Home Ontdek Hamburg U-Bahn Brücke Hoheluftbrücke

U-Bahn Brücke Hoheluftbrücke

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Dag Leude, vandaag gaan we weer verder met onze bruggenserie en bezoeken we de U-Bahn Brücke Hofeluftbrücke. En ik val meteen maar met de deur in huis: eigenlijk is deze brug zelf niet per se een van Hamburgs bijzonderste bruggen. En de naam is ook nog verwarrend, want deze brug zelf is niet de Hoheluftbrücke. Die ligt ongeveer 50 meter verderop en overbrugt het Isebekkanal. U-Bahn station Hoheluftbrücke is naar deze brug vernoemd, en heeft als extraatje zelf ook een brug, die voor zover ik weet dan weer geen naam heeft.

<Jambers-mode>Op gewone dagen de U-Bahn Brücke Hoheluftbrücke een doodgewone brug… maar op dinsdagen en vrijdagen… gaan de lijnen los…</Jambers-mode>.

Uh ja. Wie gesagt, dit is dus inderdaad geen verschrikkelijk opwindende brug. Gewoon een staalconstructie, met wortels in 1912, het bakstenen gebouw erachter is eigenlijk boeiender.

Maar ik noem hem toch even in mijn bruggenserie, want op dinsdagen en vrijdagen er hier namelijk wel degelijk iets te beleven. Dan is het onder de brug een drukte van belang op de Isemarkt (en het weer is ook beter, zoals je ziet ;)) De Isemarkt is met een ruime kilometer een grote overdekte Wochenmarkt, zeker leuk om een keer overheen te lopen. Tip: vanaf het terras van Nord Coast Coffee kun je leuk op de markt uitkijken.

Hier vind je de U-Bahn Brücke Hoheluftbrücke

Spoorbrug tussen U3 stations Hoheluftbrücke en Eppendorferbaum (Google Maps)
Tip: lees ook mijn artikel Bekijk Hamburg vanuit de U3 – want de gele U-lijn is een bezienswaardigheid op zich!

➤ Doen in de buurt: slenteren over de Isemarkt, elke dinsdag en vrijdag!
Tip: ook even om je heen kijken voor prachtige Altbauhuizen en Stolpersteine aan de Isestraße.

Isemarkt onder de spoorbrug bij Eppendorfer Baum

Over de Hamburger bruggenserie op Standort Hamburg

Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië, naar het schijnt. In elk geval zijn het er zo’n 2.500 en zijn veel bruggen ware kunstwerken. Volg hier de hele serie op Standort Hamburg!
Kun je niet wachten tot mijn serie compleet is, lees dan vast het boek Brücken von Hamburg, van Eigel Wiese.

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid