekken.

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Janneke 17 januari 2020 - 21:25

Ik was vlak voor kerst 2018 met mijn ouders en zoon in Hamburg, en toen hebben we een keer bij Kandieshop ontbeten. Het ontbijt was heerlijk, de mensen waren superlief, en door de huiselijke inrichting was de sfeer erg aangenaam. In februari bezoeken we Hamburg weer, en dan slaan we Kandieshop zeker niet over! Ik las ook iets op facebook over een crowdfunding voor een uitbreiding…dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn!

Antwoorden
Fem 20 januari 2020 - 20:50

Ja leuk he? Ik houd van dit soort kleine en persoonlijke tentjes!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid