Home Ontdek Hamburg Lindner Park-Hotel Hagenbeck

Lindner Park-Hotel Hagenbeck

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Tsja, hoe zal ik deze blog beginnen… Hamburg verkeerde in Ausnahmezustand en ik eigenlijk ook. Ik val dus maar gewoon met de deur in huis en vertel je waarom het Lindner Park-Hotel Hagenbeck een dikke vette shout out verdient: omdat we in dit hotel met een groot welkom werden opgevangen toen de auto’s ook bij mij in de straat begon te branden.

Hamburg afgelopen weekend

De burgemeester van Hamburg voorspelde dat op 9 juli iedereen zich zou afvragen ‘huh, is de G20-top alweer voorbij? Niks van gemerkt’.

Dat pakte helaas anders uit, wat iedereen buiten de burgemeester al gevreesd had. Drie nachten op rij in brand gestoken auto’s, molotovcocktails, flessengooierij, brandende steigers, brommende helikopters, kapotgeslagen ruiten en aan gort geslagen winkels.

Toen in de nacht van vrijdag op zaterdag ook bij mij in de straat auto’s begonnen te branden vond ik het genoeg geweest: ik wilde de rest van het weekend uit Altona weg. Ik was zondag jarig, en we hadden een uitstapje buiten de stad gepland – dat ging ik mooi niet verpesten door in Altona af te wachten of ik de wijk nog uit zou kunnen.

Enter Lindner Park-Hotel Hagenbeck

Halsoverkop werd een kamer geboekt bij het Lindner Hagenbeck (inderdaad, naast de dierentuin!).

Ik checkte in terwijl op een flatscreen in de lobby beelden van een brandende Schanze en geplunderde winkels te zien waren. “Zijn jullie goed aangekomen?” vroeg de receptioniste en ik knakte met tranen in mijn ogen. (Nuja, Nervenzusammenbruch beschrijft het beter, laat ik eerlijk zijn.)

Toch nog een mooie verjarie

Naar het Lindner gaan bleek de beste laatste beslissing als ‘jonge blom’: de medewerkers in het hotel waren zonder uitzondering ontzettend attent – we werden uitgenodigd voor het diner, om bij te komen van de schrik. Iedereen was hartelijk, voorkomend en begripvol. In de nacht van zaterdag op zondag gingen hooligans opnieuw los op de Schanze, Altona en St. Pauli, maar ik startte mijn eerste dag als ‘iets minder jonge blom’* in een oase van rust (en luxe, laten we wel wezen).

Omdat we al in het noorden waren konden we gemakkelijk de stad uit met de auto, en brachten een mooie dag door in Glückstadt (een stadje met een zeer toepasselijke naam). Toen we terugkwamen in het hotel stond er een fles Sekt als verjaardagscadeautje van het personeel op de kamer! Plop!

Stralend zonnetje in Glückstadt…

Praktisch

Het Lindner Hagenbeck heeft naast attent personeel buitengewoon fraaie kamers (alle ’tierisch’ thematisch ingericht – ik sliep in ‘Azië’ in een kamer met wajangpoppen en foto’s van baby-oerang oetans), een uitstekend restaurant en een fijne spa. Het is geen goedkoop hotel, maar ik vond het de prijs meer dan waard.

Lindner Park-Hotel Hagenbeck
Hagenbeckstraße 150
U2, halte Hagenbecks Tierpark

Direct naast het hotel ligt natuurlijk het Tierpark Hagenbeck. Ook Niendorf is niet ver weg, waar je o.a. kunt rondbanjeren in het Niendorfer Gehege. Met de U2 ben je in ong. 20 minuten in het centrum van Hamburg.

De foto’s van het hotel zijn (c) Lindner Park-Hotel Hagenbeck – mijn hoofd stond niet naar het maken van hotelfoto’s…

Tierpark Hagenbeck Hamburg | Standort Hamburg

* ik heb begrepen dat ‘oudere jongere’ pas bij 49 begint, maar ik ben wel naar een ander vakje geschoven

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

augie 12 juli 2017 - 22:14

fijn dat je het naar je zin hebt gehad op je verjaardag.
liefs vanuit diemen

Antwoorden
Fem 13 juli 2017 - 07:13

Dankeschön! :D

Antwoorden
Lisa 13 juli 2017 - 08:54

Wat lief! En nog gefeliciteerd met je ‘verjarie’!!

Antwoorden
Fem 16 juli 2017 - 14:09

Dankjewel! :)

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2022 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid