Home Ontdek Hamburg Mit Bier und Bollerwagen – Vatertag in Hamburg

Mit Bier und Bollerwagen – Vatertag in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hier volgt een recept voor vaderdag. In Duitsland namelijk geen gekleide asbakken en andere knutselwerken, maar een heuse Herrentag, met bier en bolderkar. Also:

Men neme:

  • Mannen (vader hoeven ze niet eens te zijn, het vermoeden van een penis is voldoende);
  • Bier (veel);
  • Worst (zum Grillen, beter ook veel);
  • Reservebier (duh);
  • Een vervoermiddel voor het bier (dit kan een Bollerwagen zijn, maar ook een fiets, huifkar, aanhangwagen, boot, winkelwagentje, koets, tractor of gewoon een bierbike – niet te kritisch over zijn).

Und los geht’s: zo vier je Vatertag in Duitsland

Vatertag is altijd gelijktijdig met Hemelvaartsdag. En op die dag moet je niet raar opkijken als je overal groepjes mannen ziet, in verschillende stadia van beschonkenheid. Vatertag is in Duitsland namelijk de dag waarop mannen (niet per se alleen vaders, men noemt het ook wel Herrentag) zich verzamelen voor een zogenaamde Männerausflug, een uitstapje met alleen meneren. Sommige mannengroepjes doen nog een beetje hun best om eerst wat te fietsen voor ze zich aan bier en grillen zetten, andere zetten het meteen om 11 u op een zuipen.

Traditioneel is er deze dag meer dan gemiddeld loos in de stad en omgeving, omdat vele mannen dusdanig alkoholisiert raken dat ze slaags met elkaar raken. De laatste jaren zijn er echter ook steeds meer mannen die met vrouw, kinderen en vrienden op pad gaan, of zich voor een Grillpartie in een park parkeren.

En moederdag dan?!

Voor zover ik weet is er op Vaterdag geen traditionele activiteit voor de thuisblijvende moeders, of voor moeders of vrouwen überhaupt, dat vergt nog enig nader onderzoek – maar het lijkt niet het geval te zijn. Vreemd… Wel is moederdag net als in Nederland met bloemen en chocolade, dat dan weer wel.

Het is me ook niet helemaal duidelijk of kinderen hier voor vaderdag helemaal geen waxinelichtjeshouders en asbakken hoeven te kleien. Ook dat lijkt inderdaad niet het geval, maar eerlijk gezegd zou ik als moeder van een kind waarvan de vader de gehele vaderdag bier hijst met zijn matties, het kind sowieso zeggen dat hij/zij het kleien achterwege kan laten…

Pssst…

Kom je nou zelf met een herengroepje naar Hamburg, dan is er natuurlijk genoeg te doen, kijk maar eens hier. Jullie houden het uiteraard beschaafd, dat weet ik zeker. Maar een beetje de blommetjes buiten zetten, dat kan best. Bekijk hier mijn uitgaanstips voor Hamburg.

Speciale Vatertagsveranstaltungen vind je op hamburg.de.

Bier und Bollerwagen Vatertag

Kom je Herrentag in Hamburg vieren?

Zijn Bier & Bollerwagen jouw ideale vaderdag, dan helpt deze pagina je met de planning van je reis. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

6 reacties

Laura - What about her 30 mei 2014 - 11:35

HAHA! Oh, briljant. En sneu.

Antwoorden
Fem 30 mei 2014 - 20:15

:D, best wel he?

Antwoorden
jessie 4 juni 2014 - 14:33

Inderdaad geen kleisels voor vader als ie toch alleen maar gaat zuipen…
En wat gebeurt er op moederdag? Krijgen moeders wel gekleide badschuimflessen en presse papiers (no offence, die voor opa was heel mooi hoor)?

Antwoorden
Fem 4 juni 2014 - 16:44

heb ik een presse papier voor opa gekleid? Hm. Moederdaag is inderdaad wel gewoon met badschuim en chocolade…

Antwoorden
jessie 7 juni 2014 - 10:09

Volgens mij had je hem niet zozeer gekleid alswel een steen beschilderd

Antwoorden
Fem 11 juni 2014 - 10:49

ah ja, ach so, in de vorm van een soort schoen, rood met spikkels. Was geloof ik voor pa, oder?

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid