Home Ontdek Hamburg Lindner Park-Hotel Hagenbeck

Lindner Park-Hotel Hagenbeck

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Tsja, hoe zal ik deze blog beginnen… Het was nogal een toestand in Hamburg afgelopen weekend. Je kunt het rustig een Ausnahmezustand noemen. Die ik gelukkig kon ontvluchten door me te verschansen in het fijne Lindner Park-Hotel Hagenbeck.

Hamburg afgelopen weekend

De burgemeester van Hamburg voorspelde dat op 9 juli iedereen zich zou afvragen ‘huh, is de G20-top alweer voorbij? Niks van gemerkt’. Wat een grapjas is hij toch.

Dat pakte helaas anders uit, wat iedereen behalve de burgemeester al gevreesd had. Drie nachten op rij in brand gestoken auto’s, molotovcocktails, flessengooierij, brandende steigers, brommende helikopters, kapotgeslagen ruiten en aan gort geslagen winkels.

Toen in de nacht van vrijdag op zaterdag ook bij mij in de straat auto’s begonnen te branden vond ik het genoeg geweest: ik wilde de rest van het weekend uit Altona weg. Ik was zondag jarig, en we hadden een uitstapje buiten de stad gepland – dat ging ik mooi niet verpesten door in Altona af te wachten of ik de wijk nog uit zou kunnen.

Enter Lindner Park-Hotel Hagenbeck

Halsoverkop werd een kamer geboekt bij het Lindner Hagenbeck (inderdaad, naast de dierentuin!).

Ik checkte in terwijl op een flatscreen in de lobby beelden van een brandende Schanze en geplunderde winkels te zien waren. “Zijn jullie goed aangekomen?” vroeg de receptioniste en ik knakte met tranen in mijn ogen. (Nuja, Nervenzusammenbruch beschrijft het beter, laat ik eerlijk zijn, het was echt geen schöne Sache met al die hooligans in de stad.)

Je begrijpt, dat het hotel een fijne spa heeft, was héél erg welkom.

Toch nog een mooie verjarie

Naar het Lindner gaan bleek de beste laatste beslissing als ‘jonge blom’: de medewerkers in het hotel waren zonder uitzondering ontzettend attent – we werden uitgenodigd voor het diner, om bij te komen van de schrik. Iedereen was hartelijk, voorkomend en begripvol. In de nacht van zaterdag op zondag gingen hooligans opnieuw los op de Schanze, Altona en St. Pauli, maar ik startte mijn eerste dag als ‘iets minder jonge blom’* in een oase van rust (en luxe, laten we wel wezen).

Omdat we al in het noorden waren konden we gemakkelijk de stad uit met de auto, en brachten een mooie dag door in Glückstadt (een stadje met een zeer toepasselijke naam). Toen we terugkwamen in het hotel stond er een fles Sekt als verjaardagscadeautje van het personeel op de kamer! Plop!

Stralend zonnetje in Glückstadt…

Lindner Park-Hotel Hagenbeck praktisch

Het Lindner Hagenbeck heeft naast attent personeel buitengewoon fraaie kamers (alle ’tierisch’ thematisch ingericht – ik sliep in ‘Azië’ in een kamer met wajangpoppen en foto’s van baby-oerang oetans), een uitstekend restaurant en een fijne spa. Het is geen goedkoop hotel, maar ik vond het de prijs meer dan waard.

Lindner Park-Hotel Hagenbeck****
Hagenbeckstraße 150
U2, halte Hagenbecks Tierpark

Direct naast het hotel ligt natuurlijk het Tierpark Hagenbeck en het Tropen-Aquarium. Ook Niendorf is niet ver weg, waar je o.a. kunt rondbanjeren in het Niendorfer Gehege. Met de U2 ben je in ong. 20 minuten in het centrum van Hamburg.

Op naar Hamburg!

Zin om zelf naar Hamburg te komen? Dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Tierpark Hagenbeck Hamburg | Standort Hamburg

* ik heb begrepen dat ‘oudere jongere’ pas bij 49 begint, maar ik ben wel naar een ander vakje geschoven

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

augie 12 juli 2017 - 22:14

fijn dat je het naar je zin hebt gehad op je verjaardag.
liefs vanuit diemen

Antwoorden
Fem 13 juli 2017 - 07:13

Dankeschön! 😀

Antwoorden
Lisa 13 juli 2017 - 08:54

Wat lief! En nog gefeliciteerd met je ‘verjarie’!!

Antwoorden
Fem 16 juli 2017 - 14:09

Dankjewel! 🙂

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid