Home Ontdek Hamburg Minibreak in Uhlenhorst

Minibreak in Uhlenhorst

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Elk jaar houd ik minimaal één staycation in Hamburg en ik probeer ook regelmatig een minibreak in eigen stad te doen. Zo ga ik graag een paar dagen naar Blankenese, en breng ik zomers veel tijd in de buurt van zowel de Elbe als de Alster door.

Deze zomer maakte ik een minibreak naar de wijk Uhlenhorst, die verder misschien niet de heel grote bezienswaardigheden heeft, maar die uitermate geschikt is om te lanterfanten vakantie te vieren.

(Ik vraag me nu eigenlijk af wat je met een minibreak ‘doet’: maak je een minibreak ergens naartoe? Doe je een minibreak? Vragen, vragen…)

Dit is wat ik in Uhlenhorst deed (of vooral ook niet deed, in het kader van de kunst van het nietsdoen…). Ik kan het je zeer aanraden…

Bootjes kijken aan de Alster

Eigenlijk was mijn plan om de Alsterlauf weer eens te volgen op de fiets (de Alster-Radwanderweg is een mooie route), maar net zoals overal in Europa was het ook in Hamburg 100°C. Ik was dus iets minder actief dan gedacht en ben rond de Außenalster blijven plakken, waar ik naar bootjes keek. er werd flink gedobberd:

Architectuur bekijken

Uhlenhorst staat vol met sjieke Altbau. Er staat ook veel krasse nieuwbouw (incl. moderne kunst voor de deur) en de moskee bij Schöne Aussicht is ook zeker een Hingucker. U-Bahn Mundsburg is bovendien een plaatje, en als je even doorrijdt naar Winterhude, is daar mijn lievelingsstation, Sierichstraße, met zijn turkooizen tegeltjes. Ik had dus genoeg moois om naar te kijken. Een kleine greep uit wat ik zoal tegenkwam:

Minibreak in eigen stad: architectuur in Uhlenhorst

Minibreak in eigen stad: architectuur in Uhlenhorst

Minibreak in eigen stad: architectuur in Uhlenhorst

Zwemmen

Ik logeerde in het Hotel Aspria Hamburg Uhlenhorst, een club/resort hotel met tennisbanen, mooie sportschool, zwembad en saunalandschap. Dus hoera, ik het zwembad in. Kinderen mogen daar na 20 u niet komen, dus het was lekker rustig. Dat wordt genieten… dacht ik.

Nu weet ik dat ik zwemmen niet meer zo leuk vind… Of dat ik oud word. Ik heb vroeger echt veel gezwommen, maar nu heb ik binnen 5 banen pijn in mijn rug en na 10 banen zere knieën. Na 10 minuten zaten bovendien mijn oren dicht, en na een half uurtje zwoegen vond ik het genoeg en besloot ik me verder te concentreren op luieren en poedelen in de sauna.

Saunieren en luieren in de sauna-zen-tuin

Welnu, voor dat poedelen is het saunalandschap van Aspria echt heel geschikt. Ik wist alleen niet meer zo goed hoe dat gaat, niks doen. Bij de eerste poging zat ik me dus 5 minuten hier, 3 minuten daar heel opgejaagd te voelen met het idee dat ik ‘iets’ moest doen. Ik lag me onder andere af te vragen of het Nederlands ook een woord heeft voor wat de Duitsers ‘saunieren’ noemen. (Volgens mij niet. Of het zou ‘sauneren’ moeten zijn. Als het niet bestaat moeten we het introduceren. Hierbij.) Het duurde even, maar uiteindelijk had ik daar in de zentuin de smaak te pakken.

Hotel Aspria Uhlenhorst

Lezen in voornoemde tuin

Toen ik het eenmaal een beetje onder de knie had, dat nietsdoen op dat bedje, las ik Eleanor Oliphant is completely fine van Gail Honeyman. Een prachtig en verdrietig en geestig verhaal over eenzaamheid – absoluut een van de mooiste boeken dit ik dit jaar gelezen heb (en dat zijn er inmiddels meer dan 40). Ik vind eigenlijk gewoon dat iedereen het nu moet gaan lezen.

Wijn drinken

Mijn hotel had naast een mooie tuin voor het sauneren ook een fijn terras bij het restaurant. Dus hopla, tijd om een Grauburgunder te ploppen (en de Tolino wakker te maken)! Aantal wespen dat in mijn Grauburgunder voortijdig het aardse verlaten heeft: 1, aantal Fems dat hierna haar glas + Sommerpasta mee naar binnen nam: eveneens 1.

Allemaal naar Uhlenhorst!

Mijn minibreak was me eigenlijk wat te mini – misschien moet ik volgende keer voor een maxibreak gaan. In Uhlenhorst was het auf jeden Fall goed toeven. Bekijk hier meer redenen om Uhlenhorst zelf te komen bekijken: op naar Uhlenhorst.

Op naar Hamburg!

Krijg je ook al zin om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Minibreak in eigen stad: op naar Uhlenhorst

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid