Home Duitse steden Ik blitzte weer eens naar Hannover

Ik blitzte weer eens naar Hannover

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Moin! Gezellig dat je er bent! In deze blogpost beschrijf ik een minitripje naar Hannover dat ik maakte met een oud-studiegenootje. Ben je op zoek naar tips voor een stedentrip, bekijk dan hier al mijn artikelen over Hannover.

En omdat ik dit keer niet voor mijn voormalige Steuerdude naar Hannover afreisde, maar voor een get-together met een oud-studiegenootje was het bezoek veel leuker dan de vorige keer. Bijpraten doe je toch het beste als je erbij eet en drinkt, dus dat hebben we ook met overgave gedaan:

Teestübchen

Mijn voorbereiding voor dit bezoek aan Hannover reikte niet verder dan thee drinken en Kuchen eten bij het Teestübchen. Ik had er al over horen vertellen, en de aanwezigheid van thee doet mij altijd hopen op de aanwezigheid van scones, dus je begrijpt dat ik erheen moest. Nu bleken er geen scones te zijn, maar wel fijne Kuchen, honderden theesoorten en prima quiches.

Wat ook meteen bleek was dat we niet de enigen waren die ‘wel eens’ van het Teestübchen gehoord hadden, want het kleine tentje zat propje vol, incl. enkele mensen die op een tafeltje wachtten. Deze kleine Laden is duidelijk niet voor niets al sinds 1970 een begrip in Hannover. (Op het terras was inderdaad nog plek, maar aangezien het ondanks de zon niet veel warmer dan 6°C was vond ik dat geen optie.)

Teestübchen, Ballhofplatz 2

Teestuebchen Hannover - Standort Hamburg

In het Teestübchen schoot ik enkele van de slechtste foto’s ooit, maar dat is niet erg. Soms is het gewoon veel belangrijker om een thee te drinken met de naam ‘Tante Tuli’ en te staren naar gebloemde tafelkleedjes.

Tee bij het Teestuebchen - Standort Hamburg

Flohmarkt

Aangezien er verder geen dringende plannen waren werd het plan na het Teestübchen om gewoon door Hannover te banjeren. Zodoende stöberden wij over een Flohmarkt. Zo’n fijne, met cassettebandjes en tamelijk aanstootgevende kunstwerkjes.

Flohmarkt Hannover - Standort Hamburg

Flohmarkt in Hannover - Standort Hamburg

Neues Rathaus

Het Neues Rathaus lag er ook weer fraai bij, daar aan de Maschsee. Dit keer besloot ik gewoon naar binnen te wandelen. Uiteraard was er net een bruiloft gaande.

Neues Rathaus - Stedentrip Hannover - Standort Hamburg

Dit keer alleen een bruiloft gecrasht, volgende keer ga ik toch maar eens omhoog om Hannover van bovenaf te bekijken, ook al heeft de lift die naar boven gaat overal glas. Brr. [Update, dat heb ik inmiddels gedaan, en ik vond het geen aanrader! Brr indeed!]

Oh, kijk, een plek waar je kunt eten en drinken, laten we daarheen lopen:

Restaurant Rathaus Hannover - Standort Hamburg

Niet verkeerd, dat uitzicht op het water… Het ziet er op de foto nog niet echt uit als een gezellige party, maar we waren nog niet door het restaurant gestiefeld of er begonnen mannetjes in rap tempo afscheidingslinten op te hangen en bordjes neer te zetten met de tekst ‘geschlossene Gesellschaft’. Toch jammer, ik kan namelijk best heel goed doen alsof ik bij zo’n gesloten gezelschap hoor.

Maschparkzicht - Standort Hamburg

En nog een keer van de andere kant:

Neues Rathaus in de zon - Standort Hamburg

Bavarium

Van al dat rondwandelen krijg je maar honger en dorst. Hoogste tijd dus om weer ergens neer te ploffen. Eerst nog van plan semi-verfijnd te gaan doen bij een Italiaan landden we alras toch bij een rond restaurant + Biergarten, het Bavarium. Hier werd net voetbal gekeken, en de hele tent zat vol met meneren van middelbare leeftijd. Hannover speelde tegen Stuttgart, en won, hetgeen tot grote vreugde in de zaak leidde, behalve bij de tafel achter ons, waar supporters van het andere team zaten.

Hoewel het menu hier uiteraard Beiers was, ‘at ik met mijn gezicht’, zoals een van de buschauffeurs in Nieuw-Zeeland dat placht te zeggen, met andere woorden, ik schoof spare ribs (Rippchen) mijn gezicht in en dronk witte wijn (bier ging me toch wat te ver…). Ik schoot ook nog wat lekker korrelige foto’s, want zo’n avond was het.

Bavarium, Windmühlenstraße 6

Bavarium - trip Hannover - Standort Hamburg

Slapen in Hannover…

Voor ik naar mijn hotel terugging, liep ik nog even langs het station. Op het pleintje voor het station bevindt zich namelijk nog steeds een soort minikerstmarkt en ijsbaan. Ik ben daar helemaal niet zo dol op. Ik had ook echt al genoeg gegeten. En Schmalzkuchen vind ik echt heel vies (gefrituurde zoetigheid die er in vierkante blokjes schattig uitziet, maar dat niet is). Toch vond ik het toen ik daar naar de schaatsende jongelui stond te kijken opeens een goed idee om een zakje Schmalzkuchen te kopen. Dat was geen goed idee. Maar goed.

Slapen deed ik dit keer in hotel Loccumer Hof. Dat heeft een hypermoderne lobby en bijpassend restaurant, en kamers die er zo uitzien:

Loccumer Hof

Je begrijpt dan waarschijnlijk wel dat ik een klein beetje teleurgesteld was toen bleek dat mijn kamertje er zo uitzag:

Hotel trip Hannover - Standort Hamburg

Maar hee, ik had een deal van 61% korting gevonden, het was er brandschoon en het ligt op spuugafstand van het station, dus vooruit. Als je goed oplet welke kamer je reserveert, is dit echt een prima slaapplek. Check overigens ook de kaart van Kurt 16, het hotelrestaurant: ik vraag me af wat bedoeld wordt met ‘leuk-kleuren’…

(Update 2019: inmiddels heeft het hele hotel een makeover gehad en zijn alle kamers gezellig en comfortabel!)

Hotel Loccumer Hof, Kurt-Schumacher-Straße 14-16

ZOB Hannover - Standort Hamburg

En met de Flixbus weer naar huis… Waar ik het ZOB bij de Messe van Berlijn behoorlijk gruselig vind door de oververtegenwoordiging van obscure lieden die om 09.30 reeds aan een fles wodka geplakt zitten, is het ZOB Hannover heel primadebima. In twee uurtjes voor € 8 enkele reis op en neer tussen Hamburg en Hannover maakt de bus toch nog steeds unschlagbar.

Anyhow, ik wil maar zeggen…

Hannover is leuk. Ook al heb je misschien mensen horen zeggen, zelfs Hannoveranen, dat Hannover stom is. Dat is gewoon niet waar. Er zijn musea, ondanks zware schade in de oorlog toch nog mooie gebouwen, en veel prima plekken om te borrelen en eten. Binnenkort ben ik voor werk waarschijnlijk wederom in Hannover, dus dan ga ik vrolijk verder met het uitproberen van de lokale horeca. En de musea, enzo, natuurlijk.

Inmiddels heb ik een paar mooie dingen voor je verzameld, als het om Hannover gaat:

O, en Hamburg, hè, dat is dus ook best wel leuk, al zeg ik het zelf: plan meteen je stedentrip Hamburg! :)

Heb je deze artikelen al gelezen?

6 reacties

Ragna 3 maart 2016 - 08:36

Wat een goed blog! ik ben blij dat ik je heb ontdekt. ik was gewoon even met je mee!

Antwoorden
Fem 5 maart 2016 - 19:33

Dank je wel! Leuk om te horen! :)

Antwoorden
Esther 3 maart 2016 - 10:27

Ja, je hoeft mij niet te vertellen dat Hannover toll is. Die Theestuub zat toen ik er was ook vol. Bij de buren op het hoekje zat ik een stuk rustiger en hadden ze ook fijne taarten :-)

Antwoorden
Fem 5 maart 2016 - 19:34

Then again, Tante Tuli was het (toch nog vrij korte) wachten meer dan waard, niet alleen vanwege de naam. :)

Antwoorden
Sheelagh Alexander 11 augustus 2016 - 10:24

Haha, ik heb hardop gelachen om je droge beschrijvingen. Ik wil er heen! En leuk-kleuren. Hahaha.

Antwoorden
Fem 11 augustus 2016 - 20:37

:) Doen! Ze hebben ook zingende putdeksels, zingende douches en meer van zulke vrolijkheid, daar valt het leuk-kleuren bijna bij in het niet!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid