Home Ontdek Hamburg Restaurants aan de Elbe

Restaurants aan de Elbe

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Aan de Elbe raak je niet uitgekeken… de haven, de Fischmarkt, street art, gebouwen als Dockland, het Elbstrand en ga zo maar door. Van al die leuke dingen krijg je natuurlijk honger en dorst, vandaar dat we vandaag een rondje langs de leukste Kneipen, wijnbars en restaurants aan de Elbe maken:

Vis en Seemannskneipen

Zum Schellfischposten

Hamburgs oudste zeemanskroeg met bijpassende inrichting, alle spelen van HSV en St. Pauli op groot scherm en een vaste Stammtisch. De website is… bijzonder 🙂

Zum Schellfischposten, Carsten-Rehder-StraĂźe 62

Foto: Kolkidin via IG

Gasthaus zum Elbblick

Zum Elbblick, ‘ein altes Traditionslokal‘, ligt een beetje verstopt aan de Olbersweg, en is niet zo bekend bij toeristen. Hamburgers, vooral ook wat oudere, komen er echter graag. De kaart is simpel, maar altijd vol verse vis, het Alsterwasser smaakt er prima en vanaf het terras heb je – uiteraard – zicht op de Elbe. Ik at hier mijn allereerste Labskaus en raad je aan hetzelfde te doen als je bij Elbblick bent.

Gasthaus zum Elbblick, Olbersweg 49

Fisch & So

Voor – naar het schijnt – het beste Fischbrötchen van de stad ga je snel naar Fisch & So. Naar het schijnt, want ik ben niet zo’n heel groot visbroodjesfan en heb dus niet heel veel vergelijkingsmateriaal. Maar visfans doen er goed aan deze simpele Imbiss met een bezoekje te vereren.

Fisch & So, GroĂźe ElbstraĂźe 117

Op sjiek

Au Quai

Au Quai, ‘waar de Elbe haast tegen de rand van je bord klotst’, heeft een Frans-Italiaanse keuken en een schitterend terras aan de rivier. En een goede wijnkaart. Niet goedkoop, helaas, maar toch. Voor als je iets te vieren hebt.

Au Quai, Große Elbstrasse 145 B-D, €€€

Foto: Hamburg foodguide via IG

Fischereihafen

Nog zo’n restaurant met zo’n hammer-Ausblick, vlak naast Au Quai: Fischereihafen. Laat je niet afschrikken door het weinig opwindende uiterlijk van het restaurant aan de straatkant. Tip: ga hier lunchen, tussen 11.30 en 15.00 is er een echt goede en steeds wisselende Mittagstisch voor een aanzienlijk kleinere prijs dan op de dinerkaart te vinden is.

Fischereihafen, Große Elbstraße 143, €€€

Op het havenstationnetje

Helemaal aan het eind van de Große Elbstraße, waar je Neumühlen in slaat om naar Övelgönne te lopen kun je nog even op krachten komen bij het Hafenbahnhof. Vroeger was dit het kantoor bij het voormalig havenstation, tegenwoordig is het een kleine club waar je naar live muziek kunt luisteren. Op zondag is het Hafenbahnhof vanaf 12.00 open en kun je er ook koffiedrinken.

Hafenbahnhof, GroĂźe ElbstraĂźe 276

Foto: Clotildadelmar via IG

Oevelgönne

Elbwarte

Eenmaal aangekomen in Övelgönne kun je op woensdag en in het weekend koffie gaan drinken bij de bejaries in het Augustinum. Sorry, koffiedrinken in een bejaardentehuis? Jawel, want deze bejaries hebben een prachtig uitzicht over de haven vanuit hun eigen rooftop bar. Kijk maar even bij de blog over Rooftop bars in Hamburg.

Elbwarte, in het Augustinum, Neumühlen 37

Kleinhuis

Ook leuk is het Kleinhuis restaurantschip in de Museumshafen Övelgönne, met uitzicht op de moderne haven aan de ene kant en de museumschepen aan de andere kant. Tip: de Flammkuchen!

Kleinhuis Restaurantschiff, Museumshafen Oevelgönne e.V., Fähranleger Neumühlen/Övelgönne. De ferry legt naast dit schip aan.

Foto: c.merten via IG

Zum alten Lotsenhaus

Het oude Fachwerkhaus waar in 1745 de Lotsenbruderschaft gesticht werd, bovenop de Elbberg, wordt al sinds 1801 (!) gebruikt als Gaststätte. Het is een van de oudste van Hamburg. Je eet er met zicht op de haven en het Elbstrand. Tussen terras en strand ligt bovendien Dock13, de Strandbar/Loungebar/Biergarten van het Lotsenhaus.

Zum alten Lotsenhaus, Övelgönne 13, €€

Chillen aan het Elbstrand

Wil je gewoon chillen aan het Elbstrand, dan haal je gewoon een biertje en een Bretzel bij Strandperle of Kiosk Ahoi en plof je in het zand neer. Succes verzekerd 🙂

Meer over de haven te weten komen? Lees ook: Highlights van de haven van Hamburg

Meer fijne restaurants in Hamburg

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Esther 8 februari 2016 - 09:42

Nice!! Toen ik voor mijn artikel naar Hamburg kwam ben ik dus in zum Elbblick geweest! Met mijn man, die het echt helemaal de bom vond (omdat hij een closet ouwe zeerot is). Ofwel: aanrader.

Antwoorden
Fem 15 februari 2016 - 10:12

volgende keer meteen aan de Labskaus gaan!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. DĂ© plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid