Home Ontdek Hamburg Stream & Shout: virtueel Beatles-jubileum in Hamburg

Stream & Shout: virtueel Beatles-jubileum in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Weet je nog, die vijf broekies die van Liverpool naar Hamburg kwamen in 1960? Die broekies die daarna uitgroeiden tot The Beatles en een wereldwijde senstatie werden?

Die broekies kwamen in 2020 niet. En toch wel…

Hamburg herinnert zich de jongens nog heel goed, en daarom was er deze zomer een groot jubileumfeest gepland. Wat zeg ik, er waren het hele jaar door grote Beatles-events gepland.

En toen kwam corona… Feestje gecanceled dus? Welnee, dit jaar vieren we het jubileum gewoon via een livestream: Stream & Shout!

Stream & Shout: virtueel Beatles-jubileum in Hamburg

Het is 60 jaar geleden, maar Hamburg is er nog niet over uit gepraat. En terecht, want Hamburg is de plek waar de Beatles geboren werden.

Dit jubileum konden we hoe dan ook niet aan ons voorbij laten gaan, live of virtueel. Dat vond ook Stefanie Hempel. En wil je in Hamburg iets over The Beatles weten, dan is Stefanie Hempel van Hempel’s Beatlestour degene bij wie je moet zijn. Dus dat zij nu een grote groep artiesten, celebs en ultieme Beatle-fans opgesnord heeft om er een feest van te maken, belooft veel goeds.

Op 17 augustus is het zo ver, om 21 u gaat het jubileumfeest van start. Dit staat je te wachten:

Live vanuit de Indra…

De Indra was 60 jaar geleden de eerste club waar The Beatles optraden. In het ruigste deel van St. Pauli, met een stelletje uitsmijters achter de hand voor het geval het optreden niet zo goed viel…

Geen betere locatie te bedenken voor een Beatles-jubileum dus! Stefanie Hempel en haar band zetten in een Rock’n’Roll-Special originele set van The Beatles neer, met gastoptredens van (o.a.) het Kaiser Quartett, Cäthe, Bernd Begemann. Ook Jessy Martens, Billy King, Jimmy Cornett en Michèl von Wussow zijn van de partij met covers van grote en kleine Beatle-hits.

Stefanie Hempel in actie (c) Hamburg Mediaserver

Maar er is nog meer, natuurlijk! Er wacht je een combi van klassieke Rock’n’Roll en frisse nieuwe interpretaties, verhalen en anekdotes uit de wilde jaren van de jonge Beatles. Fans, oude bekenden, grote namen en een paar mystery guests haken allemaal digitaal aan. Als extra bonus neemt Stefanie je ook mee op een digitale tour door het St. Pauli van de jaren ’60.

(c) Konstantin Beck, Mediaserver Hamburg

… en een Special Act live vanuit de Elbphilharmonie

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ook de Elbphilharmonie doet een duit in het zakje van het Beatles-feest.

In het kader van de “Elbphilharmonie Konzertkino” streamt de Elphi vanuit de Grote Zaal om 20 u de première van een Beatles tribute concert, dat jazzpianiste Julia Hülsmann speciaal voor de gelegenheid heeft gearrangeerd. Ze wordt begeleid door Nils Wogram (trombone) en Christopher Dell (vibrafoon).

Ook deze livestream beluister je via de Stream & Shout-website.

Wie, wat, waar? Volg de Stream & Shout livestream hier op 17 augustus

Het virtuele feest gaat van start op 17 augustus om 21 u, live vanuit de Indra. De stream wordt ook uitgezonden op de FB-pagina van Hamburg Ahoi.

Alle details over de line.up vind je hier: stream-shout.hamburg

De livestream kun je hier volgen:

Meer Beatles in Hamburg:

En volgend jaar… dan vieren we het 61e jubileum gewoon met een live Beatles-festival!

Hoe het ook alweer allemaal precies zat met The Beatles in Hamburg lees je hier. Zodra je eenmaal in Hamburg bent, dan moet je absoluut meegaan met een rondleiding van Stefanie Hempel. (Ook leuk voor niet-Beatlefans, geloof me, ik ben er een!)

Plan je stedentrip Hamburg

Beatles of geen Beatles, van een reis naar Hamburg moet het onderhand maar eens komen, of niet soms? Op deze pagina help ik je op weg met je planning.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid