Home Ontdek Hamburg Ontdek Hamburg op een StadtRAD

Ontdek Hamburg op een StadtRAD

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gewoon fietsen, zonder gedoe: een StadtRAD Hamburg pak je als je zin hebt in een fietstocht. Ben je uitgefietst, dan hoef je je niet te haasten omdat de fiets terug moet voor de fietsenwinkel dicht gaat, en je zit ook niet vast aan een fiets die je niet de hele tijd nodig hebt.

Gewoon lekker fietsen dus, net als thuis. Maar dan leuker, want je bent tenslotte op reis in Hamburg. In dit artikel vertel ik je hoe je een StadtRAD Hamburg kunt huren en voor je het weet zoef jij ook op zo’n mooie rode fiets door de stad.

Stadtrad Hamburg: sightseeing op de fiets

StadtRAD Hamburg: zo maak je een account aan

Om een StadtRAD te huren heb je een account nodig. Gelukkig is dat zo gepiept: je maakt op de website of in de StadtRAD-app een account aan en je kunt meteen de weg op. Betalen doe je via je creditcard of via een SEPA-verbinding.

Wat voor fiets krijg je als je een StadtRAD huurt?

Een knalrode! De Hamburgse stadsfietsen zijn behalve rood ook heel stevig en voorzien van goede lichten. Ze zijn er in verschillende groottes en je kunt zelf het stuur en het zadel verstellen. Er zit geen helm bij, dus fiets je liever met een helm, dan moet je die zelf meenemen of ergens kopen.

Heb je een gigantisch souvenir gekocht of moet je iets anders vervoeren? Dan zijn er op sommige plekken ook StadtRAD-bakfietsen (Lastenpedelecs) te krijgen. 

Lees hier meer over de rode stadsfietsen.

StadtRAD-stations in Hamburg

Met meer dan 250 StadtRAD-stations en ruim 3.100 fietsen hoef je naar een StadtRAD nooit heel lang te zoeken. De stations zijn gewoon op straat en zijn dus altijd ‘open’. Je kunt de fietsen 24 uur per dag, 7 dagen per week meenemen en weer terugbrengen.

Op de website en in de app vind je een interactieve kaart waar je kunt zien waar alle stations zijn en hoeveel fietsen er op dat moment bij de stations beschikbaar zijn.

In de binnenstad zijn op drukke plekken soms alle fietsen weg, maar gelukkig is het volgende station altijd in de buurt. In de app kun je de dichtstbijzijnde beschikbare fiets zien.

StadtRAD Hamburg huren: zo vind je beschikbare fietsen

Prijzen: een StadtRAD huren

Om je te registreren bij StadtRAD Hamburg betaal je elk jaar € 5. In het eerste jaar krijg je die € 5 cadeau: het bedrag wordt als tegoed op je account gezet.

De eerste 30 minuten van elke rit zijn gratis. Zet je na 30 minuten fietsen je StadtRAD weer bij een StadtRAD-station neer en neem je later op de dag nog een keer een fiets mee, dan zijn opnieuw de eerste 30 minuten gratis.

Parkeer je niet bij een StadtRAD-station, maar gewoon in het wild, dan loopt de teller door. Het maximale tarief per dag is  € 9. Heb je een HVV-abonnement of een BahnCard, dan krijg je korting op het huren van een StadtRAD.

Kun je ook dagkaarten kopen zonder je te registreren bij StadtRAD Hamburg?

Ja, dat kan! Via Call-a-Bike kun je voor € 9 een dagkaart voor een StadtRAD kopen.

Kun je meer dan één fiets meenemen?

Jazeker, je kunt op één registratie vier fietsen huren, zodat je met de hele familie kunt fietsen. Ook voor de tweede fiets zijn de eerste 30 minuten gratis, daarna betaal je het normale tarief.

StadtRAD Hamburg, prijzen per juni 2023

Stand juni 2023

Je StadtRAD meenemen, tussendoor parkeren en weer terugbrengen

Also. Je hebt nu een account, je weet waar je een fiets vindt en je wilt nu eindelijk losfahren! Logisch! 

Maar hoe krijg je nu zo’n rode stadsfiets zo ver dat hij met je meegaat? Goede vraag, en gelukkig tegenwoordig eentje met een makkelijk antwoord. Met het oude systeem had ik altijd ruzie, maar het is sinds 2019 echt een eitje om een StadtRAD mee te nemen. Alle fietsen hebben een nummer. Met dit nummer geef je in de app aan dat je de fiets wilt huren, en de app ontgrendelt automatisch het slot. Hopla!

Alle info over het meenemen en terugbrengen van de fietsen lees je hier

Wil je onderweg pauzeren maar is er geen station in de buurt? Dan kun je zo je fiets parkeren en op slot zetten.

Inspiratie voor mooie fietstochten door Hamburg

In Hamburg geen gebrek aan mooie plekken en routes om te fietsen! 

 ➤ Safety first! Bekijk hier waar je op moet letten als je gaat fietsen in Duitsland.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om met een StadtRAD door Hamburg te sjezen, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein doe je er helemaal  niet zo gek lang over om in Hamburg te komen.

Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Ontdek Hamburg op een Stadtrad | Standort Hamburg

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid