Home Ontdek Hamburg Street art in Bahrenfeld

Street art in Bahrenfeld

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je let even niet op en voor je het weet zit er allemaal nieuwe street art op de muren van Bahrenfeld. Hoog tijd dus om weer eens door de wijk te fietsen en te kijken waar de nieuwste street art van Bahrenfeld zich ophoudt!

Street art Bahrenfeld: Bahrenfelder Straße / Gaußstraße

Deze vrolijke bende musiceerde er sinds 2016 op los op de hoek Bahrenfelderstraße / Gaußstraße, (ongeveer) schuin tegenover ginstokerij Gin Sul. De bonte mural werd gemaakt door twee Nepalese kunstenaars: Aditya Aryal en Shradda Shrestha, die zich lieten inspireren door de instrumentenbouwers die in dit gebouw hun winkel hebben. Het was altijd een van mijn favoriete murals.

Street Art Bahrenfeld

Wás ja, want ik zei het al, je let éven niet op…

Sinds het STAMP-festival van 2022 siert deze bedachtzame heer de muur van het Handwerkerhof Ottensen, een creatie van Rookie the Weird en Tobias Wüstefeld vindt. Ook zeker niet verkeerd, oder?

Mural Hamburg Bahrenfeld

De andere hoek van diezelfde kruising

Steken we de kruising over en lopen we de Gaußstraße in, dan komen we deze mural van de oorspronkelijk Oost-Berlijnse artist Andora tegen (als we ons meteen weer omdraaien en naar de kruising kijken).

Geheimtipp: als je met de S-Bahn tussen Bahrenfeld en Altona rijdt, dan zie je in dit buurtje nog meer murals, van TaSek & daIM, die alleen vanuit de S-Bahn te zien zijn.

Street art in Bahrenfeld

Aan die kruising zit trouwens ook Gin Sul…

Just sayin’, als je van gin houdt en op zoek bent naar een versnapering of een leuk souvenir uit Hamburg, check dan even bij ginstokerij Gin Sul. Ze organiseren regelmatig rondleidingen die de moeite waard zijn.

Gin Sul Bahrenfeld

Musikatelier Ottensen

Voor nu gaan we niet aan de gin, maar lopen we even verder de Gaußstraße in en stuiten pardoes op de muziekschool, het MAO Musikatelier Ottensen. Sinds 2020 zitten hier ook weer nieuwe dingen op de muur, zoals je ziet. Loop ook zeker even het kleurrijke hofje binnen!

Vintage Kaufhaus, Gaußstraße 118

Loop je nog een stukje door, dan kom je bij het Vintage Kaufhaus (FB-pagina), een goede gelegenheid om meteen even te jagen op bijzondere vintage koopjes.

Direct ernaast zit trouwens een portiek dat er zeker ook mag wezen! (Ik blijf nu eenmaal als een blok vallen voor Altbau… #sorrynotsorry) (En ik heb een vrij brede opvatting van het concept ‘street art’, want ik vind dit soort gebouwen ook kunst.)

Phoenixhof

Vanaf hier kun je doorlopen naar de kruising met de Barner Straße en via de mural aan de Lessingtunnel Ottensen in lopen. Of je loopt terug richting Gin Sul, en banjert naar de Phoenixhof.

Nee, strikt genomen vind je hier geen street art in de klassieke zin. Maar 1) daar komt geheid snel genoeg verandering in en 2) het terrein van de gitaarwinkel is kunstzinnig genoeg, als je het mij vraagt.

Je komt ook Landmark 7 tegen, een bijzonder stukje moderne architectuur, als je het mij vraagt, en, jawel, een fietsenwinkel met een geinige mural op de gevel.

Ook leuk in Bahrenfeld

Dit was natuurlijk lang niet alle street art in Bahrenfeld. Maar wel de kunstwerken waar ik het vandaag over wilde hebben, en je krijgt een beetje een idee. Mogelijk heb je nu honger. Ik in elk geval wel. In dit stukje Bahrenfeld kun je lekker tapas eten bij Altamira, of daartegenover koffie lurken bij Café June. En zoals gezegd ga je bij Gin Sul aan de gin.

Ben je nu echt compleet uitgeput of gewoon toe aan chillen in een fijn hotel met dito spa, dan ben je ook niet ver van Gastwerk Hotel, een van mijn favoriete hotels, gevestigd in de oude gasfabriek. Het restaurant Mangold is trouwens ook de moeite waard als je er niet logeert.

Wil je meer weten over Bahrenfeld, en ik vind dat je dat zou moeten willen, bekijk dan hier mijn tips voor Bahrenfeld.

Meer street art in Hamburg

Op naar Hamburg!

Kun je nu niet wachten om zelf ook een keer op street art-strooptocht in Hamburg te gaan, dan snap ik dat helemaal. Zeker doen, zou ik zeggen. Deze pagina helpt je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er al in een paar uurtjes in Hamburg. Bekijk ook deze artikelen om nog meer Hamburg-ideeën op te doen:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid