Plan je stedentrip Hamburg

Een stedentrip Hamburg is altijd een goed idee, dus ik snap heel goed dat je niet kunt wachten je reis te plannen. 🙂

Hier vind je een snel overzicht van praktische tips op Standort Hamburg om je op weg te helpen. Naast de basics voor vervoer en overnachten vertel ik je welke bezienswaardigheden die je in Hamburg zeker niet mag overslaan en waar op Standort Hamburg je nog meer tips vindt.

Hoe kom je in Hamburg?

Vanuit Nederland ben je in een paar uur in Hamburg (gemiddeld 5-6 uur). Op de pagina Vervoer naar Hamburg verzamelde ik alle praktische tips voor je reis. Hieronder kun je de samenvatting bekijken 🙂

Met de trein

Vanaf Amsterdam CS ben je met de trein in ongeveer 6 uur op het Hauptbahnhof, met een overstap op Osnabrück. Met een kortingskaart voor het Nederlandse traject of de aanschaf van een BAHN25 of BAHN50 kaart druk je de ticketprijs. Als je regelmatig naar Duitsland reist is een Bahncard een optie. Op al je treinreizen in Duitsland heb je dan 25% of 50% korting.

Met het vliegtuig

Vliegen is niet heel veel duurder dan met de trein gaan. Veel tijd scheelt het al met al ook niet, maar het vliegen zelf duurt maar een uurtje. Vanuit Amsterdam vlieg je bijvoorbeeld met KLM of German Wings in een uurtje naar Hamburg. Het beste vergelijk je een aantal vliegopties.

Met de bus

Fernbusmaatschappij Flixbus heeft sinds najaar 2014 een nieuwe verbinding: Amsterdam-Hamburg voor € 22 enkele reis. Je doet er wel tussen de 6 en 8 uur over, maar de bussen zijn comfortabel en goedkoper kom je niet in Hamburg. Flixbus heeft bovendien regelmatig speciale aanbiedingen, dus als je echt budget wilt gaan, is Flixbus je maatschappij.

Met de auto

Vanuit Utrecht tuf je in een uurtje of 5 naar Hamburg (het kan ook iets sneller, maar je belandt geheid wel ergens in de file). Lees hier al mijn tips: Met de auto naar Hamburg

Vervoer in Hamburg

Als je eenmaal in Hamburg bent, is het handig om te weten hoe je van A naar B komt en welke tickets je waarvoor nodig hebt. In deze artikelen lees je alles over het openbaar vervoer in Hamburg. En over fietsen, want we blijven toch Hollanders 😉

 

Slapen tijdens je stedentrip Hamburg

 

Goed slapen tijdens je stedentrip Hamburg is natuurlijk belangrijk. Ik zette mijn favorieten, waar ik ook regelmatig bezoek uit Nederland parkeer, voor je op een rij. 

Bekijk hier al mijn tips voor de leukste hotels in Hamburg. Of je nou zoekt naar een centraal gelegen budget hotel of een bijzonder boetiekhotel, er zit vast iets voor je tussen. 

Doen in Hamburg!

Maak je een stedentrip Hamburg, dan hoef je in elk geval niet bang te zijn voor verveling. Hieronder vind je een aantal ideeën om je op weg te helpen. Check zeker ook even de Hamburg Jaarkalender voor de leukste tips per maand en de Evenementen in Hamburg.


Eten en borrelen in Hamburg


Een stevig ontbijt, een verkwikkend stuk taart onderweg, een ontspannen diner en een welverdiende borrel om de dag mee af te sluiten: waar je ook naar op zoek bent, in Hamburg hoef je nooit lang te zoeken naar een gezellige plek om lekker te eten. Ik verzamelde de leukste locaties voor je. Lees hier verder om ze allemaal te bekijken: Lekker eten in Hamburg.

 

Wijken in Hamburg


Maak kennis met de leukste wijken in Hamburg: wat moet je zeker gaan bekijken, waar ga je eten en waar vind je de leukste souvenirs? Er zijn in totaal maar liefst 104 wijken, dus er is genoeg te ontdekken voor meerdere stedentrips 😉

Tips voor elk seizoen