Home Ontdek Hamburg De Lombardsbrücke: de mooiste plek om in de file te staan?

De Lombardsbrücke: de mooiste plek om in de file te staan?

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Lombardsbrücke is een van de historische bruggen die de Binnenalster van de Außenalster scheidt (de andere brug is haar zusje Kennedybrücke, daar gaan we het binnenkort nog over hebben). Er rijden zowel auto’s als treinen en S-Bahnen overheen. De oorspronkelijke brug was van hout, de huidige steenconstructie is in 1865 gebouwd omdat de stad er treinen overheen wilde laten rijden en dat met de houten brug niet kon.

De brug is vernoemd naar een pandjeshuis genaamd ‘Lombard’, dat op zijn beurt weer vernoemd was naar een groep Noord-Italiaanse kooplieden uit Lombardije, en dat al in de 17e eeuw op de stadswallen van Hamburg aan de Alster stond. Het uitzicht op de beide kanten van de Alster maakt dat je hier, volgens velen ‘het mooist’ in de file staat. Meh, ik zou zeggen, bekijk dit uitzicht liever vanuit de trein, want de files kunnen hier lang en ergerlijk zijn: elke dag karren er zo’n 67.000 auto’s over de Lombardsbrücke.

Maar goed, ik wil wel toegeven dat het een schoonheid is met zijn imposante bogen, gedetailleerde ornamenten, smeedijzeren leuningen en niet te vergeten de lantaarns. En check ook vooral de details aan de onderkant van de brug!! Het is dan ook geen verrassing dat de Lombardsbrücke vaak wordt beschouwd als een van de meest fotogenieke plekken in Hamburg.

Hier vind je de Lombardsbrücke

Lombardsbrücke Hamburg, aan de noordkant van de Binnenalster (Google Maps)
Buurbrug: Kennedybrücke

➤ Doen in de buurt: de Altstadt bekijken, of een wandeling of fietstocht om de Alster maken. Je bent vanaf de brug ook zo in St. Georg. Luxe logeren met uitzicht op de Binnenalster en de Lombardsbrücke doe je bij Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten. Hier kun je trouwens ook terecht voor een goede high tea, ook als je niet in het hotel logeert.

Lombardsbrücke in Hamburg | Standort Hamburg

Historische Lombardsbrücke in Hamburg

Over de Hamburger bruggenserie op Standort Hamburg

Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië, naar het schijnt. In elk geval zijn het er zo’n 2.500 en zijn veel bruggen ware kunstwerken. Volg hier de hele serie op Standort Hamburg!
Kun je niet wachten tot mijn serie compleet is, lees dan vast het boek Brücken von Hamburg, van Eigel Wiese.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Hamburg, Lombardsbrücke, foto door Wolf Rabe

Lombardsbrücke in Hamburg

Uitgelichte foto: Von Wolfgang Meinhart, Hamburg – Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid