Home Emigratie Bijzondere vaccinatielocaties in Hamburg

Bijzondere vaccinatielocaties in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hallo! Goed dat je je wilt laten vaccineren! Dit artikel gaat over speciale prikacties uit januari 2022. Ben je op zoek naar actuele info over priklocaties en wie er in aanmerking komt voor boosters, check Hamburg.de.

Het nieuwe jaar begin je natuurlijk het beste met een booster. Of met een eerste of tweede prik, als je die nog niet hebt! Maar waar in Hamburg kun je je laten vaccineren? Op deze pagina zet ik een paar bijzondere priklocaties voor je op een rij, plus alle andere locaties waar je met en zonder afspraak je prikken tegen corona kunt halen.

Bijzondere priklocaties in Hamburg

Die drie prikken wil je natuurlijk zo snel mogelijk hebben. En een prik op een bijzondere locatie is een extra cadeautje! Want zeg zelf, hoe gaaf is het als je kunt zeggen dat je in de Elbphilharmonie gevaccineerd bent? Of dat je je booster in een voetbalstadion hebt gehaald? Hier verzamel ik de leukste Impfaktionen van Hamburg:

Internationales Maritimes Museum Hamburg

Een van de mooiste musea van Hamburg wordt omgetoverd tot pop-up vaccinatiecentrum: op 9 januari en 13 februari kun je van 12.30 tot 18.30 op de 10e verdieping van het Internationales Maritimes Museum Hamburg je Impfung halen. Meer info vind je op de website. (Bijna vind ik het jammer dat ik mijn booster al vlak voor kerst gekregen heb… bijna…)

Elbphilharmonie 

Al in september, oktober en november waren er Impfaktionen in de Elbphilharmonie en dat zorgde voor lange rijen. Geen wonder, want in de grote zaal van de Elphi wil toch iedereen geboostert worden?

Ook deze actie gaat in de herhaling, dus houd elbphilharmonie.de in de gaten! 

Millerntorstadion – Forza FC Booster!

Forza St. Pauli! En boosteruhhh! Onder het motto Zeig es Corona werd er op 18 en 19 december in het St. Pauli-stadion vrolijk op los geprikt. Ook hier kon je terecht voor je eerste, tweede of boosterprik.

Houd de site in de gaten, want deze actie gaat nog een keer in de herhaling!

Hamburger Rathaus

Op nieuwjaarsdag werden in het Hamburger Rathaus maar liefst 1.300 mensen geboostert! Burgemeester Tschentscher (die zelf arts is) heeft eigenhandig een aantal prikken gezet. Ook geen verkeerde start van het jaar, oder?

En je raadt het al, het wordt verwacht dat ook deze actie wegens groot succes nog een keer terugkomt.

Komen er nog meer bijzondere Impfaktionen?

Zeker! Ik zal proberen ze allemaal voor je bij te houden en op deze pagina te zetten zodra er nieuwe Impfaktionen op bijzondere locaties in Hamburg bekend gemaakt worden.

Waar kun je je nog meer laten vaccineren in Hamburg?

Wil je gewoon snel je prikken halen en maakt de locatie je niet uit? Nou, ik wil niet zeggen dat je op elke straathoek een priklocatie vindt, maar het scheelt niet veel. Gelukkig zijn er een heleboel locaties in Hamburg waar gevaccineerd wordt, zowel op afspraak als zonder afspraak:

Boosters en vaccinaties (1e en 2e) op afspraak

Alle artsen die mee willen prikken mogen prikken. Informeer dus bij je huisarts of HNO-arts of er in de praktijk gevaccineerd wordt.

Geen plek bij je eigen arts? Check dan hier alle Impfstationen waar je je booster kunt halen. En hier is een lijst met 100 Praxen waar je ook terecht kunt als je in die Praxis geen Bestandspatiend bent.

Tip: plan ook vast een afspraak in als je prik nog geen drie maanden geleden is. Bij sommige Praxen is het erg druk, dus dan is het altijd fijn om vast een prik te hebben staan voor het moment dat je de drie maanden bereikt.

Vaccinaties en boosters zonder afspraak

Lukt het niet goed om op een handige tijd een afspraak te krijgen en heb je wat tijd over? Dan kun je op deze plekken zonder afspraak terecht voor je Erst/Zweitimpfung of booster:

 • Hamburg-Mitte: Impfzentrum im Bezirksamt Mitte
  Waar: Caffamacherreihe 1-3
  Wanneer: zo, 11-16.30 u 
 • Hamburg-Nord: Impfzentrum im Einkaufszentrum Hamburger Meile
  Waar: Hamburger Straße 26 (begane grond, naast de Sparda-Bank)
  Wanneer: di-za van 12-17.30 u, ma op afspraak 
 • Wandsbek: Impfzentrum Friedrich-Ebert-Damm
  Waar: Friedrich-Ebert-Damm 160a
  Wanneer: di en do, 14-19.30 u
 • Bergedorf: Impfzentrum Chrysanderstraße 
  Waar: Chrysanderstraße 4
  Wanneer: di en vr, 14-19.30 u  
 • Bergedorf: Bethesda Krankenhaus Bergedorf
  Waar: Glindersweg 80, 21029 Hamburg 
  Wanneer: ma en wo, 14-19.30 u 
 • Harburg: Impfzentrum im EKZ Phoenix-Center
  Waar: Hannoverische Straße 86
  Wanneer: ma, di, wo, 12.17.30 (tot 5 januari, nieuwe locatie wordt nog bekend gemaakt) 
 • Harburg/Neugraben: Impfzentrum Neugraben
  Waar: Am Johannisland 2
  Wanneer: za, 15-20.30 u (vanaf 5 januari)
 • Altona: Impfzentrum Kühnehöfe
  Waar: Tasköprüstraße 1-3
  Wanneer, ma, di, zo, 1318.30 u
 • Eimsbüttel: Impfzentrum Hamburg-Haus
  Waar: Doormannsweg 12
  Wanneer: zo, 14-19.30 u

In deze ziekenhuizen kun je je laten vaccineren

Ook enkele Hamburgse ziekenhuizen doen mee aan de vaccinatiecampagne:

Even over boostertoerisme…

Doe maar gewoon niet. Niet-noodzakelijke reizen worden op dit moment afgeraden en Nederland geldt als risicogebied, dus helaas, mijn reisadvies is nu ook: stel je reis nog even uit tot de lente en doe hier vast inspiratie op voor je volgende trip naar Hamburg. Heb je deze 100 dingen die je in Hamburg gedaan moet hebben bijvoorbeeld al bekeken?

Woon je in Duitsland/Hamburg? Waar wacht je dan nog op? 😉 Prikken maar!

Vaccinatie-FAQ

Wie komt er in aanmerking voor een booster?

Iedereen die z’n tweede prik langer dan drie maanden geleden heeft gekregen of die langer dan drie maanden geleden corona heeft gehad kan een afspraak maken voor een boosterprik. Het maakt hierbij niet uit hoe oud je bent. Alle aanbevelingen van het STIKO voor de coronavaccinaties vind je op de site van het RKI. (Maar ik wil het best even samenvatten, hoor: het verstandigste is je te laten vaccineren én boosteren!)

Kan ik op deze locaties ook voor een eerste of tweede prik terecht?

Uiteraard! Je kunt bij het maken van de afspraak aangeven of je een eerste of tweede prik nodig hebt of om een booster. Ga je op de bonnefooi, dan maak je dat duidelijk bij de priklocatie.

Wat moet ik meenemen naar mijn prikafspraak?

Vaccinatieboekje, als je dat al hebt, en je verzekeringspas. De Einwilligungserklärung en gezondheidsverklaring kun je online downloaden als je je afspraak maakt, maar als dat niet lukt, kun je de papieren ook bij je afspraak invullen. Kom op tijd, maar ook niet té vroeg, zodat de wachtruimtes niet té vol raken. Ga je zonder afspraak, dan is het handiger om alles al ingevuld te hebben.

Kan ik kiezen welk vaccin ik krijg?

In principe niet. Geboostert wordt er alleen met Moderna en BionTech/Pfizer. Moderna is op dit moment beter beschikbaar dan Pfizer, dus ook als je bij de eerste twee prikken Pfizer hebt gekregen, is de kans groot dat je bij de booster Moderna krijgt. Als je tenminste ouder bent dan 30. Ben je onder de 30, dan word je geboostert met Pfizer. Ook dit geef je aan bij het maken van de afspraak. Eerste en tweede prikken worden in principe ook met Moderna of Pfizer gezet, maar op verzoek kun je ook Astra Zeneca of Jansen krijgen, als de priklocatie deze vaccins nog gebruikt. (Navragen of op de website checken – in principe hebben Moderna en Pfizer de voorkeur, dus het is niet vanzelfsprekend dat de andere vaccins voorhanden zijn.)

Heb je medische vragen?

Je medische vragen kun je stellen aan de Ärztlicher Bereitschaftsdienst via 116117. Hier kun je 24/7 antwoord krijgen op je vragen.

Alle info over corona in Hamburg

*Disclaimer: ik ben geen arts en geef geen medisch advies. Links met betrouwbare informatie en actuele cijfers vind je op mijn coronapagina. Ik neem aan dat ik dit eigenlijk niet hoef te herhalen, maar Standort Hamburg is een wappievrije zone en ik ga geen discussies aan. Ik citeer hier graag ook even Renate Bergmann:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid