Vervoer naar Hamburg

Nu Hamburg op je stedentriplijst staat (toch?!), wil je natuurlijk weten hoe je je het makkelijkst naar je bestemming beweegt.

Zoek je playlist-voor-onderweg dus vast op en pak je proviand vast in (nooit zonder eten op pad gaan ;)), dan geef ik je mijn tips voor je vervoer naar Hamburg. In een uurtje of zes sta je dan aan de haven. En als je het handig uitkient, kun je best wat besparen op je reis.

Het handigste vervoer naar Hamburg

Met de trein naar Hamburg

Vanaf Amsterdam CS ben je met de trein een kleine 6 uur onderweg naar Hamburg Hauptbahnhof, met een overstap op Osnabrück. Een retour kost je al snel € 80, maar je kunt op je ticket besparen als je een kortingskaart voor het Nederlandse traject hebt en tijdig je tickets boekt. Een ticket waarbij je vast zit aan een bepaalde trein op een bepaald tijdstip is ook goedkoper dan een flexibel ticket.

Ik vind het zelf altijd een behoorlijke zit met de trein – een goed boek in de tas is voor mij echt essentieel! (Je kunt natuurlijk ook een fijne reisgids meenemen om de voorpret vast aan te zetten.)

Hoelang duurt het: tussen 5,5 en 6 uur vanaf Amsterdam CS
Wat kost het: ongeveer € 70 – € 80
Tip: check hier de beste verbinding.

Reis je vaker in Duitsland met de trein, kan het erg de moeite zijn een BahnCard25 of BahnCard50 aan te schaffen en 25 of 50% op tickets binnen Duitsland te besparen.

Met het vliegtuig naar Hamburg

Vliegen is niet heel veel duurder dan met de trein gaan. Heel erg veel tijd scheelt het met alle wachttijden op het vliegveld ook niet meer, maar vanaf het vliegveld ben je redelijk snel in het centrum van de stad. Flughafen Hamburg, of sinds 2016 Hamburg Airport Helmut Schmidt, is een vrij groot, maar overzichtelijk vliegveld.

Vanaf Schiphol vlieg je met KLM of German Wings in een uurtje naar Hamburg.

Reis je vanuit België, dan is het vliegtuig de snelste manier om in Hamburg te komen. Lufthansa, EuroWings en Brussels Airlines vliegen je in 1 u en 10 min naar Hamburg.

Hoelang duurt het: 55 minuten vliegen vanaf Amsterdam, half uurtje met de S-Bahn naar het Hauptbahnhof
Wat kost het: gemiddeld € 70 – € 120 (vanaf Amsterdam)
Tip: vergelijk verschillende opties voor de beste vliegtickets

Vliegen naar Hamburg | Standort Hamburg
Met het vliegtuig naar Hamburg - tips | Standort Hamburg

(Je kunt het vliegveld in het klein zien in Miniatur Wunderland ;))

Met de bus naar Hamburg

Sinds najaar 2014 kun je ook met de bus naar Hamburg komen: Flixbus rijdt al voor € 17 enkele reis tussen Amsterdam en Hamburg. (Het is de lijn Amsterdam-Berlijn, die via Groningen rijdt en op die route ook Hamburg aandoet.)

Je doet er wel tussen de 6 en 8 uur over, maar Flixbus heeft regelmatig speciale aanbiedingen, dus als je écht budget wilt gaan, is Flixbus je maatschappij. (Ik moet eerlijk zeggen dat ik het er niet meer voor over heb om een dag in de bus door te brengen om een goedkoop ticket te scoren en de langeafstandsbussen alleen zou aanraden voor trips tot maximaal drie uur.) (Het is natuurlijk heel persoonlijk – maar wie gesagt: het is de goedkoopste optie.)

Hoelang duurt het: 6,5 tot 8 uur
Wat kost het: het goedkoopste ticket dat ik gevonden heb kostte € 33 voor een retour
Tip: bekijk de verbindingen bij Flixbus

M20160312124005_Vervoer naar Hamburg_Standort Hamburg
Met de bus naar Hamburg, foto door lukas.sydney

Met de auto naar Hamburg

Je kunt natuurlijk ook met je eigen bolide naar Hamburg rijden. Het is best een rit, maar het is zeker goed te doen. En je hebt natuurlijk alle vrijheid: je kunt zelf bepalen wanneer je vertrekt, waar je stopt, hoeveel Franzbrötchen en Gin Sul je op de terugweg in je achterbak stouwt, enz. 😉

Tip: bekijk al mijn tips voor als je met de auto naar Hamburg komt.

Hoe lang duurt het: 5 tot 6 uur vanaf Amsterdam, afhankelijk van pauzes en files (geheid voor de Elbtunnel, ik waarschuw je maar vast)
Wat kost het: de afstand Amsterdam-Hamburg is 476 km. Volgens Via Michelin ben je dan ongeveer € 50 aan benzine kwijt.

Vervoer naar Hamburg: met je eigen auto | Standort Hamburg

Vervoer in Hamburg

Ben je al in Hamburg en wil je weten hoe je het makkelijkst van A naar B komt? Bekijk dan gauw mijn artikel over het openbaar vervoer in Hamburg.

Gute Reise!

doen in Hamburg

2 gedachten over “Vervoer naar Hamburg

  1. Onlangs zag ik een Flixbus op Utrecht CS. Ik zei tegen manlief: daar kun je goedkoop (en netjes!) mee naar Duitsland, echt voor een paar tientjes ben je er. Hij geloofde me niet. Ook niet toen ik zei: maar Fem zegt dat! Ongelovige Thomas…

    Beantwoorden

Plaats een reactie