Home Ontdek Hamburg Südteichbrücke op het Ohlsdorfer Friedhof

Südteichbrücke op het Ohlsdorfer Friedhof

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Ohlsdorfer Friedhof is in 1877 opgezet als een ‘landschapspark met graven’, en dat is met 391 hectare ruimschoots gelukt. Begraven kan alleen nog maar nieuw begraven worden op plekken waar de graven ‘verlopen’ zijn. Er moet ruimte blijven voor de vele bomen, vijvers en kunstwerken. De begraafplaats staat dan ook vol met fraaie grafmonumenten, bomen, fonteinen, en voorwaar, ook bruggen!

Neem bijvoorbeeld dit romantische ouwetje: de Südteichbrücke uit 1889, die gebouwd werd ter gelegenheid van de Hamburger industrietentoonstelling. De brug bevond zich altijd al op het Ohlsdorfer Friedhof, maar ligt pas sinds 1950 op zijn huidige plek. Er is ook een nieuwe Südteichbrücke, die dateert van 2021.

Südteichbrücke Ohlsdorf Hauptfriedhof, Hamburg

Foto: hh oldman, CC BY 3.0

Neue Südteichbrücke Ohlsdorfer Friedhof

Foto: Vitavia – Own work, CC BY-SA 4.0

Hier vind je de Südteichbrücke

Ohlsdorfer Friedhof, niet ver van de Cordesbrunnen (Google Maps)
De smeedijzeren Südteichbrücke ziet er op z’n allermooist uit aan het begin van de zomer, als alle plantenbakken aan de brug volop in bloei staan. Wat mij betreft kan de nieuwe brug ook wel wat bloemetjes gebruiken….

➤ Doen in de buurt: wandelen op het Ohlsdorfer Friedhof

Over de Hamburger bruggenserie op Standort Hamburg

Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië, naar het schijnt. In elk geval zijn het er zo’n 2.500 en zijn veel bruggen ware kunstwerken. Volg hier de hele serie op Standort Hamburg!
Kun je niet wachten tot mijn serie compleet is, lees dan vast het boek Brücken von Hamburg, van Eigel Wiese.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Uitgelichte foto: Oxfordian Kissuth – Own work, CC BY-SA 3.0

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid