Home Ontdek Hamburg Marktzeit in der Fabrik: een goed begin van het weekend

Marktzeit in der Fabrik: een goed begin van het weekend

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Welke ingrediënten heb je nodig voor een goed begin van je weekend? Wat dacht je van Marktzeit in der Fabrik?

Dan hebben we het over: lekkere hapjes, lokale producten, een laat ontbijt, kunst uit de regio Hamburg en live muziek of een dj die er een gezellige boel van maakt. O, en een heel aparte locatie, namelijk een oude machinefabriek. Daar ben je vast ook niet elke week!

Ga je mee naar Marktzeit?

Marktzeit, op naar die Fabrik

Die Fabrik in Ottensen is, zoals de naam al een beetje weggeeft, een oude fabriek (van “machines”, ik gok zo van het type scheepsbouw). Machines worden hier niet meer geknutseld, maar je kunt er lezingen, workshops, concerten, feesten en meer van zulke vrolijkheid bijwonen. En natuurlijk Marktzeit in der Fabrik! (Het leukste event van de Fabrik, als je het mij vraagt.)

Van buiten valt het gebouw niet zo op, lijkt het ook best klein, maar van binnen is het aanzienlijk groter dan je denkt en heel bijzonder: de grote ruimte lijkt een beetje een combinatie van het schip van een kerk en de buik van een echt schip, met veel hout en zwaar metaal.

Shoppen maar: Marktzeit in der Fabrik

Vaste prik in de wintermaanden: Marktzeit in der Fabrik. Het is een overdekte markt waar je allerlei lokale producten vindt, van groente&fruit tot frutsels voor in huis, kunst en delicatessen. Je kunt er verder lekker (laat) ontbijten en koffielurken (of meteen aan de wijn) en naar live muziek luisteren.

Het wordt gegarandeerd elke keer gezellig druk, en Marktzeit is een van die Geheimtipps die je in je reisgids niet vindt, maar die je zeker niet mag overslaan.

Als ik bezoek uit Nederland krijg dat nog niet eerder in Hamburg was, dan zijn de Zeisehallen, ook in een oude fabriek in Ottensen, en Marktzeit ook echt een must. Gewoon omdat je daar in je eentje niet zo snel op zou komen.

Ik woon natuurlijk ook niet heel ver van de Fabrik, dus ik ga ook alleen graag even een kijkje nemen. (Ja, goed, ook even iets eten en drinken, versteht sich!)

Themamarkten in de Fabrik

Elke Marktzeit heeft een eigen thema. Deze maand was dat bijvoorbeeld het Pizzafestival, en in maart staat Marktzeit in het teken van Ramen.

Dat de markt een thema heeft wil overigens niet zeggen dat je er geen andere dingen kunt proeven of kopen. Het festivalthema is goed vertegenwoordigd, voert ook de boventoon, maar je kunt bijvoorbeeld ook nog steeds Mexicaans eten of kunstprojecten ondersteunen.

Op naar de markt!

Je vindt de Fabrik in de Barnerstraße 36. Marktzeit vindt in de wintermaanden (september t/m april, wij nemen onze winters ruim ;)) elke eerste zaterdag van de maand plaats. Entree voor de festivals is € 3. Bij je entree krijg je een kortingsbon voor een drankje op de markt.

In de zomer vind je de markt op het plein voor de Rindermarkthalle in St. Pauli.

De info op de FB-pagina van Marktzeit is meestal het meest up-to-date.
Info over andere markten en feesten in de Fabrik vind je hier: www.fabrik.de.

Let op: Die Fabrik is een event location. Als er geen feest of event is, kun je de Fabrik dus niet bezoeken.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Over #kortenkrachtig: omdat je vast niet altijd tijd hebt om lange artikelen te lezen, deel ik regelmatig een tip van het type kort maar krachtig. Geen lang verhaal, wel erg de moeite waard om te ontdekken. 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid