Home Ontdek Hamburg De Neuerwegsbrücke: een heuse Fachwerkbrücke

De Neuerwegsbrücke: een heuse Fachwerkbrücke

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Neuerwegsbrücke is een zogenaamde ‘Fachwerkbrücke’ en is gebouwd in 1886, tijdens de eerste bouwfase van de Speicherstadt. Hij staat niet alleen onder Denkmalschutz, maar maakt ook deel uit van Hamburgs bijdrage aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ik vind dit een van de fraaiste bruggen van Hamburg, omdat hij tegelijkertijd én een reling met sierlijke tierelantijntjes heeft én een stoere staalconstructie.

Bovendien is het zowaar een brug die over water gaat, wat ik toch ook altijd een bonus vind. Het water in kwestie is de St. Annenfleet. Hij is 32 meter lang en is een verlenging van de Pickhubenbrücke, vandaar ‘neuer Weg’. De naam ‘Pickhuben’ verwijst naar de pektoestanden waar de scheepsbouwers hier tot de 17e eeuw mee werkten.

Hier vind je de Neuerwegsbrücke: St. Annenfleet, niet ver van het Ameron Hotel (Google Maps)

➤ Doen in de buurt van de Neuerwegsbrücke: Miniatur Wunderland, het Internationales Maritimes Museum Hamburg, koffie lurken bij het Kaffeemuseum Burg en een wijntje drinken in het Fleetschlösschen.

Tijdens een wandeling door de Speicherstadt kom je nog veel meer mooie bruggen tegen.

Wil je in de buurt logeren, dan is het Ameron Hotel een goede optie. Dit hotel is gevestigd in de voormalige koffiebeurs. De beurszaal bestaat nog steeds en kun je op sommige dagen bezoeken. Iets verderop, in HafenCity zit het 25Hours Hotel Altes Hafenamt, ook een erg fijn hotel.

Over de Hamburger bruggenserie op Standort Hamburg

Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië, naar het schijnt. In elk geval zijn het er zo’n 2.500 en zijn veel bruggen ware kunstwerken. Volg hier de hele serie op Standort Hamburg!
Kun je niet wachten tot mijn serie compleet is, lees dan vast het boek Brücken von Hamburg, van Eigel Wiese.

Bruggen in Hamburg: Neuerwegsbrücke in de Speicherstadt

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid