Home Ontdek Hamburg True Italian Pizza Week Hamburg 2023

True Italian Pizza Week Hamburg 2023

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Leude, het is weer hoog tijd voor een nieuwe editie van de True Italian Pizza Week in Hamburg!

Van 14-20 september 2023 kun je in 23 Duitse steden alle mogelijke pizzacreaties proeven voor een prikje. Hamburg doet aan de Italian Pizza Week mee met maar liefst 30 restaurants, dus ik ben zelf alvast begonnen met vasten. 😉

Eet je mee?

Duitsland viert de week van de échte pizza

De True Italian Pizza Week was eigenlijk een Berlijns pizzafeest. Vorig jaar werd het voor het eerst ook in andere steden georganiseerd, en het was een dikke hit. Daarom gooien we het pizzafestijn ook in Hamburg dit jaar in de herhaling. In heel Duitsland doen er ruim 300 restaurants mee, in Hamburg zijn het er 30. Ruim keuze dus!

Deze week, het grootste pizza-event van Duitsland, is, je raadt ‘m al, een heuse ode aan de pizza. Alles draait om de keuze van de ingrediënten (met stip op #1: echt goede tomatensaus en echte mozzarella of fiordilatte), om de bereiding van het deeg en de rusttijd ervan (minimaal 12 uur) en om de oven (als het geen houtoven is, moet de oven de pizza in een paar minuten bakken zodat de ingrediënten hun smaak niet verliezen). En natuurlijk ook: combinaties van minder bekende ingrediënten. Want bij een echt goede pizza hoort ook creativiteit en diversiteit, aldus de organisatie van de pizzaweek. Die kunnen het weten, zou je denken. Ik zeg in elk geval geen nee tegen een pizza met San Marzano tomatensaus, fiordilatte mozzarella, basilicum, gerookte scamorza, olijfolie en spek… Ik zag zelfs iets voorbij komen met aubergines…(moet ik nog even over nadenken.)

De pizzaweek wordt georganiseerd door Berlin Italian Communication, in samenwerking met Berlino Magazine en Campari Deutschland.

True Italian Pizza Week Hamburg

True Italian Pizza Week 2023 in Hamburg: zo werkt het

Easy Peasy! De week van de echte Italiaanse pizza 2023 vindt plaats van 14-20 september in pizzeria’s die door Berlino Magazine zijn geselecteerd. Deze week kun je in alle deelnemende restaurants een speciaal menu proberen (niet alleen in Hamburg, maar in Hamburg is het natuurlijk wel het leukst, versteht sich). Voor € 15 krijg je een echte Italiaanse pizza (keuze uit twee soorten) die de goedkeuring van de jongens van Lionfield kan wegdragen en een Aperol Sprizze. Een ticket heb je voor de pizzaweek niet nodig. Je gaat gewoon naar een deelnemend restaurant en vraagt naar het True Italian Pizza Week-menu.

De andere steden waar het in september weer pizzaweek is zijn overigens Augsburg, Bielefeld, Berlijn, Braunschweig, Dresden, Frankfurt, Hannover, Karlsruhe, Keulen, Leipzig, München, Münster, Nürnberg, Rostock en Stuttgart. Dit voor de volledigheid, want we hadden natuurlijk al afgesproken dat je naar Hamburg komt om pizza te smikkelen.

True Italian Pizza Week Hamburg, van 14-20 september 2023
Alle deelnemers vind je hier op de kaart: Google Maps
Meer info op trueitalian.top 
Check voor je reis ook alrijd de actuele coronamaatregelen

Plan je pizza-trip naar Hamburg

True Italian Pizza Week Hamburg 2023

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid