Home Reisinfo Parkeren in Hamburg

Parkeren in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Kom je met de auto deze kant op, dan vraag je je vast af waar je kunt parkeren in Hamburg. Logisch, want als je met je bolide naar Hamburg kart, moet je hem natuurlijk ook ergens kwijt als je de stad onveilig gaat maken.

Vandaag dus tips voor de beste parkeerplaatsen in Hamburg.

Parkeren in Hamburg: waar kun je je auto kwijt?

Parkeren in Hamburg: bij je hotel

Als je auto op dezelfde plek kan logeren als jijzelf is dat mooi. Gelukkig zijn er veel hotels in Hamburg waar dat kan – op booking.com vind je bijvoorbeeld maar liefst 274 hotels in Hamburg met parkeerplaats in de buurt. Hieronder vind je een aantal fijne hotels met een eigen parkeerplaats of met goede openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Prizeotel Hamburg-City

Prizeotel Hamburg-City is een budget designhotel in Hammerbrook, niet ver van S-Bahn Hammerbrook en U-Bahn Steinstraße. Ook in de buurt van het Chocoversum (just sayin’). Het Prizeotel heeft een privéparkeerplaats waarvoor je € 15 per dag betaalt.

Hotel B&B Altona

Hotel B&B Altona is eveneens heel betaalbare optie, in Bahrenfeld. Met de bus ben je zo in Ottensen en het centrum. Je kunt voor € 5 per dag parkeren op een privéparkeerplaats.

Gastwerk Hotel

Gastwerk Hotel in de oude gasfabriek heb je hier al vaker voorbij zien komen. Het is een van mijn favorieten. Het hotel heeft geen eigen parkeerplekken, maar in de directe omgeving is een gratis openbare parkeerplaats. Hier kun je ook je auto kwijt als je logeert bij Superbude Bahrenfeld.

Arcotel Rubin

Arcotel Rubin is een goede optie als je in hartje St. Georg overnachten. Je auto kun je voor € 18 per dag kwijt op het terrein van het hotel (privé).

Hotel Amsterdam

Bij Hotel Amsterdam, in het Dammtor Palais, kun je gratis (openbaar) parkeren. (Plus: in de buurt van station Dammtor.)

Hotel Volksschule

Hotel Volksschule is een hotel in een oud schoolgebouw en heeft eigen parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken. Het ligt iets verder weg, maar de S-Bahn brengt je naar zo het centrum.

InterCity Hotel Altona

Bij InterCity Hotel Altona, direct naast Bahnhof Altona, kun je je automobiel voor € 12 per dag in de openbare Tiefgarage neerzetten. Met je kamerpas kun je bovendien gratis met het ov in Hamburg reizen.

  • Tip: er zijn nog veel meer hotels met parkeerplaatsen natuurlijk. Is een parkeerplaats essentieel, check dit dan goed bij je boeking (bij de meeste boekingensites kun je de hotels daarop selecteren.)
  • Tip: heb je een fietsenrek achterop, kies dan voor een hotel met een privéparkeerplaats.

Parkeren in Hamburg  Standort Hamburg

Parkeren in Hamburg: Parkhaus

Zet je de auto liever in een autoflat, en vind je het geen probleem om in de binnenstad te rijden (druk!), dan vind je bij hamburg.de een overzicht van alle Parkhäuser in Hamburg. In de binnenstad alleen al zijn dat er 26. Op het kaartje kun je live zien hoeveel plaatsen er in elk Parkhaus nog beschikbaar zijn, met prijzen erbij. Vervolgens kun je met deze kaart meteen je route plannen.

Parkhäuser in de binnenstad van Hamburg

Een aantal voorbeelden van zeer centraal gelegen en grotere Parkhäuser:

Prijzen gecheckt: april 2024

Tip: check de parkeerplaats die je op het oog hebt even online, bijv. om te kijken hoeveel parkeerplaatsen voor invaliden er zijn, of je auto niet te hoog of breed is om in de garage te passen, wat het uurtarief is, enz.

Tip: net als in Nederland is het beter geen waardevolle spullen in de auto achter te laten (ook al worden Parkhäuser bewaakt).

Parkeren in Hamburg op straat

Bij Parkopedia kun je het adres invoeren waar je naartoe wilt, en de parkopeed (?) zoekt er een parkeerplaats bij (op straat of in een Parkhaus).

Helemaal accuraat is hij niet (ik heb een straat ingevoerd waarvan ik weet dat je er gratis kunt parkeren en hij meldde verderop pas parkeerplaatsen), maar hij geeft een aardig idee van parkeermogelijkheden in de buurt.

Parkeren in Hamburg | Standort Hamburg

Gratis parkeren in Hamburg

Jagers die graag door de stad touren op jacht naar de beste plek (hee, het kan zomaar een alternatieve stadstour worden…) kunnen op gratisparken.de terecht voor alle plekken waar je gratis je auto kunt parkeren in Hamburg.

Park + Ride Hamburg

Op een Park + Ride parkeerplaats kun je direct na het inparkeren in de bus of Bahn springen en naar het centrum rijden – je kent het concept waarschijnlijk wel uit Nederland.

Parkeren is hier aanzienlijk goedkoper dan in de binnenstad: voor een dagkaart betaal je bijvoorbeeld € 2. Wil je je auto een paar dagen kwijt, dan koop je een Mehr-Tage-Karte voor € 4.

Een overzicht van de Park + Ride opties in Hamburg en de actuele prijzen vind je op pr.hamburg.

In de flyer van de hvv kun je meteen checken hoe je van de P+R met het ov verder reist.

Kom je met de auto naar Hamburg, dan is de kans groot dat je via de A7 de stad binnenkomt. De handigste P+R locatie is dan Bahrenfeld (afslag Bahrenfeld vanaf de A7). Vanaf S-Bahn station Bahrenfeld ben je in 12 minuten op het Hauptbahnhof.

Meerdere dagen parkeren in Hamburg

Wil je je auto je hele stedentrip laten staan? Dan is de zekerste optie om te kiezen voor een hotel met een (privé)parkeerplaats. Bij de P+R locaties van Hamburg kun je je auto ook meerdere dagen kwijt.
Een duurder alternatief is een parkeerplek op de luchthaven.

Hoe kom je eigenlijk met de auto in Hamburg?

Parkeren is natuurlijk enig, maar daarvoor moet je eerst in Hamburg zijn aangekomen. Hoe je dat met de auto aanpakt lees je hier: Met de auto naar Hamburg

Karren maar, op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te karren, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Zoek je een goede hoteldeal, kijk dan eens hier. Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Eva 25 augustus 2017 - 17:11

Is er in Hamburg ook Green Wheels?

Antwoorden
Fem 27 augustus 2017 - 07:16

Jazeker, er zijn verschillende car sharing opties, waaronder Green Wheels en Drive Now!

Antwoorden
C 2 november 2019 - 23:33

Hallo Fem,
Wij willen naar Hamburg en hebben een bus besteld.
Het is een Diesel. Hebben wij nog een speciale Milieu sticker nodig?

Verder hebben wij een appartement vlakbij het station. Welke parkeerplaats raad jij aan?
Is Bahrenfeld te doen?

Met vriendelijke groet, C

Antwoorden
Fem 2 november 2019 - 23:42

Moin C, je hebt voor Hamburg geen milieusticker nodig, maar sinds vorig jaar mag je op stukken van de Max-Brauer-Allee en de Stresemannstraße niet meer met een dieselauto rijden (gewoon helemaal niet). Hamburg.de geeft de precieze stukken aan:
Max-Brauer-Allee:
Tussen de Julius-Leber-Straße/Max-Brauer-Allee tot de kruising Holstenstraße/Max-Brauer-Allee, in totaal ongeveer 580 meter.

Stresemannstraße:
Tussen de kruising Kaltenkircher Platz/Stresemannstraße tot de Neuer Pferdemarkt, over ongeveer 1,6 km.

Bahrenfeld heeft een P+R en vanuit Bahrenfeld ben je in een paar minuten in Altona en een kwartiertje in de Altstadt.

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid