Wijken in Hamburg

Hamburg heeft maar liefst 104 Stadtteile. Soms liggen wijken dicht bij elkaar en zijn ze toch compleet verschillend. We hebben sjieke buurten, zoals Blankenese, Rotherbaum en Eppendorf, maar ook buurten waar het ‘Szeneleben’ zich afspeelt, zoals St. Pauli, St. Georg, Altona en Ottensen. Ga je mee op ontdekkingstocht door de verschillende wijken van Hamburg?
Niendorf Nord - wijken in Hamburg

Wijken in Hamburg: Niendorf

Niendorf is misschien niet Hamburgs opwindendste Stadtteil. Nee. Het is zéker niet Hamburgs opwindendste Stadtteil, hoewel het om redenen waarover ik lekker niet ga uitwijden 😉 een bijzondere plaats in mijn hart/Stadtteileranglijst heeft gekregen. Er zijn geen hotels, geen enorm boeiende musea, weinig restaurants, geen echt interessante winkels. En toch zou ik je aanraden er

Lees verder »

2 gedachten over “Wijken in Hamburg

  1. Moin Fem!

    Gisteren zijn wij teruggekomen van een stedentrip Hamburg die maar liefst 1 week!! heeft geduurd en mede dankzij jouw tips onvergetelijk is geworden.

    Als locals hebben wij ons gedragen op het terras aan de Schulterblatt, in de weinbar van St. Georg, op de stoeprand voor Aurel, maar ook tijdens het meelopen met de stoet vanaf Stellingen richting het Volksstadion voor de wedstrijd HSV-FC Bayern…

    Een week was eigenlijk nog te kort en nu zijn we nog steeds aan het bijkomen van alle indrukken, de tegenstellingen en verschillende gezichten van de stad die we gezien hebben.

    Thx en de groetjes!

Plaats een reactie