Home Duitse steden Met de veerboot naar de eilanden van Schleswig-Holstein

Met de veerboot naar de eilanden van Schleswig-Holstein

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Heb je ook zo’n zin om deze herfst lekker uit te waaien aan de Duitse kust? Anders ik wel! Voor een van de eilanden van Schleswig-Holstein ben ik altijd wel te porren. De veerboot is, niet heel verrassend, de makkelijkste manier om de Noordzee-eilanden van Schleswig-Holstein te bereiken.

Dit zijn de veerbootroutes van, naar en tussen de Holsteinische eilanden.

Met de veerboot naar Schleswig-Holstein

Sylt – Rømø

Sylt is via een landarm met het vasteland verbonden. Je kunt dus gewoon met de trein naar Sylt reizen. Wil je vanaf Sylt een uitstapje naar het Deense eiland Rømø maken, dan brengt de Sylt-Fähre je van List naar Havneby en weer terug. Je auto kan mee op de boot. De grens met Denemarken is sinds 15 juni 2020 weer open, ook voor toeristische uitstapjes.

Meer informatie en tickets: syltfaehre.de

Sylt – Amrum

De Adler-Express vaart je in 45 minuten tussen Sylt en Amrum heen en weer. Heb je geen haast, dan kun je ook de gewone Adler nemen, die doet er 90 minuten over.

Meer info en tickets: adler-schiffe.de

Met de veerboot naar Amrum

Dagebüll – Amrum – Föhr – (Sylt)

Amrum bereik je vanaf het vasteland vanuit Dagebüll. Naar Föhr kun je als het eb is trouwens te voet gaan. Gewoon over het wad!

Op deze route varen zowel de Wyker-Dampfschiffsreederei als Adler. Wil je vanaf het vasteland naar Sylt varen, brengt de Adler je vanaf Dagebüll Föhr en Amrum naar Sylt. De toeristische route, zeg maar. Maar dat is juist prima, want het is vakantie. 😉

Meer info en tickets: faehre.de en adler-schiffe.de

Schlüttsiel – Hooge – Langeneß

Een lijnbus brengt je vanaf het station van Bredtstedt naar de haven van Schlüttsiel. Een uur en drie kwartier later sta je al op Langeneß.

Meer info en tickets: faehre.de

Nordstrand – Pellworm

Pellworm zat vroeger vast aan het vasteland. Nu is het een waddeneiland, midden in het natuurpark. Je komt er met de veerboot vanaf Strucklahnungshörn op het schiereiland Nordstrand.

Meer info en tickets: adler-schiffe.de/ab-nordstrand

Hamburg – Helgoland

Stap bij de Landüngsbrücken in Hamburg op de Halunder Jet en zoef in 3,5 uur naar Helgoland. Helgoline vaart ook vanuit Cuxhaven (maar dat ligt in Niedersachsen en is voor een andere vakantie… 😉) (Ja, Hamburg ligt ook niet in Schleswig-Holstein. Maar Hamburg is toch wel de navel van de wereld. Anyhow, ik dwaal af, waar waren we, o, ja, Helgoland.)

Meer info en tickets: helgoline.de

Büsum – Helgoland

Je kunt vanaf Büsum de veerboot nemen en tweeënhalf uur later op Helgoland zijn. Maar je kunt ook een Sunset Tour maken. Of een Fangfahrt, waarbij je met een Krabbenkutter de zee op gaat en krabben en kreeftjes gaat vissen. Meer tours vind je op de website van Adler-Eils.

Meer info en tickets: adler-eils.de

Fehmarn

Fehmarn is het grootste eiland van Schleswig-Holstein, en het enige Oostzee-eiland. Het is via de Fehmarnsundbrücke verbonden met het vasteland. Vanaf Puttgarden kun je met de boot naar Denemarken en Zweden varen.

Meer info en tickets: scandlines.de

Tips voor je eilandvakantie in Schleswig-Holstein

De eilanden van Schleswig-Holstein zijn natuurlijk nog veel meer dan de perfecte uitwaailocatie!

Belangrijke bonustip…

En niet te vergeten een belangrijke bonustip als je met de veerboot in Schleswig-Holstein onderweg bent! Word je, net als ik, al zeeziek in de badkuip, zorg dan zeker dat je tabletjes tegen reisziekte in je tas hebt gestopt!

Let op! Houd er rekening mee dat je aan boord van alle veerboten een mondkapje moet dragen. Dit geldt trouwens ook voor al het andere openbaar vervoer in Duitsland. Check voor je weggaat ook de website(s) nog even om te kijken of alle boten waarmee je wilt varen ook echt varen. Op het moment is alles open en vaart alles, maar i.v.m. coronamaatregelen kunnen dingen weer veranderen. Op mijn coronapagina vind je alles over de maatregelen in Hamburg en links naar info over de regio.

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Hans 10 september 2020 - 13:04

Ach ja, het idee: de combinatie zeeziek en mondmasker.
Mahlzeit!

Antwoorden
Fem 10 september 2020 - 13:19

Hehe, aan de andere kant ziet het er voor de omgeving dan wel weer iets minder onaangenaam uit… 😉

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid