De leukste hotels in Hamburg

Je komt natuurlijk niet hoofdzakelijk voor je hotel naar Hamburg, maar een fijne plek om uit te rusten van je belevenissen is wel belangrijk. Gelukkig zijn er in Hamburg vele leuke, comfortabele en handig gelegen hotels te vinden. Van budget tot luxe, van praktische kamers tot hotels die op zichzelf een bezienswaardigheid zijn; er is voor ieder budget en iedere voorkeur iets te vinden.

Er zijn meer dan 500 hotels in Hamburg, dus de kans bestaat dat je zo een paar uur kwijt bent aan het bekijken van hotelpagina’s en het speuren naar mooie hotelaanbiedingen.

En hoewel dat best leuk is (vind ik), heb je wel wat beters te doen (bijvoorbeeld bedenken wat je in Hamburg allemaal wilt zien!). Om de keuze wat makkelijker te maken heb ik de leukste hotels in Hamburg voor je op een rij gezet. Ik heb ze opgedeeld in budget hotels, design hotels, luxe hotels en hotels met een verhaal.

Ben je op zoek naar een hotel in een bepaalde wijk, kijk dan in het overzicht van hotels per wijk.

Mijn 3 favoriete hotels in Hamburg

 • Fritz im Pyjama, – super centraal en toch rustig, en met super gaaf design
 • Lindner Park-Hotel Hagenbeck – luxe met uitzicht op de apies (want direct naast de dierentuin).
 • Gastwerk Hotel– een prachtig hotel in een bijzonder gebouw: de oude gasfrabriek die vroeger heel Hamburg van stroom en licht voorzag

Vind een hotel dat bij je past

4 gedachten over “De leukste hotels in Hamburg

 1. Hi Fem, mijn vrouw is slecht ter been, daarom heb ik een hotel kamer nodig waarin een scoot-mobile kan worden geplaatst. En dat hotel moet niet te ver van de meeste goede restaurants zijn en van de meeste bezienswaardigheden.
  Ik weet die vraag zal je wellicht vaker worden gesteld, maar ik waag ’t erop.
  Mijn oog is gevallen op de Crown Plaza, maar wellicht is dat niet zo’n goed idee.
  Maar daarmee geef ik wel aan in welke prijsklasse ik iets zoek.
  Heb jij voor mij suggesties?

  Beantwoorden
  • Moin Harm, Crown Plaza ligt mooi in de buurt van de Alster. U-Bahn Uhlandstra├če ligt op 600 meter van het hotel en is barrierefrei. Wat centraler liggen nog Tortue (rolstoelvriendelijk, familiekamers, kamers met aangepaste badkamers) en The Madisson (rolstoelvriendelijk). Dit zijn twee hotels die ik fijn vind. Hamburg.de heeft ook een aantal barrierefreie hoteltips (waarvan Lindner Hagenbeck mijn favoriet is, maar hoewel dat dicht bij een barrierefrei U-Bahnstation ligt, is dat niet heel centraal).

   Beantwoorden

Plaats een reactie