Home Ontdek Hamburg Wijken in Hamburg: Schanzenviertel en Karolinenviertel

Wijken in Hamburg: Schanzenviertel en Karolinenviertel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hamburgs kleinste wijkjes, het Schanzenviertel en het Karolinenviertel, horen ook tot de leukste wijkjes van de stad. Vroeger waren dit de plekken waar de arbeiders van de slachthoven en veemarkten woonden, nu zijn dit plekken die je niet mag overslaan als je van alternatief & opstandig houdt. Plekken om uit te gaan en te shoppen tot je erbij neervalt zonder een grote keten tegen te komen.

Zien en doen in Schanzenviertel en Karolinenviertel

Street art – o, waar te beginnen?! In deze wijken kun je je misschien beter afvragen waar je géén street art vindt. Er is zelfs werk van El Bocho te vinden. Verder ga je hier naartoe om uitgebreid te borrelen en te eten, en om uit te gaan in een buurt met een bewogen geschiedenis (zie ook de links onderaan deze alinea). Shopliefhebbers zijn hier ook wel even zoet dankzij de keur aan boetiekjes, vintage winkels en design winkels

Bekijk meer tips:

Leuke winkels in het Schanzenviertel en Karolinenviertel

Nog niet uitgeshopt? Lees ook: Shoppen in Hamburg, waar je wel en niet moet zijn.

Restauranttips

Moraba – blijft mijn favoriet (ik heb er vaak genoeg van geschwärmt hier op Standort Hamburg…). Klein, fijn, de hele dag beschikbaar, midden in de Schanze (Susannenstraße 6) (geen website, geen fb, toch erg goed :)).

Altes Mädchen – een Walhalla voor bierliefhebbers, direct naast de Ratsherrn-Brauerei. Naast goed eten kun je hier waanzinnig veel biertjes proberen. Zowel in de zomer als in de winter organiseert het oude meiske bovendien de Craft Beer Days.

Voor een fijne no-nonsense pizza is Slim Jim’s (FB-pagina) een puike optie.

O, en kijk ook even bij Brunos Käseladen, een kaaswinkel met cultstatus.

Trek in taart?

Hoteltips

Fritz im Pyjama – blijft een favoriet van mij: midden in de Schanze en geweldig mooi ingerichte kamers.

Mövenpick Hotel – direct naast station Sternschanze en het Schanzenpark. Het hotel op zich is niet verschrikkelijk spannend, maar… het gebouw (een van Hamburgs oude watertorens) en het uitzicht over de stad zijn dat absoluut wél.

Check voor meer hoteltips Hotels in het Schanzenviertel

Van A naar B in het Schanzenviertel en Karolinenviertel

Sternschanze (U en S) is je uitvalsbasis voor de Schanze, voor het Karoviertel is dat de Feldstraße (U).
Meer openbaar vervoer in Hamburg: Met het ov door Hamburg
Check voor een fiets: StadtRAD Hamburg

Karolinenviertel Hamburg

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Saskia 15 augustus 2020 - 10:15

Hi Fem, met een moeder uit Hamburg en al heel vaak op familiebezoek geweest, was ik er vorige week met mn kinderen en een vriendin op echte citytrip. Veel van jouw tips gebruikt om de reis voor te bereiden, héél leuk! Eén ding begrepen we niet, waarom Hanseplatte de bekendste platenzaak van Hamburg is. Klein, en de platen totaal ongeordend, dus niks vindbaar, dat viel ons tegen. Waar we dan wel weer slaagden om leuke platen te scoren, was Zardoz in de Marktstraße. Ik ga je info bij een volgende trip zeker weer gebruiken! Tschüß!

Antwoorden
Fem 17 augustus 2020 - 07:16

Hi Saskia, leuk om te horen! 🙂 Hanseplatte is vooral een cultdingetje, ik ken in de city ook nog andere die ik zelf leuker vind.

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid