Home Ontdek Hamburg Street art, koffie en wijn in het Karolinenviertel

Street art, koffie en wijn in het Karolinenviertel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het wijkje telt maar een paar straten, toch zul je naar street art in het Karolinenviertel niet lang hoeven te zoeken. Wat heet, je gaat erover struikelen.

Een wandelroute heb je ook in dit wijkje dus niet nodig. Maar het is wél handig om te weten waar je op een terras kunt gaan zitten om een wijntje te ploppen, koffie te drinken of een stuk taart te eten. En dat ga ik je nu vertellen, terwijl we een virtuele wandeling langs een aantal van de mooiste murals in het Karoviertel lopen.

Hotspots voor fotografen: Street art in het Karoviertel

Neuer Kamp en de Rindermarkthalle

De kans is groot dat je het Karoviertel vanaf de Feldstraße (U3) binnenloopt. Dat is makkelijk, want dan loop je meteen én tegen street art aan én tegen lekker eten.

Rindermarkthalle
Direct naast de U-Bahn vind je de Rindermarkthalle. Wandel daar om te beginnen even omheen en neem een kijkje op het Parkdeck voor je eerste shot street art. In de Rindermarkthalle kun je vervolgens aan de koffie bij Kaffeerösterei Brügmann, of aan de wijn bij een van de marktwinkeltjes. Heb je meer trek in een burger, dan ga je naar Markt König, voor sushi naar Kofookoo.

Street art Karoviertel | Standort Hamburg

Daarna steek je de straat over. Op het pleintje voor je vindt op zaterdag de Floschanze plaats, een grote Flohmarkt. Voor nu lopen we links om het gebouw en slaan dan rechtsaf, al dan niet naar een korte pauze in Hamburgs bekendste platenzaak, Hanseplatte. Als je door het gebouw heen loopt, zie je binnen twee murals van Rebelzer, en loop je meteen daarna tegen nog meer murals aan, en tegen een versierde trap.

Street art in het Karoviertel | Standort Hamburg

Marktstraße en co.

Immer geradeaus nu en je staat zo in de Marktstraße. Hier vind je niet alleen een urban gardening project, heel veel street art, en cafeetjes, maar ook veel aparte winkels. Een nieuwe outfit shop je bijvoorbeeld bij Herr von Eden, Hot Dogs, Recession by Marla en glore. (Maar eigenlijk loop je hier het beste gewoon de hele Marktstraße af, want deze straat puilt uit van de winkels – kleding, design, frutsels, muziek…).

Qua street art spiek je het beste ook even in de steegjes en hofjes.

Sla ook de zijstraten niet over…

Dat zijn o.a. de Mathildenstraße, Turnerstraße en Glashütenstraße. Je camera gaat hier nu echt overuren draaien, want er is hier bijna geen muur onbenut gelaten. Ik heb vooral de grote kunstwerken op de kiek gezet, maar je ziet juist ook overal kleine paste-ups.

Censuur! In Hamburg! Tssss.

Dit zijn de leukste cafés in het Karolinenviertel

Na al die street art en winkels is het tijd voor een pauze, vind je ook niet? (Ikzelf zie graag veel, maar zit daarna ook graag op de bibbus, met een drankje.) Van honger of dorst hoef je hier gelukkig niet om te komen, hoe klein de wijk ook is. Dit zijn mijn favoriete cafés in het Karoviertel:

Salon Wechsel Dich 
Salon Wechsel Dich ken je misschien al uit het Grindelviertel, bij de universiteit. Nu is er ook een vestiging in het Karoviertel. Wel alleen open in het weekend, maar daarvoor zijn er wel wafels. Net als in het Grindelviertel is ook deze salon niet alleen café, maar ook een winkeltje met hebbedingen voor thuis.

Karo-Ecke
De Karo-Ecke, aan het begin van de Marktstraße, is een begrip in het Karoviertel. Het is een café met een wat politiek tintje, en als ik heel eerlijk ben, ben ik daar nooit zo van gecharmeerd. Daar staat tegenover dat je er wel prima koffie kunt lurken, gezellig buiten kunt zitten en altijd onder de Hamburgers bent.

The Med Bar
Vroeger zat hier een cultbar met de naam Yoko Mono. Jarenlang ging dat goed, tot Yoko Ono de bar aanklaagde en deze zijn naam veranderen moest. De bar heet nu Mono en is naar een andere plek in Hamburg verhuisd. In het Karoviertel is plaats gemaakt voor de hippe Med Bar, met een heel interessante keuze aan ginsoorten, en een terras met uitzicht op de “Pirates” mural (zie boven) en de urban garden.

Kaffee Klatsch
Om 15 u komt de taart hier vers uit de oven, dus dat is een mooi moment om je naar dit souterraincafé in de Glashüttenstraße te bewegen. (Ik zeg alleen: Rhabarberkuchen en nomnom.) (Want koffie, daar hoort toch zeker taart bij, ja toch, niet dan?) Kaffee Klatsch is overigens ook een gezellige plek om te ontbijten.

Gefundenes Fressen
Heb je inmiddels wat steviger trek gekregen bij je wijn of bier? Regel dan een burger of spare ribs bij Gefundenes Fressen. Op zaterdagavond is het hier propvol, en niet alleen voor de burgers: Gefundenes Fressen is het restaurant van een rapper. Ontspannener eten en drinken is het ’s middags.

Meer inspiratie nodig? Ga aan de Kaffee & Kuchen in het Karoviertel!

Duurzaam reizen naar en in Hamburg: handige en leuke tips

Meer street art? Meer Karoviertel? Geht doch!

Meer fijne plekken voor een hapje of een borrel!

Heb je inmiddels serieuze trek gekregen, of wil je ook eens iets proeven in een andere wijk? Kom dan hier even wat inspiratie opdoen!

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

3 reacties

augie 18 november 2019 - 23:32

t doet me altijd aan de overkant van de plas iets van je te lezen

Antwoorden
augie 18 november 2019 - 23:33

t doet me altijd goed

Antwoorden
Fem 2 december 2019 - 16:03

🙂

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid